Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Nozawa Onsenin kylässä on 14 maksutonta kuumaa lähdettä. Kuva: © Umarin Nakamura | Dreamstime.com
Nozawa Onsenin kylässä on 14 maksutonta kuumaa lähdettä. Kuva: © Umarin Nakamura | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Japanin kuumat lähteet ovat upea elämys – huomioi kuitenkin nämä säännöt!

Japanin kuumat lähteet ovat pakollinen kokemus jokaiselle turistille. Maasta löytyy lukuisia onseneita, joihin pääsee ilmaiseksi. Tutustu kuitenkin sääntöihin ensin.

Monipuolinen Japani on kasvattanut suosiotaan matkakohteena viime vuosina. Moni matkaaja ei kuitenkaan lähde tutustumaan maahan Tokiota tai Kiotoa pidemmälle vaikka ehdottomasti kannattaisi.

Japani on tunnettu muun muassa kuumista lähteistään eli onseneista, jotka ovatkin pakollinen kokemus jokaiselle maassa vierailevalle turistille. Onseneita on maksullisia mutta joihinkin pääsee myös ilmaiseksi.

Nozawa Onsen -niminen kylä sijaitsee kahden ja puolen tunnin luotijunamatkan päässä Tokiosta. Kuten jo kylän nimi vihjaa, se on tunnettu erityisesti kuumista lähteistään. Nozawa Onsenista löytyy peräti 14 maksutonta onsenia, joista suurin osa sijaitsee Edo-ajalta peräisin näyttävissä, puisissa kylpylöissä.

Nozawa Onsen on viehättävä pikkukylä parin tunnin junamatkan päässä Tokiosta. Kuva: © Umarin Nakamura | Dreamstime.com
Nozawa Onsen on viehättävä pikkukylä parin tunnin junamatkan päässä Tokiosta. Kuva: © Umarin Nakamura | Dreamstime.com

Japanilaisissa onseneissa käymiseen on kuitenkin tarkat säännöt, jotka myös länsimaalaisten kannattaa opetella.

Ensimmäiseksi onsenit on jaettu miesten ja naisten välillä, mikä erityisesti pariskuntien kannattaa ottaa huomioon. Sukupuolijako johtuu siitä, että onseneissa kylvetään alasti: uimapukujen käyttö on kielletty.

Perinteiset onsenit eivät ole vesipuistoja. Kuumia lähteitä käytetään rentoutumiseen, mutta niissä käydään myös kylpemässä. Oma pyyhe ja saippua kannattaa ottaa mukaan – niin tekevät paikallisetkin. Itsensä peseminen ennen lähteeseen menoa on tärkeää, sillä peseytymättömiä ihmisiä pidetään epähygieenisinä.

Kuva: © Umarin Nakamura | Dreamstime.com
Kuva: © Umarin Nakamura | Dreamstime.com

Esipesun jälkeen lähteeseen kannattaa mennä varovasti ja muita kylpijöitä häiritsemättä. Varovaisuus kannattaa, sillä vesi voi olla todella kuumaa.

Näyttävät tatuoinnit saattavat olla esteenä onseniin pääsylle, sillä joissakin paikoissa tatuoinnit ovat kiellettyjä. Kiellon alkuperäinen syy oli pitää väkivaltaisten ryhmien, kuten yakuzan, edustajat poissa. Jotkut onsenit tekevät sääntöön kuitenkin poikkeuksia etenkin turistien kohdalla.

Nozawa Onsenin kuumista lähteistä tunnetuin on aivan keskustassa pääkadun varrella sijaitseva Oyu Onsen. Ensikertalaiselle se on helppo paikka tutustua Japanin kuumiin lähteisiin, sillä se on suosittu turistien keskuudessa ja siellä on mahdollista tutustua muiden onsen-käyttäytymiseen ennen omaa menoaan.

Lähde: Japan Onsen

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.