Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Italian Dolomiiteilta löytyy upeita maisemia. Kuva: © Elenatur | Dreamstime.com
Italian Dolomiiteilta löytyy upeita maisemia. Kuva: © Elenatur | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Italian Seceda lumoaa - kuin seisoisi pilvien keskellä

Omalaatuisen näköiset maisemat tarjoava Seceda sijaitsee Italian Alpeilla eli Dolomiiteilla. Mikä parasta, näitä maisemia ihastelemaan päästäkseen ei vaadita tuntikausien patikoimista tai erinomaista kuntoa.

Italian vuoristo, Dolomiitit, tarjoaa komeita maisemia, mutta siellä sijaitsevaan Secedaan kävijöitä houkuttelevat erityisesti persoonalliset kalliomuodostelmat. Lisäksi alue on melko helposti tavoitettavissa. Helpon pääsynsä vuoksi luontoretki Secedaan sopii kaikenikäisille.

Secedaan pääsee helpoiten Val Gardenan laaksosta. Alueen suurin kylä, Ortisei, on erinomainen yöpymispaikka matkalla kohti vuoria. Ortisein kylästä löytyy useita kaapelihissireittejä, jotka kuljettavat vierailijoita eri kohteisiin. Näin huipulle pääsee melko vaivattomasti, joskin matkalla on vaihdettava kertaalleen kaapelivaunu toiseen päästäkseen Secedaan asti.

Kuva: © Fesus Robert | Dreamstime.com
Kuva: © Fesus Robert | Dreamstime.com

Seceda sijaitsee 2450 metrin korkeudessa ja tarjoaa uskomattomat näkymät Dolomiiteille sekä alhaalla levittäytyvään laaksoon. Laajat ruohotasangot koristavat vinollaan olevaa vuorenhuippua, ja ympärillä leijuvat parhaassa tapauksessa pilvet.

Kävijöiden ei myöskään tarvitse pelätä joutuvansa kiipeämään vuorenrinteitä Secadassa käydessään. Alueen reitit ovat tasaisia ja helppoja kulkea.

Kuva: © Noppakun | Dreamstime.com
Kuva: © Noppakun | Dreamstime.com

Kaapelivaunuaseman vierestä löytyy pieni ravintola, jonka terassilta avautuvat huikeat näkymät vuoristoon. Secadalle kannattaakin suunnata aikaisin aamulla, jolloin kävijämäärät ovat vähäisempiä. Näin paikasta voi nauttia kaikessa rauhassa ja syödä lounaan hienoimmassa mahdollisessa ympäristössä.

Aivan halpaa huipulle pääseminen ei kuitenkaan ole: meno-paluu Secedaan ja takaisin kaapelivaunulla maksaa 32 euroa (2019). Tarkemmat tiedot ja hinnat löydät täältä.

Lähde: Seceda

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.