Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Peak Districtin kansallispuisto sijaitsee lähellä Manchesteria. Kuvassa Ladybower Reservoir.
Peak Districtin kansallispuisto sijaitsee lähellä Manchesteria. Kuvassa Ladybower Reservoir.
· Napsun toimitus

Isossa-Britanniassa voi cityloman yhdistää helposti luontoretkeen - Nämä uskomattomat maisemat löytyvät läheltä suurkaupunkeja

Isossa-Britanniassa on helppo yhdistää kaupunkiloma suurkaupungissa ja retket luontoon tai maaseudulle. Saarivaltiossa monista kaupungeista on nimittäin yllättävän lyhyt matka maaseudun rauhaan.

Suurkaupungit ovat helppoja ja suosittuja matkakohteita, mutta toisinaan kaupungin vilskeen haluaa vaihtaa kesken loman avarampiin maisemiin ja luontoon. Nämä viisi kohdetta löytyvät noin tunnin matkan päässä Iso-Britannian suurista kaupungeista. Saarivaltiossa voi siis vähällä vaivalla yhdistää cityloman pieneen rentoutumiseen luonnon helmassa.

Epping Forest lähellä Lontoota

Maan suosituinta matkakohdetta, Lontoota, ympäröivät lukemattomat mahdollisuudet. Epping Forest on entinen kuninkaallinen metsä ja yksi parhaista retkikohteista Lontoon laitamilla. Se sijaitsee Suur-Lontoon ja Essexin rajalla. Epping Forestissa sijaitsee muun muassa Greensted Church, joka on maailman vanhin puukirkko. Alue sopii erinomaisesti pyöräilyyn sekä patikoimiseen ja eläinten bongaamiseen lukuisten järvien rannoilla. Samaan reissuun voi yhdistää virkistävän tuopin pubissa ja katsella kauriita Great Monk Woodsin alueella.

Kuinka päästä perille: ota Central Line Eppingiin asti tai matkusta junalla Chingfordiin.

Epping Forestista on näkymä Lontoon Cityyn
Epping Forestista on näkymä Lontoon Cityyn

Cannock Chase lähellä Birminghamia

Vuoristoisia pyöräreittejä ja seikkailun puiden latvoissa vaijereiden varassa tarjoaa Birminghamin läheltä löytyvä Cannock Chase. Alue on kuuluisa kauneudestaan, ja sen patikkareitit, kuten Ladyhill Trail, ovat suosittuja kesäaikaan. Alueelta löytyy myös kauniita laaksoja, kuten Fairoak ja Sherbrook, joten kannattaa harkita myös jäämistä alueelle yön yli. Majoitusvaihtoehtoja löytyy läheisistä alueen hotelleista.

Kuinka päästä perille: Birminghamista pääsee junalla Rugeley Trent Valleyn asemalle noin 55 minuutissa.

Hämyinen aamu Cannock Chasen metsässä
Hämyinen aamu Cannock Chasen metsässä

Peak Districtin kansallispuisto lähellä Manchesteria

Peak Districtin kansallispuisto on Manchesterin alueen ylpeys. Se on yksi maan suosituimmista, eikä suotta - maisemat ovat komeita ja alueelle on helppo päästä. Kokeile vaikka Edalen alueelta löytyvää Kinder Downfall -patikkareittiä, joka johtaa suoraan alueen korkeimman vesiputouksen äärelle.

Kuinka päästä perille: Edaleen ajaa Manchesteristä omalla autolla noin 55 minuutissa tai matkustaa junalla Manchesterin keskustasta kohti Sheffieldia.

Patikkareitti Peak Districtin kansallispuistossa
Patikkareitti Peak Districtin kansallispuistossa

Northumberland Coast lähellä Newcastlea

Yksi Britannian kauneimmista rannikkomaisemista on kiistämättä Northumberland Coast Newcastlen lähellä. Pohjoiseen suuntaavien kannattaakin pitää paikka mielessä, sillä se tarjoaa kauniiden maisemien lisäksi myös aimo annoksen historiaa. Alueelta löytyy Holy Island of Lindisfarne, jolla on takanaan viikinkihistoriaa, sekä Harry Potter -elokuvista tuttu Alnwick Castle.

Kuinka päästä perille: alueelle pääsee parhaiten omalla autolla, mutta Newcastlesta lähtee läheiseen Alnmouthiin myös junia.

Alnwick Castle on nähty Harry Potter -elokuvissa
Alnwick Castle on nähty Harry Potter -elokuvissa

Itä-Lothianin rannikkoseutu lähellä Edinburghia

Edinburghista löytyy oma paikallinen ranta, mutta kannattaa myös suunnata kaupungista itään jos aikaa riittää. Itä-Lothian on yksi Skotlannin hallintoalueista ja sillä on noin 65 kilometriä rantaviivaa. Rannikko on täynnä kävelyreittejä, vesiurheilua tarjoavia yrittäjiä ja tietenkin kauniita maisemia. Suuntaa Aberladyn nähdäksesi maan ensimmäisen luontoreservaatin ja patikoi viiden kilometrin pituinen taival Gullaneen.

Kuinka päästä perille: Aberladyyn pääsee junalla Edinburghista ja vaihtamalla bussiin Longdniddryssa. Autolla matkaan menee noin 35 minuuttia.

Edinburghin itäpuolella sijaitseva Bass Rock on suosittu lintujenbongauspaikka
Edinburghin itäpuolella sijaitseva Bass Rock on suosittu lintujenbongauspaikka

Lähde: Telegraph

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.