Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Isle of Wightin jylhät kalliomaisemat ovat ihastuttava näky.
Isle of Wightin jylhät kalliomaisemat ovat ihastuttava näky.
· Napsun toimitus

Iso-Britannian romanttiset kohteet - tyrskyäviä rantakallioita ja kuumia kylpyjä

Iso-Britannia on täynnä mitä ihastuttavimpia kohteita romantiikkaa ja kauneutta etsiville. Vaihteleva luonto tarjoaa merenrantakohteita, korkeita vuoristoja, ja suurkaupunkien sykkeestä löytyy helposti pala luksusta.

Humisevat harjut ja jylhät rantakalliot, keskiaikaiset linnat ja ylelliset ruusutarhat. Iso-Britannia tarjoaa tätä kaikkea ja enemmän, mutta harva matkailija pitää sitä romanttisena matkakohteena. Kenties seuraava loma rakkaan kanssa kannattaakin suunnata saarivaltioon? Katso tästä vinkit!

York

Yorkissa rakastavaiset suuntaavat Yorkin tuomiokirkkoon. Uskomuksen mukaan kirkon näyttävän ikkunan alla (Kissing Window) suutelevat tulevat pysymään ikuisesti yhdessä.

Romanttinen tunnelma ei pääty yhteen suudelmaan: York on hurmaava keskiaikainen kaupunki, joka on täynnä kapeita mutkittelevia kujia. Hauskasti nimetyt kadut, kuten Shambles ja Whip-Ma-Whop-Ma-Gate, ovat täynnä tunnelmallisia kynttilänvalossa kylpeviä pieniä ravintoloita. Päivän päätteeksi voi osallistua risteilylle pitkin Ousea.

Yorkin tuomiokirkon Kissing Window. Kuva: © Jacek Wojnarowski | Dreamstime.com
Yorkin tuomiokirkon Kissing Window. Kuva: © Jacek Wojnarowski | Dreamstime.com

Dartmoor

Jos unelmoit villistä luonnosta, suuntaa Dartmooriin. Maisemat ovat komeat, villiponit vaeltavat pitkin tuulisia tasankoja ja kumpuilevilla mäillä voi nähdä outoja kivisiä muodostelmia. Alueella voi vaeltaa tuntikausia törmäämättä kehenkään - paikka onkin kuin luotu yhdessäololle rauhassa luonnon helmassa.

Dartmoorissa luonto hurmaa.
Dartmoorissa luonto hurmaa.

Isle of Wight

Kuninkaallisten, aristokraattien ja julkkisten lomatyylistä haaveilevat suuntaavat Isle of Wightille. Kuningatar Viktoria vietti puolisonsa Albertin kanssa saarella runsaasti aikaa Osborne House -nimisessä kodissaan, jossa voi nykyisin viettää häitä.

Winston Churchillin vanhempien ensimmäiset treffit pidettiin Cowesin kävelytiellä, ja Egypt Point on nykyisin pariskuntien suosikkipaikka ihailla auringonlaskua. Isle of Wightilla voit myös mennä naimisiin St Peter and St Paul’s -kirkossa Mottistonen kylässä, aivan kuten näyttelijä Benedict Cumberbatch.

Isle of Wightin Freshwater Bay. Kuva: © Peter Titmuss | Dreamstime.com
Isle of Wightin Freshwater Bay. Kuva: © Peter Titmuss | Dreamstime.com

Bath

Bath tarjoaa rentouttavia kuumia kylpyjä ja yrjönaikaisia, komeita rakennuksia hunajanvärisine kiviseinineen. Romantiikkaa huokuva kaupunki on kuin luotu käsi kädessä kävelyille ympäri historiallista keskustaa.

Hemmottelun ohessa pariskuntien kannattaa käydä tanssimassa Assembly Roomsissa. Päivän voi viettää myös patikoimalla kaupunkia ympäröivien kukkuloiden yli, ja vierailla pienissä paikallisissa pubeissa läheisissä kylissä.

Bathin historiallinen kylpylä. Kuva: © Boonlong Noragitt | Dreamstime.com
Bathin historiallinen kylpylä. Kuva: © Boonlong Noragitt | Dreamstime.com

Norfolk

Norfolkin pohjoisosa on kohde niille, jotka haluavat kädellä käsi kädessä Holkhamin rannalla Rakastunut Shakespeare -elokuvan tunnelmissa.

Hienot näkymät tarjoaa myös 2,5 kilometrin päässä sijaitseva toinen ranta, joka sijaitsee Burnham Overy Staithen lähellä. Norfolkissa tuijotellaan myös tähtiin. Wiveton Downsissa Linnunradan voi nähdä paljain silmin.

Holkham Beach Norfolkissa.
Holkham Beach Norfolkissa.

Lähde: Telegraph

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.