Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ekaa kertaa Amsterdamiin? 3 syytä kokea tulppaanien kaupunki
Ekaa kertaa Amsterdamiin? 3 syytä kokea tulppaanien kaupunki

Ekaa kertaa Amsterdamiin? 3 syytä kokea tulppaanien kaupunki

ILMOITUS Amsterdamissa on valtavasti jännittävää nähtävää ja koettavaa. Koska liikkuminen pienessä kaupungissa on kätevää, lyhyelläkin visiitillä ehtii nähdä paljon. Parhaiten tämän ainutlaatuisen boheemin kaupungin tunnelmaan pääsee sisään hyppäämällä pyörän selkään tai astumalla veneeseen.

Tässä kolme hyvää syytä kokea värikäs Amsterdam.

1. Viehättävät kanavat

Amsterdamin maamerkkejä ovat kaupungin kauniit kanavat, jotka ovat ansainneet Amsterdamille lempinimen ”Pohjoisen Venetsia”. Amsterdamin vanhemmat kaupunginosat kanavineen ja katuineen levittäytyvät viuhkamaisesti puoliympyrän muotoon. Kaupungissa on liki 1300 siltaa ja kanavien verkosto on 70 kilometriä pitkä. Tärkeimmät kanavat ovat Singelgracht, Herengracht, Keizergracht ja Prinsengracht.

Amsterdamilaisena erikoisuutena voidaan pitää kanavabusseja, joilla pääsee kätevästi liikkumaan vesistöissä. Niiden kyydistä pääsee kurkistelemaan niin asuntolaivojen terasseille kuin haikaroiden pesimäpuuhiinkin. Romanttiselle retkelle voi myös vuokrata oman veneen.

Kanavabusseilla pääsee kätevästi liikkumaan ja katselemaan Amsterdamin maisemia.
Kanavabusseilla pääsee kätevästi liikkumaan ja katselemaan Amsterdamin maisemia.

2. Värikäs kukkaloisto

Sanotaan, että kevät on parasta aikaa vierailla Amsterdamissa, koska silloin koko kaupunki kirjaimellisesti puhkeaa kukkaan. Tulppaanien väriloisto täyttää niin puistot kuin terassitkin.

Amsterdamin tunnetuimmat markkinat ovat Singel-kanavalla järjestettävät kelluvat kukkamarkkinat. Täällä on keinuvissa kauppaveneissä ruukkuihin istutettuja kasveja ja kauniita leikkokukkia, kuten auringonkukkia, ruusuja, liljoja ja tietenkin lumoavia tulppaaneja, joiden sipuleita ja siemeniä voi ostaa tuliaisiksikin.

Todellisen puutarhaunelmoijan kannattaa myös tehdä kevätretki Amsterdamin ulkopuolelle Lissen kaupunkiin, jossa sijaitsee Kaukenhof-tulppaanipuutarha. Puutarha on yksi maailman suurimmista ja sinne istutetaan vuosittain miljoonia sipuleita.

3. Anne Frank ja Van Gogh

Anne Frankin talo on Amsterdamin kuuluisin rakennus. Toisen maailmansodan juutalaisvainojen aikaan nuori Anne Frank kirjoitti salaisessa piilopaikassaan päiväkirjaansa, joka jäi elämään, vaikka tyttö itse kuolikin keskitysleirillä 15-vuotiaana. Vilkkaimpaan sesonkiaikaan jonot talolle saattavat olla pitkiäkin ja liput kannattaa hankkia etukäteen netistä.

Taidemuseoista suurimmat ja tunnetuimmat ovat kaikki saman Museumplein-aukion tuntumassa eteläisessä Amsterdamissa. Maailman vahvimmaksi kutsutun museotrion muodostavat hollantilaisen taiteen Rijksmuseum, Van Gogh -museo sekä nykytaiteen museo Stedelijk. Lisäksi kulttuuriaukiota vahvistaa Concertgebouw, jossa esitetään klassista musiikkia, jazzia ja lastenkonsertteja.

Rembrandtin tunnetuimpiin kuuluva Yövartio-maalaus on lähes 400-vuotisen olemassaolonsa aikana ollut ripustettuna, ja piilotettunakin, useaan eri paikkaan. Nykyään maalaus on yleisölle nähtävillä Amsterdamin Rijksmuseumissa.
Rembrandtin tunnetuimpiin kuuluva Yövartio-maalaus on lähes 400-vuotisen olemassaolonsa aikana ollut ripustettuna, ja piilotettunakin, useaan eri paikkaan. Nykyään maalaus on yleisölle nähtävillä Amsterdamin Rijksmuseumissa.

Hotellivinkki Amsterdamiin:

MAX BROWN HOTEL CANAL DISTRICT TTT

Max Brown Hotel Canal Districtissa asut Herengracht-kanavan varrella 300 vuotta vanhassa rakennuksessa. Hotellilla on kiinnitetty erityistä huomiota designiin ja yksityiskohtiin. Hotelli sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä keskustasta ja alueella on useita ravintoloita ja baareja.

Tutustu Amsterdamin ajankohtaisiin tapahtumiin ja hotelleihin, jotka voit varata TUIn kautta.

Hyvä tietää:

Amsterdamin Schiphol-kentältä keskustaan pääsee kätevimmin lentokentän alta lähtevällä junalla. Matka kestää noin 15 minuuttia. Nähtävyyksistä kiinnostuneen matkailijan kannattaa hankkia I Amsterdam -kortti, jonka hinnalla saa julkisen liikenteen lisäksi ilmaisen tai alennetun sisäänpääsyn moniin museoihin ja nähtävyyksiin.

Kuvat: Torleif Svensson, TUI

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.