Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Japanin Miyajimassa voi nähdä kesyjä peuroja. Kuva: © Ioana Grecu | Dreamstime.com
Japanin Miyajimassa voi nähdä kesyjä peuroja. Kuva: © Ioana Grecu | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Ihania eläimiä! Nämä saaret kannattaa eläinten ystävien painaa mieleensä

Olitpa sitten lintu- tai valasbongari, tai vaikkapa kissoja rakastava matkaaja, maailmalta löytyy lukuisia matkakohteita, joissa eläimet ovat osa vierailun viehätystä. Eläinkohteissa matkustaessa pitää kuitenkin muistaa ihmisen vastuullisuus.

Eläimet ovat ihania ja niiden bongailu matkustaessa monelle turistille suosittu elämys. Mutta halusipa sitten päästä tervehtimään millaisia eläimiä tahansa, tärkeintä on muistaa eläinkohteiden eettisyys ja noudattaa vastuullisen matkailun periaatteita. Ota siis etukäteen selvää matkakohteen säännöistä, kuten ruokinnasta ja sallitusta kontaktista sekä siitä, miten vierailukohde itse huolehtii eläimistä ja niiden turvallisuudesta.

Eläinkohteissa tärkeintä on kunnioitus asukkeja kohtaan sekä ymmärrys siitä, että eläimiä ei saa kohdella huonosti. Ne eivät ole olemassa alueella vain turisteja varten vaan sinä turistina vierailet niiden kodissa. Näin voit nauttia matkastasi ja eläinten kohtaamisesta rauhallisin mielin.

Miyajima, Japani

Jos Bambi kuuluu suosikkeihisi, voi Miyajima (tai toiselta nimeltään Itsukushima) olla unelmien matkakohde, sillä suositulla saarella asustaa yli tuhat japaninpeuraa. Tämä “peurasaareksi” nimetty matkakohde sijaitsee päivämatkan päässä Hiroshimasta.

Miyajiman peurat eivät juurikaan pelkää ihmisiä ja vaeltavat alueen historiallisilla raunioilla sekä leikkivät kuuluisalla Itsukushima-jinjan pyhätön torii-portilla häiriintymättä.

Kuva: © Saaaaa | Dreamstime.com
Kuva: © Saaaaa | Dreamstime.com

Ōkunoshima, Japani

Tämän japanilaisen saaren kävijämäärät ovat nousseet huimasti sen jälkeen, kun valokuvat ihmisistä herttaisten pupujen peittäminä ovat levinneet maailmalla. Ōkunoshiman saarella asustaa satoja villejä kaniineja, eikä niillä ole alueella luonnollisia vihollisia: kissat ja koirat ovat saarella kiellettyjä.

Kenelläkään ei ole tarkkaa käsitystä siitä, miten pupuinvaasio on saanut alkunsa. Kolikolla on myös kääntöpuolensa: eläimet ovat riippuvaisia turistien tuomasta ruoasta, ja moni matkaaja tuo mukanaan vääränlaista ruokaa. Onkin tärkeää ottaa etukäteen selvää, millainen ruoka on parasta alueen kaneille, jotta saarella käyminen ei tuota asukeille harmia tulevaisuudessa.

Lue myös: Koko saari täynnä pupuja! Japanin Ōkunoshima-saarella valtaa pitävät kaniinit

Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com
Kuva: © Seaonweb | Dreamstime.com

Duiker Island, Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikassa sijaitsevalla Duikerin saarella ei asu yhtä ainutta ihmistä, mutta sen sijaan saari toimii kotina noin 6 000 afrikanmerikarhulle. Tämä hyljelaji voi kasvaa noin 130 kilon painoiseksi jättiläiseksi, ja saarta kutsutaankin täysin ymmärrettävästi myös hyljesaareksi. Duikerin saarella asustaa myös muita villieläimiä kuten afrikanpingviinejä.

Hylkeitä täynnä olevat rantakalliot on helppo nähdä päiväretken aikana Hout Bayltä tai esimerkiksi veneen kyydistä.

Kuva: © Attila Jandi | Dreamstime.com
Kuva: © Attila Jandi | Dreamstime.com

Lambay Island, Irlanti

Niin vaikeaa kuin se on uskoa, Irlannin rannikolla sijaitsevalla Lambayn saarella asustaa suuria ryhmiä vallabeja. Nämä kengurueläimet ovat tutumpia Australiasta, mutta ne ovat asuneet saarella jo 1950-luvulta lähtien. Saaren aikoinaan omistanut perhe toi vallabeja mukanaan Irlantiin, ja nykyisin kenguruiden määrän arvellaan olevan noin 50-60 yksilön tietämillä.

Lambaylla voi vierailla veneellä, ja yrittää bongata oudon näyn, eli australialaisen kengurun komeissa irlantilaisissa maisemissa.

Kuva: © Ivanka  Blazkova - Dreamstime.com
Kuva: © Ivanka Blazkova - Dreamstime.com

Ainoshima, Japani

Japani on monen eläimistä pitävän toivekohde, ja varsinkin kissojen ystävät suuntaavat usein Ainoshiman saarelle. Alueella vaeltaa satoja kissoja vapaana - ne ovat saapuneet aikoinaan saarelle paikallisten kalastajien tuomina.

Ainoshima on yksi Japanin 11:stä “kissasaaresta”, joista kuuluisin on Tashirojima. Hieman rauhallisemmalle Ainoshimalle pääsee helposti Fukuokan Shingu-satamasta, josta lauttamatka saarelle kestää noin 20 minuuttia.

Kuva: © Petru Alexandru Tofan | Dreamstime.com
Kuva: © Petru Alexandru Tofan | Dreamstime.com

Lähde: Travel and Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.