Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Jos uimapuku ahdistaa, suuntaa jollekin näistä rannoista! Kuva: © Spettacolare | Dreamstime.com
Jos uimapuku ahdistaa, suuntaa jollekin näistä rannoista! Kuva: © Spettacolare | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Hyvästit uimapuvulle! Tässä 10 suosittua nudistirantaa maailmalla

Suhtautuminen nudistirantoihin vaihtelee ympäri maailmaa - totta kuitenkin on, että alasti uimarannalla oleilu on yhä hyväksyttävämpää ja asenteet ovat muuttumassa.

Maailmalta löytyy jo satoja uimarantoja, joissa on täysin laillista jättää uimapuku kotiin ja hypätä aaltojen sekaan ilman rihman kiertämää. Parhaat nudistirannat koostuvat pehmeästä hiekasta, lämpimästä uimavedestä, lempeistä aalloista ja muista naturisteista. Nudistirantoja on ollut olemassa jo ainakin 1800-luvulta lähtien: meille suomalaisille alasti uiminen ei ole myöskään mitään uutta.

Black’s Beach, La Jolla, Kalifornia

Kuva: © Jay Beiler | Dreamstime.com
Kuva: © Jay Beiler | Dreamstime.com

Rantaa ympäröivät 100 metriä korkeat Torrey Pinesin kalliot - Kalifornian suosikkinudistiranta on ollut toiminnassa jo 50 vuotta. Se on ainoa laillinen nudistiranta koko Yhdysvalloissa, joten sen suosio on taattu. Ranta on pitkä ja leveä, ja se tarjoaa erinomaiset rantaolosuhteet myös surffaajille.

Rannalle pääsee hyvin pitkin Ho Chi Minh -kävelyreittiä, joka lähtee San Diegosta, Kalifornian yliopiston läheltä.

Lady Bay Beach, Sydney, Australia

Kuva: © Bruce Whittingham | Dreamstime.com
Kuva: © Bruce Whittingham | Dreamstime.com

Moni ranta Australiassa tuntuu olevan ainakin osittain nudistiranta. Maasta löytyy kuitenkin myös virallisia nakurantoja, ja yksi parhaimmista on myös Lady Jane Beachina tunnettu alue Sydneyssä.

Parasta rannassa on sen sijainti. Ranta löytyy Sydney Harbourin South Headistä: pieni ja kapea ranta on suojaisa, mutta silti suurkaupungin ytimessä. Myös South Headin kalliot ovat alastomien auringonpalvojien valtaamia.

Lue myös: Sydneyn ihanat rannat - Viisi vinkkiä

Buhne 16, Sylt, Saksa

Kuva: © Lightboxx | Dreamstime.com
Kuva: © Lightboxx | Dreamstime.com

Pohjanmeren saarella sijaitseva ranta tarjoaa hieman viileämmän rantakokemuksen. Meriveden keskilämpötila kesällä on noin +17C.

Käytännössä kaikki Syltin rannat ovat uima-asuvapaita, mutta Buhne 16 on ensimmäinen ja siksi tunnetuin nudistiranta Saksan pohjoisosassa. Rantapäivä kuluu lekotellen sinivalkoraidallisissa aurinkotuoleissa ja rantabileissä heiluen.

Wreck Beach, Vancouver, Kanada

Kuva: © Pr2is | Dreamstime.com
Kuva: © Pr2is | Dreamstime.com

Yksi maailman pisimmistä nakurannoista, Wreck Beach on peräti 7,8 kilometriä pitkä ranta täynnä vaihtelevaa maastoa, joka kietoutuu Point Greyn ympärille. Rannikko vaihtelee kallioista hiekkaisiin rantakaistaleisiin, ja on houkutellut kadun toisella puolella sijaitsecan British Columbian yliopiston väkeä paikalle jo 1970-luvun alusta lähtien.

Red Beach, Kreeta, Kreikka

Kuva: © Tupungato | Dreamstime.com
Kuva: © Tupungato | Dreamstime.com

Kreikan suosituin nudistiranta löytyy saaren eteläpuolelta, ja on sopivan suojaisa tarkoitukseensa. Kokkini Ammos on saanut nimensä sen okranvärisistä kallioista ja hiekasta. 1960-luvulla hippiliikkeen myötä alkunsa saanut ranta tarjoaa rantatuoleja ja varjoja - paikalta löytyy myös mojitoistaan kuuluisa rantabaari Yiannis.

Lue myös: 10 vinkkiä: Kreetan upeat rannat

Little Beach, Maui, Havaiji

Kuva: © Mike7777777 | Dreamstime.com
Kuva: © Mike7777777 | Dreamstime.com

Rantaa ympäröivät näyttävät laavamuodostelmat tekevät Little Beachistä näkemisen arvoisen, vaikka et haluaisikaan ottaa vaatteitasi pois.

Mauin saaren kaakkoisosassa sijaitseva ranta on osa Makena State Parkia, ja sen suojeltu rannikko on täynnä delfiinejä, merikilpikonnia, valaita sekä eksoottisia kaloja. Lahti sopii erinomaisesti uimiseen, ja sunnuntaisin auringonlaskun aikaan kävijöitä viihdyttävät rummuttajat ja tulitanssijat.

Lue myös: 10 vinkkiä: Saarihyppelyä sadunhohtoisella Havaijilla

Cap d'Agde, Ranska

Kuva: © gurb101088 | Dreamstime.com
Kuva: © gurb101088 | Dreamstime.com

Cap d'Agden naturistikylää nimitetään myös alastomaksi kyläksi, ja se on maailman suurin rantakohde, jossa vaatteet ovat valinnaisia. Sesonkikauden aikana paikka houkuttelee päivittäin jopa 40 000 kävijää alueelle.

Kävijät voivat olla alasti missä tahansa kylän alueella: ravintoloissa, kaupoissa, postissa ja pankeissa, rannalla makoillessa tai vaikka purjehtiessa. Rannalla alasti oleminen on pakollista, vaikka et olisi kylässä kuin nopealla vierailulla.

Mpenjati Beach, KwaZulu-Natal, Etelä-Afrikka

Kuva: © Anthony Aneese Totah Jr | Dreamstime.com
Kuva: © Anthony Aneese Totah Jr | Dreamstime.com

Maan - ja kenties koko Afrikan maanosan - ainut nudistiranta sijaitsee Mpenjatin kansallispuiston alueella Durbanista etelään. Se sai virallisen lupansa vasta vuonna 2014, ja luvan myötä alueelle asetettiin myös sääntöjä. Rannalla ei saa valokuvata, tuijottaa eikä käyttäytyä “vihjailevasti”. Nämä käytössäännöt koskevat hyviä tapoja myös muilla rannoilla ympäri maailmaa.

Playa Zipolite, Oaxaca, Meksiko

Kuva: © Petrajz | Dreamstime.com
Kuva: © Petrajz | Dreamstime.com

Ja äitiäs kans (Y tu mamá también) -elokuvan monet kohtaukset on kuvattu juuri Zipoliten rannalla, joten syitä vierailla on monia.

1960-luvulla amerikkalaiset ja eurooppalaiset hipit ottivat rannan haltuunsa, ja siitä lähtien tämä kaksi kilometriä pitkä rantakaistale on ollut kuuluisa alastomista auringonottajistaan. Vaikka alastomuus ei ole varsinaisesti laillista, on ranta hyvin suosittu. Alueelta löytyy runsaasti budjettihotelleja ja kahviloita - itäisen osan Playa del Amor tarjoaa rauhallisempaa menoa.

Spiaggia di Guvano, Vernazza, Italia

Kuva: © Antanovich1985 | Dreamstime.com
Kuva: © Antanovich1985 | Dreamstime.com

Guvanon ranta sijaitsee upealla ja suositulla Cinque Terren alueella. Kauniin rannan vetovoimaa lisää se, että sinne pääsee ainoastaan vanhaa hylättyä junatunnelia pitkin (kännykän taskulamppu on tarpeen) Corniglian kylästä.

Guvanolla ei ole palveluita, mikä kannattaa pitää mielessä alueella vierailtaessa. Merivesi on kirkasta ja puhdasta, mutta ranta itsessään muodostuu hiekan sijaan pienistä sileistä kivistä.

Lue myös: Vernazza on pastellinvärinen helmi Cinque Terressa - Kruunattu myös Italian kauneimmaksi kyläksi

Lähde: CNN Travel

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.