Kaunis satamakaupunki Rovinj on Kroatian helmi
Kaunis satamakaupunki Rovinj on Kroatian helmi
· Napsun toimitus

Huippuravintoloita ja hurmaavia kujia - Rovinj on Kroatian helmi

Rovinj on suomalaisille matkaajille vielä hieman tuntemattomampi matkakohde Kroatiassa. Historiallista satamakaupunkia pidetään kuitenkin yhtenä Välimeren kauneimmista.

Kroatian yksi kehittyneimmistä ja suosituimmista turistikohteista on Istrian niemimaan länsirannikolla sijaitseva Rovinj. Rovinjia pidetään myös yhtenä Välimeren kauneimmista kaupungeista. Satamakaupunki on houkutellut turisteja jo usean vuosikymmenen ajan ja turistien määrä kasvaa koko ajan - useat myös palaavat kaupunkiin yhä uudestaan.

Huippuravintoloita ja hurmaavia kujia - Rovinj on Kroatian helmi

Rovinjin vanhakaupunki on rakennettu saarelle, joka yhdistettiin mantereeseen vasta 1800-luvulla. Vanhaa maailmaa huokuva kaupunki on täynnä puistoja ja toinen toistaan kiinnostavampia kapeita mukulakivisiä kujia. Lisäksi alueen lempeä ilmasto on ihanteellinen lomailuun, ja kaupungin yleistunnelma siisti ja ystävällinen.

Vaikka Rovinj on vilkas satamakaupunki, on siinä jäljellä jotain pienen kalastajakylän tunnelmasta. Siellä menneisyys ja moderni elämänmeno yhdistyvät saumattomasti toisiinsa. Hieman venetsialaistyylinen satama-alue onkin suosittu: alueen ravintolat ovat huippuluokkaa ja lomailuun yhdistyvät korkeatasoiset palvelut sekä välitön tunnelma.

Huippuravintoloita ja hurmaavia kujia - Rovinj on Kroatian helmi

Rovinj tarjoaa monia tapahtumia ja festivaaleja kesän aikana. Tämän lisäksi kaupungista löytyy tekemistä myös esimerkiksi historiasta kiinnostuneille: Pyhän Eufemian kirkko tarjoaa ylhäältä tornistaan huikeat näköalat yli kaupungin. Pyhän hengen kasteallas Lokvan aukiolla sekä fransiskaaniluostari De Amicis -kadulla ovat myös käynnin arvoisia.

Parhaimmillaan kaupunki on sen kujia kulkiessa ja tutkiessa. Kujilta löytyy hurmaavia gallerioita ja kauppoja, ravintoloita sekä kahviloita. Keskustassa sijaitsee myös museo, joka sisältää mm. yli 30 000 kirjaa ja useita näyttelyitä. Balbi Arch sijaitsee Titon aukiolla ja sijaitsee kaupungin vanhan sisäänkäynnin paikalla. Portteja kaupunkiin oli aikoinaan seitsemän, näistä löytyy vielä muurin jälkiä ympäri kaupunkia, varsinkin länsi- ja itäosista.

Huippuravintoloita ja hurmaavia kujia - Rovinj on Kroatian helmi

Lue myös: Viisi vinkkiä: Kroatian ihanat rannat kutsuvat

Lue myös: Viisi vinkkiä: Kroatian upeat kansallispuistot

Lähde: Rovinj.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.