Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

London Eye on Britannian suosituin maksullinen nähtävyys.
London Eye on Britannian suosituin maksullinen nähtävyys.

Euroopan yliarvostetuimmat nähtävyydet - ja mitä niiden tilalle?

Eurooppa on useimmille tuttu matkakohde lukuisine kaupunkeineen, nähtävyyksineen ja rantoineen. Jokaisella tuntuu olevan mielipide siitä, minne matkailijan kannattaa suunnata parhaiden nähtävyyksien toivossa. Internet on pullollaan "parhaat nähtävyydet" -listauksia, mutta pitävätkö ne aina paikkansa?

Insider.com kääntyi kuitenkin ammattilaisten puoleen, ja kysyi heiltä mitkä nähtävyydet eivät kenties olekaan kaiken sen huomion arvoisia. Ammatikseen ihmisille matkailupalveluja tarjoavat ihmiset kuitenkin korostavat samalla, että ihmisten maut ovat erilaisia. Joku löytää jotain kiehtovaa nähtävyydestä, joka on toiselle yksinkertaisesti yhdentekevä tai tylsä. Ajankäyttökin tulee ottaa huomioon; ruuhkaisimmat ja suosituimmat nähtävyydet voi olla hyvä jättää väliin yksinkertaisesti ajanpuutteen vuoksi.

1. London Eye, Lontoo

Sky Garden tarjoaa vähintäänkin yhtä upeat nähtävyydet yli Lontoon kuin London Eye.
Sky Garden tarjoaa vähintäänkin yhtä upeat nähtävyydet yli Lontoon kuin London Eye.

Saarivaltion suosituin maksullinen nähtävyys Thames-joen rannalla näkyy kauas. 30 minuuttia kestävä ajelu maksaa halvimmillaan noin 24 euroa, ja on yliarvostettu sekä ruuhkainen, sanoo Context-matkatoimiston perustaja Paul Bennett.

Sen sijaan Bennett suosittelee Tate Modern -museon uuden siiven, Switch Housen, testaamista. Se tarjoaa ilmaiseksi panoraaman Lontoon silhuetista joka ulottuu Canary Wharfille ja Wembley Stadiumille saakka. Tai, varaa ilmainen käynti Sky Gardeniin, kattoterassin ja puutarhan yhdistelmään Walkie Talkie -rakennuksen katolla josta on huimat näkymät yli Lontoon.

2. Pisan torni, Pisa

Lucca on huomattavasti rauhallisempi kohde kuin turisteja tulvillaan oleva Pisa.
Lucca on huomattavasti rauhallisempi kohde kuin turisteja tulvillaan oleva Pisa.

Kuuluisa kallellaan oleva torni Pisan kaupungissa ei välttämättä ole kapuamisen arvoinen. Sinne pääsy on rajoitettu, ja päästäkseen sisälle on liput ostettava hyvissä ajoin etukäteen. Säästä polviasi, rahojasi ja hermojasi, varsinkin jos olet matkalla aikuisseurassa.

Kiinnostavampi, ja huomattavasti hienostuneempi Luccan kaupunki noin 25 minuutin päässä, tarjoaa shoppailua ja kauneutta historiallisessa ympäristössä. Kaupunki on rauhallisempi kuin Pisan turisteja tursuavat kadut, ja se sopii erinomaisesti vaikka pyöräilyyn. Siellä sijaitsee myös Volto Santo, veistos, jonka kerrotaan olevan Nikodemoksen tekemä.

3. Guinness Storehouse, Dublin

Dublinissa on useita tunnelmallisia pubeja, joista valita.
Dublinissa on useita tunnelmallisia pubeja, joista valita.

Guinnessin kuuluisa panimo vetää puoleensa turisteja siinä määrin, että jonot ulottuvat usein pitkin katuja. Irlannissa ei kuitenkaan luulisi olevan pulaa hyvästä oluesta, ja sen voi nauttia muuallakin kuin melko kliinisessä panimoympäristössä.

Matkailija voikin jättää jonot ja tungoksen väliin, ja suunnata johonkin Dublinin lukuisista pienistä mikropanimoista tai pubeista. Esimerkiksi Porterhouse, joka väittää olevansa Irlannin vanhin panimoravintola sekä vanhin itsenäinen panimo, on käynnin arvoinen.

Teeling Whiskey Distillery on juuri avannut ovensa yleisölle. Se on ainut tislaamo laatuaan Dublinissa, ja ensimmäinen joka on avannut ovensa yli 125 vuoden aikana.

4. Amalfin rannikko

Otranto Apuliassa on ruuhkattomampi vaihtoehto Amalfin rannikolle.
Otranto Apuliassa on ruuhkattomampi vaihtoehto Amalfin rannikolle.

Italiassa sijaitsevaa Amalfin rannikkoa ja sen kauneutta ylistetään usein. Se on äärettömän suosittu matkakohde, ja kun kadut täyttyvät kesäisin turisteista on rauhallinen tunnelma kaukana. Sen vetovoima ei välttämättä olekaan niin maaginen kuin luulisi.

Italian vastakkaisella rannikolla on tarjolla hiekkaisia rantoja rauhallisemmalla tunnelmalla, ja pieniä hurmaavia kaupunkeja. Apulian alue ei ole läheskään niin ruuhkainen kuin jotkut Amalfin rannikon suosituimmista kohteista. Otranto, kreikkalaisten asuttama rannikkokaupunki, tarjoaa rantoja ja herkullista ruokaa. Sinne suuntaavat kokeneet matkustajat jotka haluavat kauas ruuhkista ja turistilaumoista.

5. Notre Dame

Saint-Denisin katedraali on goottilaisen tyylin syntypaikka.
Saint-Denisin katedraali on goottilaisen tyylin syntypaikka.

Pariisissa sijaitseva Notre Dame on vaikuttava näky. Goottilaista tyyliä edustava katedraali on tuttu paitsi kirjoista ja elokuvista, myös turisteista joita vetävät puoleensa lukuisat räystäspirut ja katedraalin maine.

Goottista tyyliä ihailevien kannattaakin suunnata Saint-Denisiin, joka on goottilaisen tyylin todellinen syntypaikka. Esikaupungissa sijaitseva basilika valmistui 1281 ja sen historialla on kiinnostavan verinen kaiku.

Lähde: Insider.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.