Eurooppa on tulvillaan tunnelmallisia joulutoreja. Tässä Saksan Frankfurtin perinteikäs joulutori. Kuva: Dreamstime
Eurooppa on tulvillaan tunnelmallisia joulutoreja. Tässä Saksan Frankfurtin perinteikäs joulutori. Kuva: Dreamstime

Euroopan tunnelmalliset joulutorit

Glögiä vai hehkuviiniä? Joulunaika on Euroopassa mahdollisuus tutustua kaupunkeihin hieman eri näkövinkkelistä, sekä tutustua erilaisiin joulun viettotapoihin shoppailemalla ja herkuttelemalla.

Euroopassa on useita tunnelmallisia joulutoreja, isoja ja pieniä, täynnä musiikkia, ruokaa ja ostoksia. Tässä niistä muutama.

Innsbruck, Itävalta

Innsbruck, Itävalta
Innsbruck, Itävalta

  • Joulumarkkinat 15.11.2016  - 6.1.2017.

Innsbruck on joulutorien luvattu kaupunki, sillä siellä on parhaimmillaan noin kuusi joulutoria auki samaan aikaan. Romanttisin näistä on Altstadt, joka on reunustettu keskiaikaisilla taloilla. Loosit ovat täynnä piparkakkuja, puisia leluja ja kauniita koristeita. Iltahämärän koittaessa trumpetinsoittajat soittavat joululauluja vierailijoiden iloksi.

Lille, Ranska

Lille, Ranska
Lille, Ranska

  • Marche De Noel 18.11. - 30.12.2016, klo 11 - 20.

Ranskassa tärkeintä on ruoka, ja Lillen joulumarkkinat ovatkin ruokaa rakastavan matkailijan paratiisi. Tarjolla on glögin kaltaista lämmintä viiniä ja syö nougata tai kinuskilla päällystettyjä omenoita, pommes d’amour, kävellessäsi pitkin kujia. Yleistä joulutavaraa tarjoavat putiikit löytyvät Place Rihourilta, mutta erikoisempia ja hienompia lahjoja etsivien kannattaa suunnata putiikkeihin joita kaupungista löytyy.

Strasbourg, Ranska

Strasbourg, Ranska
Strasbourg, Ranska

  • Joulumarkkinat 25.11. - 31.12.2016.

Strasbourg tarjoaa erikoista charmia koristelemalla puutalonsa suurilla punaisilla sydämillä, tähtien, enkelien ja lumihiutaleiden koristaessa mukulakivikatuja. Christkindelsmärik on perinne joka aloitettiin 1570, ja se on Ranskan vanhin. Jopa Place Kléberille pystytettävä suuri joulukuusi on 400 vuotta vanha perinne. Alueella on 11 pientä kylää, joista jokaisella on oma teema. Paikan erikoisuus ovat bredele-keksit, joita tulee kaikissa mauissa ja muodoissa.

Hampuri, Saksa

Hampuri, Saksa
Hampuri, Saksa

  • Joulumarkkinat 21.11. - 23.12.2016.

Jos etsitään vaihtelevuutta ja tarjonnan laajuutta, Hampuria on hankala voittaa. Kaupungissa on peräti 15 erilaista joulutoria, joten jokaiselle löytyy jotakin. Perinteitä vaalivat matkaavat kaupungintalon edessä olevalle torille. Lapsille on suunnattu Spielzeugass, lelukatu, josta löytyy leluja ympäri maailmaa.

Romantiikan nälkäiset voivat suunnata Jungfernstieg-markkinoille, jossa tarjolla on hienompia herkkuja ja lahjoja. Massoja välttelevät voivat etsiytyä rauhallisemmalle Fleetinselin marketille, veden ääreen.

Budapest, Unkari

Budapest, Unkari
Budapest, Unkari

  • Joulumarkkinat 13.11.2016 - 6.1.2017.

Noin 100 puista kojua Vörösmartyn ja Pyhän Tapanin kirkon aukioiden alueella tekevät Budapestistä hyvän joulunaikaisen matkakohteen. Unkarialaisia leivoksia, käsitöitä, koruja ja käsintehtyä suklaata ja onnea tuottavia tonttupystejä - täältä löytyy kaikkea. Viileästä talvi-ilmasta nauttiessa voi juoda kuumaa glögiä ja napostella töki pomposia, unkarilaistyylistä pitsaa.

Tukholma, Ruotsi

Tukholma, Ruotsi
Tukholma, Ruotsi

  • Joulumarkkinat 23.11. - 23.12.2016.

Ensimmäinen joulutori pidettiin Stortorgetin aukiolla, Tukholman vanhassakaupungissa, noin 500 vuotta sitten. Nykyinen tapahtuma on kuitenkin nuorempi, ja sen historia ulottuu noin 100 vuoden päähän. Nobel-museon edessä, lähellä kuninkaanlinnaa, värikkäät tönöt on täytetty paikallisilla käsitöillä. Tarjolla on savitöitä, koruja ja lasiesineitä.

Aikuisille on tarjolla glögiä ja kaikille maistuvat tutut piparkakut lumen sataessa taivaalta.

 

Lisää ihastuttavia joulumarkkinoita Euroopasta löydät täältä.

Lähde: Telegraph

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.