Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tässä viisi kaunista, helposti lähestyttävää ja turvallista kohdetta yksin matkustavalle.
Tässä viisi kaunista, helposti lähestyttävää ja turvallista kohdetta yksin matkustavalle.
· Skye Borg

Viisi vinkkiä: Euroopan parhaat kaupungit yksin matkustavalle

Eurooppa on yksi parhaista ja turvallisimmista maanosista soolomatkustajalle. Palvelut toimivat, kaikkialle on suhteellisen lyhyt matka ja ihmiset ovat ystävällisiä.

Kohdetta valitessa kannattaa miettiä haluatko kulkea jalan, jolloin pienemmät kaupungit ovat ihanteellisia kohteita - vai luotatko hyvään julkiseen liikenteeseen, ja kierrät ympäri suurta kaupunkia.

Tässä viisi erinomaista eurooppalaista kaupunkia sooloilijoille.

Dublin

Dublin, Irlanti
Dublin, Irlanti

Leppoisa tunnelma, pieni keskustan alue ja historiallinen ympäristö. Dublin on täydellinen yhdistelmä kulttuuria ja rentoa hengailua esimerkiksi pubissa. Julkinen liikenne on sujuvaa ja kaupunki on valittu usein Euroopan turvallisimpien kaupunkien joukkoon.

Tutustu pubikulttuuriin kiertämällä maan vanhimpia pubeja, vieraile Dublinin linnassa sekä Pyhän Patrikin katedraalissa. Yhdistä shoppailu vierailuun Trinity Collegessa ja rentoudu Phoenix-puistossa. Irlantilaiset ovat rentoa ja ystävällistä sakkia.

Bergen

Bergen, Norja
Bergen, Norja

Tämä norjalainen pikkukaupunki on hurmaava vanhan sataman alueineen ja värikkäine taloineen. Yksinmatkustavalle se tarjoaa juuri sopivasti tekemistä Fløibanenin vaijerihisseineen ja Edvard Griegin kotitalon Troldhaugenin muodossa.

Bergenissä kaikki on kävelymatkan päässä, ja valokuvaamista harrastavat reissaajat pysyvät kuvauksellisessa kaupungissa kiireisinä.

Berliini

Berliini, Saksa
Berliini, Saksa

Berliinissä on jokaiselle jotakin. Historiaa, modernia taidetta, runsaasti shoppailumahdollisuuksia sekä kahviloita ja ravintoloita joka ikiselle makunystyrälle. Sen kansainvälinen ilmapiiri pitää huolen siitä, että matkailija ei erotu joukosta, ja joukkoliikenne kulkee myöhään yöhön mahdollistaen suuren kaupungin tutkimisen.

Suurkaupungin sykkeessä voi hyvin syödä yksin, ja julkisissa kulkuneuvoissa ei tarvitse pelätä.

Praha

Praha, Tsekki
Praha, Tsekki

Prahaan houkuttelee hyvän hintatason lisäksi myös melko kompakti keskusta. Soolomatkustaja voi hyvin suunnitella nähtävyyksien kiertämisen niin, että siihen mahtuu museoita ja historiaa sekä nähtävyyksiä sopivassa suhteessa - saman kävelyretken aikana.

Vanha kaupunki tarjoaa ruokailumahdollisuuksia jokaiselle, ja paikalliseen menoon tutustumisesta kiinnostuneet voivat kulkea turvallisin mielin metrolla tai raitiovaunulla.

Luzern

Luzern, Sveitsi
Luzern, Sveitsi

Sveitsiläisessä kaupungissa asustaa noin 76 000 ihmistä. Se on suosittu matkailukohde, ja kaikki on käden ulottuvilla. Liikuntaa ja ulkoilmaan halajavat voivat suunnata lukuisiin aktiviteetteihin joita vuoristojen ympäröivä kaupunki tarjoaa, mutta Luzern on erinomainen kohde ensimmäistä kertaa matkaan yksin lähteville.

Se on moderni, turvallinen, pieni ja tarjoaa sopivasti tekemistä, tutkimista ja ravintoloita ilman että yksin matkustava kyllästyy tai hämmentyy ihmispaljouden keskellä.

Lähde: Travel + Leisure

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.