Glastonburyn legendaarisilla rokkifestareilla on luvassa myös sirkusta ja valotaidetta! © Amy Laughinghouse | Dreamstime.com
Glastonburyn legendaarisilla rokkifestareilla on luvassa myös sirkusta ja valotaidetta! © Amy Laughinghouse | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Euroopan festivaaleista löytyy jokaiselle jotakin

Lähtisitkö festareille ulkomaille? Sitä ainakin kannattaa harkita, sillä kesäisin Eurooppa on täynnä mitä erilaisimpia festivaaleja joista löytyy valinnanvaraa kaikenlaisille matkaajille.

Oktoberfest, Saksa

Oktoberfest, Saksa. Kuva: © Garlezki | Dreamstime.com
Oktoberfest, Saksa. Kuva: © Garlezki | Dreamstime.com

Tämä tapahtuma on yksi Euroopan kuuluisimpia. Oktoberfest on sana, joka yhdistetään automaattisesti olueen ja juhlintaa, sekä saksalaiseen menoon.

Oktoberfestiä, sitä alkuperäistä, juhlitaan Münchenissa. Isot teltat pystytetään avoimelle kentälle varta vasten juhlan ajaksi, ja tämä vie aikaa peräti kolme kuukautta.

Oktoberfest alkaa syyskuussa ja päättyy lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina tai 3.10. riippuen kalenterista. Minimikesto on 16 päivää ja sen aikana kävijät voivat nauttia valtavista olutkolpakoista, livemusiikista sekä huvipuistolaitteista alueella. Kävijöitä on vuosittain noin 6 miljoonaa ympäri maailmaa.

Las Fallas de Valencia, Espanja

Las Fallas de Valencia, Espanja. Kuva: © Loisclare | Dreamstime.com
Las Fallas de Valencia, Espanja. Kuva: © Loisclare | Dreamstime.com

Omalaatuista festivaalia pidetään yhtenä Euroopan parhaista. Viisipäiväinen tapahtuma maaliskuussa on kasvanut paikallisten paraatista monipäiväiseksi taidejuhlaksi. Joka vuosi vaihtuvan teeman mukaiset nuket kuljetetaan lavoilla kaupungin läpi ilotulitteiden saattelemana ja poltetaan päivän päätteeksi.

Kadut täyttyvät taiteilijoista, tapahtumista ja muusikoista, ja ihmiset voivat seurata tapahtumia myös Valencian lukuisten kahviloiden ja ravintoloiden terasseilta.

Glastonbury, Englanti

Glastonbury, Englanti. Kuva: © Amy Laughinghouse | Dreamstime.com
Glastonbury, Englanti. Kuva: © Amy Laughinghouse | Dreamstime.com

Rokkia ja perinteistä festarimeininkiä kaipaavien kannattaa käydä kerran elämässään Glastonburyn festareilla. Viisipäiväinen tapahtuma täyttyy musiikista vehreissä Somersetin maisemissa. Mikään ei tule ilman pinnistelyjä, ja itse juhlapaikan päälle pääseminen onkin pitkän kävelymatkan päässä, ja osa kokemusta sekä legendaa.

Paikalla on yleensä noin 100 lavaa, useita telttoja ja lukuisia bändejä. Mukana on myös teatteria, sirkusta, tanssia ja tapahtumia lapsille. Glastonburyn festivaali on ainutlaatuinen kokemus ympäristönsä ja maailman tunnetuimpien bändien vuoksi. Tapahtuma pidetään kesäkuun loppupuolella.

Oerol, Hollanti

Pienellä Terschellingin saarella pidettävä Oerol Festival on todellinen tapaus. Joka vuoden kesäkuussa saari herää eloon 10 päivän ajaksi, kun taiteilijat ympäri maailmaa esiintyvät festariyleisölle.

Teatterifestivaaleina pidetyn tapahtuman kirjo on laaja; sen esiintyjiin kuuluu niin katuteatteria kuin tanssia, musiikkia ja performansseja. Sirkusesiintyjät ja musiikaalit viihdyttävät kävijöitä henkeäsalpaavan kauniissa maisemissa, luoden tapahtumaan oudon kiehtovan tunnelman.

Saarella on myös vilkas iltaelämä, ja baareja ja ravintoloita löytyy rentoutumiselle taide-elämysten jälkeen. Oerol pidetään vuosittain kesäkuussa.

Edinburgh Festival Fringe, Skotlanti

Edinburgh Festival Fringe, Skotlanti. Kuva: © Julietphotography | Dreamstime.com
Edinburgh Festival Fringe, Skotlanti. Kuva: © Julietphotography | Dreamstime.com

Festivaali on maailman suurin taidefestivaali ja se pidetään vuosittain elokuussa. Yli 40 000 performanssia, 3 000 show'ta ja taiteilijaa yli 50 maasta on nähtävillä festivaalien aikana. Kävijöitä on vuosittain noin 2 miljoonaa.

Esityksiä on moneen makuun: balettia, oopperaa, komediaa, ilotulituksia ja konsertteja. Suuresta kävijämäärästä huolimatta festivaalit ovat ainutlaatuinen elämys jossa aika ei käy pitkäksi.

Lähde: triphobo.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.