Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Lanzaroten Playa Blancassa sijaitseva Museo Atlántico on Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo. Kuva: Museo Atlántico
Lanzaroten Playa Blancassa sijaitseva Museo Atlántico on Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo. Kuva: Museo Atlántico

Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo löytyy Lanzarotelta

Lanzarotelle avattiin maaliskuussa 2016 Euroopan ensimmäinen vedenalainen museo.

Hankkeen toteuttaminen kesti kaksi vuotta. Museo Atlántico on siitä hankalasti saavutettavissa, että sinne pääsee vain sukeltamalla tai snorklaamalla - ellet satu olemaan jo valmiiksi meressä elävä eläin. Näin uusi museo on melko harvojen herkkua, mutta snorklaamista harrastavat pystyvät ihailemaan helposti patsaita kirkkaassa merivedessä.

Paikalle on rakennettu yli 300 Jason deCairesin tekemää veistosta, jotka lepäävät 12-15 metrin syvyydessä meren pohjassa Las Coloradasin lahdessa. Taiteilija on luonut teoksia myös muihin vedenalaisiin puistoihin, kuten Karibialla Grenadassa sijaitsevaan maailman ensimmäiseen vedenalaiseen puistoon, sekä vedenalaiseen museoon Cancunissa, Meksikossa.

Patsaat on tehty ympäristöystävällisistä materiaaleista, ja ne näyttelevät arkipäivän tilanteita sekä kertovat ympäristölle tärkeistä asioista.

Ihmishahmoiset patsaat tulevat olemaan osa keinotekoista koralliriuttaa, mikä puolestaan toimii elinympäristönä sekä lisääntymispaikkana paikallisille meren asukeille.

Playa Blancan ainutlaatuinen sukelluskohde on avoin kaikille, ja sinne järjestetään opastettuja sukelluskäyntejä myös aloittelijoille.

Lähde: cnn.com

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.