Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Espanjan monipuoliset kansallispuistot ihastuttavat - tässä viisi vinkkiä.
Espanjan monipuoliset kansallispuistot ihastuttavat - tässä viisi vinkkiä.
· Skye Borg

Espanjan kansallispuistojen monipuolisuus ihastuttaa

Espanjasta löytyy 15 kansallispuistoa, jotka ihastuttavat matkailijoita monipuolisella luonnollaan.

Espanjan kansallispuistot tarjoavat monipuolisia elämyksiä, sillä maisemia riittää lumihuippuisista vuorista kauniisiin saaristoihin.

Tässä listasimme viisi erilaista luonnonystävän unelmaa. Yhteensä maassa on peräti 15 puistoa, joista 10 sijaitsee Manner-Espanjassa. Espanjan suosituin kansallispuisto on Teneriffalla sijaitseva Teide.

Ordesan kansallispuisto, Aragon

Ordena y Monte Perdido, Aragon
Ordena y Monte Perdido, Aragon

Lähellä Ranskan rajaa sijaitseva Espanjan vanhin kansallispuisto tarjoaa lukuisia vaihtelevia kävelyreittejä, joiden maisemat vaihtelevat rotkoista dramaattisiin laaksoihin. Taustalla häämöttää Monte Perdido.

Suosituin kävelyreitti johtaa Pradera de Ordesasta ja kuuden tunnin reissun aikana voi nähdä mm. suuren vesiputouksen. Alueella on myös koskenlaskua sekä hyvä infokeskus vierailijoille.

Sierra Nevada, Andalusia

Sierra Nevada, Andalusia
Sierra Nevada, Andalusia

Espanjan laajin kansallispuisto ulottuu eteläisestä Granadasta Alpujarran laaksoihin. Vuoristoinen seutu sisältää peräti 20 yli 3 000 metrin korkuista huippua, joten kävelyreitit ovat taatusti mahtavien maisemien värittämiä.

Órgivassa on torstaisin markkinat ja kävelypolut Tahan kylien lähellä ovat monien suosikkeja. Alue tarjoaa pyöräilyretkiä vuoristoisilla reiteillä, kuten myös ratsastusta, ja talvisin alueella on mahdollista lasketella ja hiihtää.

Cabreran saaristo, Baleaarit

Cabreran saaristo, Baleaarit
Cabreran saaristo, Baleaarit

Pienin kävijämääriltään, mutta kenties yksi houkuttelevimmista. Saariston alueella on lupa nousta maihin vain yhdellä saarella, Cabreralla. Sen koskematon luonto ja pieni linna sataman lähellä luovat ainutlaatuisen ympäristön. Moni kajakoi alueella päivän verran, mutta myös hiekkarannalla makailu on suosittua ajanvietettä. Saarelta löytyy myös pieni baari.

Ihastuttava, pieni ja erilainen, Cabreran on kokemisen arvoinen. Mallorcalta tänne pääsee veneellä noin 30 minuutissa.

Caldera de Taburiente, La Palma

Caldera de Taburiente, La Palma
Caldera de Taburiente, La Palma

Kanariansaarilla sijaitseva kansallispuisto on jättimäinen, ja suoraan kuin Jurassic Parkin tunnelmista. Suuret vehreät vuoret, vesiputoukset ja joet luovat erinomaisen taustan kävelyretkille.

El Pason vierailijakeskus puiston eteläosassa tarjoaa kävelykarttoja sekä leirintälupia alueelle. El Pasosta löytyy myös GranTeCan, maailman suurin teleskooppi Roque de los Muchahos observatoriosta.

Monfragüe, Extremadura

Monfragüe, Extremadura
Monfragüe, Extremadura

Eläinten ystävien ykköspaikka Monfragüe houkuttelee paikalle etenkin lintubongareita. Täällä asustelee ainoana läntisessä Euroopassa Mustahaikara, sekä lukemattomia pöllöjä, korppikotkia, kotkia, haukkoja ja muita lintuja. 200 eläinlajin joukosta löytyy myös mm. ilveksiä.

Väreillä koodatut kävelyreitit opastavat vierailijoita pitkin vaihtelevia reittejä, kohti puiston ainutta kylää Villareal de San Carlosia jossa on infokeskus sekä ohi Castillo de Monfraguen linnan raunioiden.

Lähde: The Guardian

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.