Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Juzcar Espanjan Andalusiassa.
Juzcar Espanjan Andalusiassa.

Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Sininen smurffikylä on oikeasti olemassa! Sellaisessa voi vierailla, kun pistäytyy Espanjan Andalusiassa sijaitsevaan Juzcarin kylään, missä kaikki aiemmin perinteisen valkoisiksi maalatut talot ovat nykyisin hämmentävän sinisiä.

Juzcar sijaitsee noin Malagan ja Gibraltarin puolivälissä, 113 kilometriä Malagasta ja 25 kilometriä Rondasta. Kylästä on tullut alueen matkailussa todellinen vetonaula sen jälkeen, kun vuonna 2011 kylässä maalattiin kaikki valkoiset talot smurffinsinisiksi.

Smurffimaailman sinisyys ei ole sattumaa, vaan alun perin kyseessä oli Sony Pictures -tuotantoyhtiön markkinointikikka uuden Smurffit-elokuvan julkaisun aikaan. Idean pohjalta kylän asukkaat suostuivat maalaamaan perinteisen "pueblo blancon" siniseksi – ensin ajatus tosin oli väliaikaisesta ratkaisusta.

Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Idea kuitenkin otti niin hyvin tuulta purjeisiinsa, että kylässä alettiin järjestää tapahtumia satumaisen teeman ympärille, mikä puolestaan houkutteli puoleensa enemmän turisteja. Ja lopulta kyläläiset äänestivät kylän pitämisestä jatkossakin sinisenä.

Syy, miksi Sony alun perin valitsi juuri Juzcarin elokuvansa markkinoinnin smurffikyläksi, juontaa juurensa syvemmälle alueen historiaan. Juzcarin kylässä on nimittäin pitkät perinteet sienitieteen parissa, ja smurffithan tunnetusti himoitsevat sieniä.

Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Joka syksy kylän ympäristössä putkahtelee valtava määrä erilaisia sieniä, mikä tekee siitä suositun kohteen niin sienitutkijoille, luonnonystäville kuin kulinaristeillekin. Juzcarin smurffikylä vaellusreitteineen ja ruokakierroksineen on erinomainen matkakohde niin kulttuurin, ruoan kuin ulkoilunkin ystäville.

Viihdeteemastaan huolimatta Juzcar ei kuitenkaan ole menettänyt perinteistä karismaansa. Elämä kapeiden katujen ja ystävällisten asukkaiden kylässä soljuu eteenpäin verkkaiseen tahtiin kuten ennenkin ja andalusialainen viehätys on edelleen tallella – pienellä lisävärityksellä.

Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Tältä Juzcarin kylä näytti ennen kuin se "smurffattiin":

Espanjan Juzcarista löytyy sininen smurffikylä!

Lähde: Spain Attractions

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.