Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kuva: © Nobilior | Dreamstime.com
Kuva: © Nobilior | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Espanjan Aurinkorannikolta löytyy valtava muistomerkki Kolumbukselle - Satumainen Colomaresin linna Benalmadenassa hämmentää

Espanjassa, Malagan kupeessa sijaitsevasta Benalmadenasta löytyy häkellyttävä Colomaresin linna. Todellisuudessa se on Kristoffer Kolumbuksen elämälle ja löytöretkille pystytetty muistomerkki.

Espanjan Aurinkorannikolta, Malagan kupeesta, Benalmadenan kaupungista löytyy yksi alueen hämmentävimmistä turistikohteista. Colomaresin linna on suosittu nähtävyys, vaikkakaan se ei varsinainen linna olekaan.

Castillo de Colomares on eurooppalaisen löytöretkeilijän, Kristoffer Kolumbuksen kunniaksi rakennettu muistomerkki. Kolumbus lähti ensimmäiselle löytöretkelleen Intiaan vuonna 1492 – mutta päätyi Intian sijaan Karibian saarille Amerikan rannikolle.

Kuva: © David Herraez | Dreamstime.com
Kuva: © David Herraez | Dreamstime.com

Kolumbuksen retkien kunniaksi pystytetty linnamainen monumentti on rakennettu vuosina 1987-1994 tohtori Esteban Martínin toimesta. Yhdysvalloissa lääkärinä toiminut Martín palasi eläkkeelle jäätyään Espanjaan ja päätti suunnitella ja rakentaa muistomerkin Kolumbuksen kunniaksi.

Satumaiselta näyttävä Colomares on rakennustyylien sekoitus. Siinä voi nähdä niin romantiikan, gotiikan kuin Bysantin arkkitehtuurinkin vaikutuksia. Martín käytti koko omaisuutensa rakennustyöhön, jota toteutettiin seitsemän vuoden ajan.

Colomares kattaa valtavan kokoisen alueen ja Kolumbuksen kunniaksi rakennetuista muistomerkeistä se on maailman suurin. Linnan patsaissa ja muissa rakennelmissa näkyy muistoja löytöretkeilijän elämästä ja tämän matkoista kuuluisilla laivoillaan nimeltä Santa Maria, Pinta ja Niña.

Kuva: © Florin Novac | Dreamstime.com
Kuva: © Florin Novac | Dreamstime.com

Siinä missä Colomares kokonaisuudessaan on valtavan suuri, on alueella vastakohtana tarjolla maailman pienin kirkko. Guinnessin ennätystenkirjaan päässyt kirkko on vain 1,96 neliömetrin kokoinen.

Pääsymaksu Colomaresin linnaan on nimellinen – tätä kirjoitettaessa aikuisilta vain kaksi euroa (tarkista tämänhetkiset tiedot täältä). Monumentti sijaitsee Benalmadenan keskustan tuntumassa, noin viiden kilometrin päässä kaupungin rautatieasemalta.

Lennot Malagaan löydät Napsun lentohaulla.

Lähde: Spain Holiday

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.