Teneriffa, Espanja - Kuva: Dreamstime
Teneriffa, Espanja - Kuva: Dreamstime

Espanja jatkaa maailman suosituimpana LGBT-turistien kohdemaana

Sitgesin, Ibizan ja Gran Canarian myötä Espanja on pitkään ollut suosittu kohdemaa LGBT-yhteisöjen keskuudessa. Maan suosio gay-myönteisenä matkailumaana kasvaa edelleen kohisten: vuonna 2015 kasvua oli Lonely Planetin uutisen mukaan lähes 30%.

Lonely Planetin mukaan Espanjan turismi kasvoi vuonna 2015 keskimäärin 12%, mutta LGBT-yhteisöjen keskuudessa kasvua arvioitiin olevan peräti 28%. Tutkimuksen mukaan nämä turistit ovat merkittävä kohderyhmä Espanjan turismille, sillä he myös käyttävät keskivertoturistia jopa 30% enemmän rahaa matkallaan.

LGBT-turismin arvioidaan olevan vuosittain yli yhdeksän miljardin arvoinen Espanjan taloudelle. Suurin osa näistä turisteista on kotoisin Britanniasta, Saksasta ja Yhdysvalloista.

Euroopan neljästä keskeisimmästä LGBT-turistien suosikkikohteesta kolme - Sitges, Ibiza ja Gran Canaria - sijaitsee Espanjassa. Neljäs on Kreikan Mykonos. Suosituin näistä on Barcelonan kupeessa sijaitseva rantakaupunki Sitges, jota pidetään San Franciscon, Berliinin ja Toronton ohella yhtenä maailman homoystävällisimmistä kaupungeista.

Lähde: Lonely Planet

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.