Suurin osa Helsinki-Vantaan loungeista on avoimia kaikille. Kuva: Finavia
Suurin osa Helsinki-Vantaan loungeista on avoimia kaikille. Kuva: Finavia
· Miia Manner

Ennakoi pahin ruuhka ja rentoudu ennen lentoa loungessa

Jos lentoasemalla odottelu ja jonottaminen eivät ole lempipuuhiasi, niin lue, miten Helsinki-Vantaan lentoaseman oleskelutilojen ovet aukenevat ilman bisnesluokan lippua tai lentoyhtiön tasokorttia. Muutamalla helpolla niksillä voit helposti myös vähentää jonotusaikaa turvatarkastuksessa.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on kuusi loungea: Aspire Lounge, Almost@home, SAS Lounge ja kolme Finnairin loungea, joista kaksi sijaitsee non-schengen -alueella. Ovi oleskelualueelle avautuu loungesta riippuen joko business- tai first-luokan -lipulla, kanta-asiakaskortilla, luottokortilla, lentoyhtiön kanta-asiakaspisteillä tai rahalla. Kaikissa lounge-tiloissa on tarjolla aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi välipaloja ja virvokkeita, ja langaton verkko käytettävissä.

Finnairin Lounget

Finnairin Shengen Lounge - Kuva: Finnair
Finnairin Shengen Lounge - Kuva: Finnair

Finnair loungeissa pääsee nauttimaan myös suomalaisesta desingista, muun muassa Alvar Aallon suunnittelemista istuimista. Loungeissa on työskentelyasemia ja suihkutilat, non-schengen -alueen loungeissa asiakkaita hemmottelee myös suomalainen sauna. Premium-lounge on suunniteltu väljemmäksi ja tarjolla on gourmet-tasoisia aterioita.

Finnair lounget, jotka sijaitsevat sekä schengen- että non-schengen -alueilla, on suunnattu Finnairin Plus Platinum ja Gold-jäsenille ja bisnesluokan matkustajille. Premium Loungen ovi avautuu ainoastaan Finnair Plus Platinum ja Gold-jäsenille.

Premium Loungea lukuunottamatta sisäänpääsyn voi lunastaa tasokorttien ja bisneslipun lisäksi rahalla (48 euroa). Ruuhkaisimman ajan ulkopuolella sisäänpääsyn voi maksaa etukäteen myös Finnair Plus-pisteiden ja rahan yhdistelmällä. Schengen-alueen loungen löytää portin 23 kohdalta, ja non-schengen -puolella molemmat lounget sijaitsevat porttien 36 ja 37 välissä.

Almost@home Lounge

Almost@home Loungessa tunnelma on kotoisa. Kuva: Finavia
Almost@home Loungessa tunnelma on kotoisa. Kuva: Finavia

Almost@home loungeen toivotetaan tervetulleeksi kaikki rentoutumista tai rauhallista oleskelutilaa kaipaavat matkustajat. Sisäänpääsyyn tarvitaan Diners Club -luottokortti, Priortity Pass -loungekortti tai 48 euroa rahaa. Ovet aukenevat myös muun muassa Japan Airlinesin, Aeroflotin, British Airwaysin ja Turkish Airlinesin bisnesluokan lentolipulla.

Almost@home on matkustajan omaksi olohuoneeksi, jonka sisustuksessa kohtaavat vanha ja uusi kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Loungen keittiö, home office -työskentelytila, pelinurkkaus, oleskelutilat, lehtipiste ja suihku ovat matkustajien käytössä aamuvarhaisesta iltamyöhään terminaali 2:n non-schengen -alueella, portin 32 kohdalla.

Aspire Lounge

Aspire Lounge löytyy shengen-alueelta, terminaali 2:sta.
Aspire Lounge löytyy shengen-alueelta, terminaali 2:sta.

Aspire Lounge sijaitsee terminaali 2:n keskiosassa, kolmannessa kerroksessa schengen-alueella. Loungen sisustuksessa on käytetty vahvoja värejä, selkeitä muotoja ja suomalaisia elementtejä, kuten puupöllejä. Buffet-pöydällä tarjoillaan ajankohtaan sopivaa purtavaa aamiaisesta tapaksiin, ja kattavan juomavalikoiman viinit vaihtuvat säännöllisin väliajoin. Aspire Loungessa on mahdollisuus virkistäytyä myös suihkussa.

Aspire Loungeen pääsee sisään Priority Passilla, Diners Club -luottokortilla ja tiettyjen lentoyhtiöiden tasojäsenyys -korteilla. Sisäänpääsymaksu on 48 euroa.

SAS Lounge

SAS Lounge on aino ykkösterminaalissa sijaitseva lounge.
SAS Lounge on aino ykkösterminaalissa sijaitseva lounge.

SAS Lounge on ykkösterminaalin ainoa lounge. Lounge on avoinna Star Alliance Gold- ja SAS EuroBonus Pandion -jäsenille. Lisäksi SAS Plus- ja SAS Business-luokan matkustajilla on loungeen ilmainen sisäänpääsy. Tämäkin lounge on käytettävissä maksua vastaan, sisäänpääsystä veloitetaan 24 euroa.

Finavian uudistetun Helsinki Airport -applikaation avulla voi tarkistaa reaaliaikaisen jonotusajan turvatarkastukseen. Ruuhkaisimmat tunnit Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat aamutunnit noin klo 5.30-8.00 ja iltapäivällä klo 14.30-17.00. Pahimmat jonot välttää helposti, kun varaa lennot ruuhka-aikojen ulkopuolelta.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla turvatarkastuksen jonon voi välttää myös käyttämällä Premium Lane -turvatarkastusta. Nopeutettua turvatarkastusta voi käyttää lentoyhtiöiden tietyillä tasokorteilla, bisnesluokan lipulla tai varaamalla lentoaseman P1 tai P2-parkkialueelta autolle paikan matkan ajaksi. Premium Lane -turvatarkastus sijaitsee T2:n toisessa tasossa, kokous- ja kongressikeskuksen yhteydessä.

Kuvat: Finnair, Finavia

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.