Cotswoldsin aaltoilevat kukkulat ja vehreä maaseutu ovat - erityisesti kesäaikaan - ihastuttava näky.
Cotswoldsin aaltoilevat kukkulat ja vehreä maaseutu ovat - erityisesti kesäaikaan - ihastuttava näky.

Englanti on muutakin kuin Lontoo ja sen museot

Englannista löytyy muutakin kuin Lontoo ja sen kuninkaalliset nähtävyydet. Se on paljon enemmän kuin pääkaupungin teatterit ja museot, jalkapallo-ottelut ja pubit.

Ympäri Englantia löytyy lukemattomia mielenkiintoisia kohteita, kuten historiallinen Oxfordin yliopisto, Bathin kylpylät ja ihastuttavan kummitusmainen Dartmoorin kansallispuisto. Ohessa muutama vinkki, mitä tehdä museoissa juoksemisen sijaan.

Portobello Road
Portobello Road

Boheemi ja rento Portobello Road tarjoaa piristävän poikkeuksen normaaleihin Lontoon nähtävyyksiin. Notting Hillin kaupunginosassa oleva pitkä katu tarjoaa antiikkia, kukkia, vintage-muotia, ruokaa ja nähtävää raikkaassa ulkoilmassa. Kävelyretki tuo erinomaista vaihtelua museoihin ja yleisön valloittamiin nähtävyyksiin.

Stonehenge
Stonehenge

Juhli kesäpäivänseisausta kunnolla suuntaamalla Stonehengeen. Luvassa on nuotioita, tanssiesityksiä ja unohtumattoman yö. Auringonnousun alkaessa festivaalit lähtevät kunnolla käyntiin, aloittaen peräti neljän päivän juhlinnat alueella. Läheisin leirintäalue tarjoaa telttapaikkojen lisäksi kunnon suihkut ja jopa wifin.

Cotswolds
Cotswolds

Keskellä Englantia sijaitsee Cotswolds, noin 140 kilometrin mittainen kaistale maalaismaisemaa. Matkailijoille se muistuttaa enemmän J.R.R. Tolkienin Keski-Maata kuin englantilaista maaseutua, sillä pienet kylät kalkkikivitaloineen ja kapeine katuineen, linnat, aaltoilevat kukkulat ja vehreä maaseutu ovat ihastuttavia. Voit kokeilla vaikka Cotswold Way National Trailia pitkin matkaamista.

Durhamin linna
Durhamin linna

Durhamin linna tarjoaa hurmaavan matkan keskiajalle. Sen katedraali rakennettiin 1000-luvulla ja se kätkee sisäänsä sekä Saint Cuthbertin jäännökset että kolme Magna Cartan kopiota. Se on Unescon maailmanperintökohde, mutta nykyisin matkaajat tunnistavat linnan parhaiten elokuvista. Linnaa kun on käytetty Harry Potter-elokuvien kuvauspaikkana, jossa linna on toimittanut Hogwartsin virkaa.

The Bridge
The Bridge

Ainutlaatuisimman tee-elämyksen kokee matkaamalla Bradford On Avoniin. The Bridge on vanhaa tunnelmaa huokuva ravintola, joka on rakennettu entiseen sepän pajaan. Sisustus on yhdistelmä narisevia portaita, antiikkisia posliiniastioita ja menneen ajan tunnelmaa. Ihastuttavan ympäristön lisäksi tarjolla on suussa sulavia perinteisiä kakkuja, hilloja ja kaikki perinteiseen tee-hetkeen kuuluvat lisukkeet.

Lähde: Travel and Leisure, Kuvat: Dreamstime

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.