Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ahvenanmaa on täydellinen kesälomakohde
Ahvenanmaa on täydellinen kesälomakohde
· Napsun toimitus

Elämyksiä herkuttelijoille ja luontoa rakastaville matkailijoille - Ahvenanmaa on täydellinen kesäsaari

Lähilomat kasvattavat suosiotaan. Monelle suomalaiselle tuttu, mutta samalla tuntematon Ahvenanmaa on mukavan lähellä. Maarianhamina tarjoaa loman täynnä luontoa ja tunnelmaa, ja nähtävää riittää pidemmäksikin aikaa.

Ahvenanmaa on kesäinen lomasaari, joka usein unohtuu lomia suunnitellessa. Se on pieni, mutta täynnä tekemistä. Vierailijat voivat valita rauhallisista luontokohteista tai vaikkapa herkutella tiensä läpi Maarianhaminan paikallisten ravintoloiden.

Itse Maarianhamina on hyvä tukikohta, josta löytyy runsaasti tekemistä. Laivamuseo Pommern aukeaa yleisölle 1.5.2019, ja on varmasti ensi kesän suosituimpia käyntikohteita.

Muuten aikaansa voi viettää esimerkiksi kaupungin ihania katuja kävelemällä ja puutalokortteleissa taloja ihaillen. Pommernin lisäksi esimerkiksi lapsiperheitä voi kiinnostaa myös Lilla Holmenin saari, jolta löytyy muun muassa merirosvolaiva.

Pommern on Maarianhaminan suosituimpia vierailukohteita
Pommern on Maarianhaminan suosituimpia vierailukohteita

Vuonna 2004 perustettu Stallhagenin pienpanimo sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Maarianhaminasta. Panimon viereinen pubi tarjoaa ruokaa ja juomaa retkeilijöille. Stallhagenin tuotteita myydään mantereellakin, mutta Ahvenanmaalla niitä pääsee maistelemaan tuoreeltaan paikan päällä.

Noin 10 kilometrin päässä panimosta sijaitsee Kastelholman linna. Se on erinomainen paikka nauttia illallinen, sillä sieltä löytyy Ahvenanmaan tunnetuimman kokin Michael Björklundin Smakbyn-ravintola.

Kastelholman linna
Kastelholman linna

Toinen pienpanimo, Open Water Brewery, löytyy Lemlandiasta, eteläisestä osasta Ahvenanmaata. Paikallisia juustoja pääsee puolestaan maistelemaan Ålandsmejerietin tiloissa.

Pieni kappeli sijaitsee vanhalla satama-alueella
Pieni kappeli sijaitsee vanhalla satama-alueella

Ahvenanmaa ei ole vain kesäkohde: syyskuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna saarella vietetään sadonkorjuujuhlia, jolloin voi vierailla kymmenillä tiloilla maistelemassa paikallisia herkkuja.

Elämyksiä herkuttelijoille ja luontoa rakastaville matkailijoille - Ahvenanmaa on täydellinen kesäsaari

Luontoa arvostavien kannattaa vuokrata polkupyörä ja suunnata Maarianhaminan ulkopuolelle. Myös autolla pääsee näppärästi luonnon ääreen, kuten Getavuorille, jotka sijaitsevat Ahvenanmaan pohjoispuolelta. Getavuorten alueella on näköalatorni ja luontopolkuja, jotka sopivat kaiken tasoisille patikoijille.

Palanen aitoa ja koskematonta saaristoa löytyy myös Nåtöstä. Etelässä sijaitsevalla luonnonsuojelualueella on luontopolku, jonka kiertää helposti tunnissa.

Lue myös: 10 vinkkiä: Pyöräillen Ahvenanmaalla

Lähde: Visit Åland

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.