Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Starfield Library Soulin COEX-ostoskeskuksessa. Kuva: © Jae Young Ju | Dreamstime.com
Starfield Library Soulin COEX-ostoskeskuksessa. Kuva: © Jae Young Ju | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Ei ainoastaan lukutoukille - Soulin valtava kirjasto houkuttelee myös valokuvaajia

Etelä-Korean Soulissa sijaitsee jättimäinen kirjasto keskellä ostoskeskusta. Starfield Library -nimellä tunnettu kirjasto houkuttelee kirjallisuuden ystävien lisäksi valokuvaajia, sillä moni haluaa itsestään selfien näyttävässä rakennuksessa.

Soulista, Etelä-Koreasta, löytyy Aasian suurin maanalainen ostoskeskus COEX. Keskuksen helmi on jättimäinen kirjasto, jonka kokoelmissa on yli 50 000 nimikettä. Pinta-alaa tällä kirjastolla on noin 2 800 m².

Tätä kirkkaasti valaistua, kaksikerroksista ja avaraa tilaa kutsutaan nykyisin nimellä Starfield Library.

Kuva: © Boon Leng Teo | Dreamstime.com
Kuva: © Boon Leng Teo | Dreamstime.com

Kirjasto aukaistiin toukokuussa 2017, ja sen toivotaan tuovan uusia asiakkaita ostoskeskukseen, jonka kävijämäärät ovat pudonneet vuodesta 2014 lähtien. Starfield Library tarjoaa kirjoja ja lehtiä niille, jotka edelleen nauttivat lukemisesta paperilta. Myös iPadeja on tarjolla ihmisille, jotka mieluummin käyttävät elektronisia laitteita.

Alueelta löytyy noin 200 istumapaikkaa: pehmeitä sohvia, pöytiä ja penkkejä. Istumapaikat ovat tärkeitä, sillä aineistosta voi nauttia vain kirjaston sisällä - niitä ei lainata lainkaan ulos.

Kuva: © Boon Leng Teo | Dreamstime.com
Kuva: © Boon Leng Teo | Dreamstime.com

Infokioskit ja palvelutiskit palvelevat kävijöitä ja auttavat löytämään mieluista luettavaa valtavan kirjamäärän joukosta. On huomioitavaa, että suurin osa kirjallisuudesta on koreaksi. Myös englanninkielistä kirjallisuutta kuitenkin löytyy, joten paikalla voi piipahtaa muutenkin kuin vain kuvia ottamassa. Kirjasto tarjoaa myös ilmaisen Wi-Fi:n, ilmastoinnin sekä virtapistokkeita. Näin paikka on samalla kertaa kätevä kohde niin turisteille kuin paikallisille lukutoukillekin.

Kirjastossa näkee usein selfien ottajia, sillä komea rakennus on suosittu kuvauspaikka.

Lue myös: 10 vinkkiä: Turvallinen, moderni, historiallinen: Soul

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.