Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Budapest on tunnettu ihastuttavista kylpylöistään. Kuva: © Vitalyedush | Dreamstime.com
Budapest on tunnettu ihastuttavista kylpylöistään. Kuva: © Vitalyedush | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Budapestin ihastuttavat kylpylät - Rentouttava tauko kaupunkiloman keskellä

Budapest on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan ja maisemistaan. Moni saapuu kaupunkiin myös useiden erinomaisten kylpylöiden ja hyvinvointikeskusten vuoksi.

Unkarin pääkaupungin, Budapestin, alueella sijaitsee kaikkiaan peräti 118 kuumavesilähdettä, joiden vedessä uskotaan olevan hoitavia ominaisuuksia. Siksi Budapestistä löytyy laaja valikoima niin turkkilaisia kylpylöitä kuin joogaa ja kuntoilua tarjoavia keskuksiakin. 

Tässä muutama vinkki Budapestin laajasta kylpylätarjonnasta:

Széchenyi

Budapestin kaunein ja tunnetuin kylpylä on Széchenyi, joka sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa suurella puistoalueella. Széchenyi tarjoaa hemmottelua 36-asteisessa vedessä kaikkina vuodenaikoina ihastuttavassa, historiallisessa miljöössä. Upeine ulkoaltaineen se on yksi Euroopan suurimpia kylpyläkokonaisuuksia.

Széchenyi on myös tunnettu olutkylvyistään, joissa veteen sekoitetaan muun muassa humalaa, ohraa ja mallasta. Olutkylpylän puolelle on lisämaksu ja siellä on tarjolla paikallista olutta myös sisäisesti nautittavasti kylpemisen lomassa.

Széchenyi Baths, Budapest, Állatkerti krt. 9-11

Szechenyin kylpylässä pääsee pulahtamaan lämpimään veteen myös talvisin. Kuva: © Nikolai Sorokin | Dreamstime.com
Szechenyin kylpylässä pääsee pulahtamaan lämpimään veteen myös talvisin. Kuva: © Nikolai Sorokin | Dreamstime.com

Gellért

Gellért Spa -kylpylä sijaitsee kuuluisan Gellért-hotellin sisällä. Noin sata vuotta vanhassa kylpylässä on tarjolla luksusta. Sen tarjontaan kuuluvat muun muassa höyryhuone, sauna, aurinkoterassi ja kuumat altaat. 

Paras tapa kokea kylpylä on kuitenkin suunnata kylpylän yksityiselle puolelle ja sen hoitoihin. Valikoimasta löytyy niin yrttihoitoja kuin mutaterapiaakin, ja kaikesta voi nauttia historiallisessa ja kauniissa rakennuksessa tunnelmasta nauttien.

Gellért Spa, Budapest, Kelenhegyi út 4

Historiallinen Gellert Spa. Kuva: © Sorin Colac | Dreamstime.com
Historiallinen Gellert Spa. Kuva: © Sorin Colac | Dreamstime.com

Rudas Baths

Budapestin kylpylät tarjoavat yleensä laajan valikoiman erilaisia hierontoja perinteisten kylpyläpalveluiden ohessa. Rudas Baths on kuitenkin keskittynyt erityisesti hierontoihin, joten se on oikea osoite eheyttävää rentoutusta etsivälle.

 

Kylpylästä löytyy suuren altaan lisäksi viisi pienempää lämmintä allasta, katolla sijaitseva poreallas, sauna, höyryhuone ja hierontahuoneita. Parasta ovat kylpylän terveyttä edistävät hoidot, kuten aromahieronta ja osteopaattiset hieronnat, jotka lievittävät muun muassa nivelkipuja.

Osoite: Rudas Baths, Budapest, Döbrentei tér 9

Csillaghegyi Árpád Baths

Csillaghegyi Árpád Baths -kylpylä ja terveyskeskus on yksi Euroopan suurimpia ulkoilmakylpylöitä. Sen tiloista löytyy muun muassa 33 metriä pitkä uima-allas, joka on täytetty mineraalivedellä ja kuntoilukeskus. Erilaisten altaiden lisäksi kylpylässä on tarjolla infrapunasauna, perinteiset suomalaiset saunat, suolahuone ja höyryhuone.

Csillaghegyi Baths, Budapest, Pusztakúti út 2-6

Kylpylät ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa. Kuvassa Szechenyin kylpylä. Kuva: © Claudio Caridi | Dreamstime.com
Kylpylät ovat suosittuja paikkoja viettää aikaa. Kuvassa Szechenyin kylpylä. Kuva: © Claudio Caridi | Dreamstime.com

Harmony Spa

Harmony Spa on äänestetty vuonna 2018 Euroopan parhaaksi hyvinvointikylpyläksi eli wellness spaksi. Sen ympäristö on ainutlaatuinen, sillä se sijaitsee viiden tähden Aria Hotellin tiloissa. Tiloista löytyy suomalaisen ja infrapunasaunan lisäksi altaita, aromaattisia höyrykylpyjä ja yksityisiä katoksia. Kaiken kruunaa kattoterassilla järjestettävä jooga, sekä erityisesti kylpylän tiloihin valittu teema: musiikki.

Aria Hotel, Budapest, Hercegprímás u. 5

Kuva: © Harmony Spa
Kuva: © Harmony Spa

Oriental Spa, Aquaworld

Koko perheelle sopiva Aquaworld on yksi keskisen Euroopan suurimpia vesipuistoja. Teeman mukaisesti alueelta löytyy runsaasti vesiliukumäkiä ja aaltoaltaita. Rauhoittumista ja hemmottelua kaipaavat voivat puolestaan suunnata puiston kylpylään ja kuntoilukeskukseen. Kylpyjä, saunoja, höyryaltaita ja hoitoja tarjoava Oriental Spa on hyvä kompromissi, kun koko perhe on mukana lomailemassa.

Aquaworld, H-1044 Budapest, Íves Street 16

Kuva: © Aquaworld Budapest
Kuva: © Aquaworld Budapest

Lähde: CNN Travel

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.