Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Australiassa autoillessaan kannattaa varoa suloisia vompatteja, joiden ylityspaikoista varoitetaan liikennemerkeillä
Australiassa autoillessaan kannattaa varoa suloisia vompatteja, joiden ylityspaikoista varoitetaan liikennemerkeillä
· Napsun toimitus

Automatkalla Melbournesta Sydneyyn kannattaa varata hetki elämyksille

Australiassa mielenkiintoinen autoreitti on Melbournen ja Sydneyn välinen rannikkokaistale. Tällä noin tuhannen kilometrin reitillä riittää nähtävää ja koettavaa.

Valtavan kokoinen Australia kutsuu autoilemaan. Autoretkiin kannattaa kuitenkin varata aikaa, sillä kartalla lyhyeltäkin näyttävä pätkä - kuten Melbournen Sydneyn välinen - voi todellisuudessa olla yllättävänkin pitkä.

Etelä-Australian kahden keskeisimmän kaupungin eli Melbournen ja Sydneyn välinen, noin tuhannen kilometrin mittainen rannikkoreitti on kuitenkin mainio kokemus Australian reissulla. Sitä ei kannata kuitenkaan kaahata läpi mahdollisimman nopeasti, sillä matkan varrella on hulppeita maisemia ja elämyksiä, jotka kutsuvat pysähtymään hetkeksi ja tutustumaan lähemmin.

Wilson's Promin rannikkomaisemia
Wilson's Promin rannikkomaisemia

Melbournesta Sydneyn suuntaan lähdettäessä kannattaa varata aikaa pienelle kiertoreitille etelää kohti. Mornington Peninsula on näkemisen arvoinen ja sinne kannattaa jäädä yöksi, sillä tekemistä on paljon. Siellä voi muun muassa kokeilla jalkapallogolfia, loikoilla kuumissa lähteissä ja patikoida alueen jättimäisillä kukkuloilla.

Moonlit Wildlife Sanctuary -villieläinpuisto on vain 50 minuutin päässä Melbournesta. Siellä voi tutustua Australian eläimistöön ja myös tehdä kierroksen yöaikaan lyhtyjen valossa. Alue on myös tunnettu erinomaisista viineistään ja viinitiloistaan.

Ei kannata myöskään unohtaa Phillip Islandin pingviinejä. Joka päivä auringonlaskun aikaan pikkuruiset pingviinit palaavat rannalle päivän saalistusreissulta merellä. Tämä pingviiniparaati on valtavan suosittu turistien joukossa mutta ruuhkistaan huolimatta käynnin arvoinen.

Wilson’s Prom on jättimäinen luonnonpuisto keskeiseltä reitiltä etelään. Useille alueen nähtävyyksille pääsee helposti autolla, tiet johtavat upeille rannoille sekä vuorien juurille joiden laelta on täydellinen näköala. Alueella on leirintäalue, jossa voi yöpyä teltassa tai vuokrata mökin yöksi.

Myös auringonnousut ovat kauniin värikkäitä Mallacootassa
Myös auringonnousut ovat kauniin värikkäitä Mallacootassa

Auringonlaskuja näkee tällä matkalla paljon. Mallacoota on hyvin kuuluisa omasta näkymästään ja sinne matkaajat pysähtyvät usein nauttimaan maisemasta. Paras paikka löytyy leirintäalueelta, joka on aivan rannalla. Hyvä näkymä aukeaa Bastion Pointista, josta kannattaa kävellä kivien yli kohti ulointa kärkeä. Aurinko osuu laskiessaan kivimuodostelmiin kauniilla tavalla.

Toinen auringonlaskujen ja vesiurheilun kannalta keskeinen paikka on hieman Mallacootaa lännempänä sijaitseva Lakes Entrance.

Mallacootasta tie Sydneyyn kääntyy pohjoiseen. Bermaguin kivisillä kallioilla sijaitsee suuri meriallas ja se on kokemisen arvoinen luonnon muokkaama nähtävyys, jossa voi bongata myös valaita. Blue Pool -nimellä  tunnettu muodostelma ei tarjoa alueen lämpimintä merivettä, mutta uimiseen ja snorklaamiseen se soveltuu erinomaisesti. Se on ihana viilennyspaikka Australiassa helposti hikiseksi muodostuvan ajomatkan aikana. Paikka tarjoaa myös suihkut ja wc:t.

Hevosenpään muotoinen kivi Bermaguissa
Hevosenpään muotoinen kivi Bermaguissa

Valaita voi käydä bongailemassa myös Eden-nimisen kaupungin näköalapaikalta. Kaupungissa sijaitsee myös miekkavalasmuseo, mutta museota kiinnostavampaa on tähyillä alas meren tyrskyihin ja tutkailla, jos siellä vilahtaisi aito ja oikea valas.

Kovin monella rannalla ei törmää kenguruihin, mutta Australiassa sekin on mahdollista. Hieman ennen Sydneytä sijaitseva Pebbly Beach tarjoaa valkoistakin valkoisempaa hiekkaa ja kirkkaat vedet, mutta tämän lisäksi alueella pomppii kenguruita täysin vapaasti matkaajien ilona. Kengurut viettävät päivät yleensä puiden alla varjossa, eli silmät kannattaa suunnata sinne. Pebbly Beach sijaitsee hieman syrjässä isolta tieltä, joten paikalle kannattaa suunnistaa kartan tai navigaattorin avulla.

Pebbly Beachilla voi nähdä villejä kenguruita
Pebbly Beachilla voi nähdä villejä kenguruita

Lähde: Buzzfeed

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.