Australia houkuttelee matkailijoita ennätystahtia.
Australia houkuttelee matkailijoita ennätystahtia.
· Napsun toimitus

Australia vetää matkailijoita puoleensa ennätystahtia

Australia kiinnostaa matkailijoita. Erityisesti nousussa on aasialaisten matkailijoiden määrä.

Australiaan suuntaavien matkailijoiden määrä on kasvanut merkittävästi; saapuvien turistien määrä on viimeisen kuuden vuoden aikana lisääntynyt peräti 50 prosentilla. Vuonna 2011 maahan matkasi noin 5,3 miljoonaa ihmistä, mutta 2017 vierailijoiden määrä oli jo 8,1 miljoonaa.

Noin puolet kaikista kansainvälisistä vieraista suuntaa suoraan kohti kuuluisaa satamakaupunkia Sydneytä. Seuraavina kohteina ovat Melbourne (34%) ja Brisbane (16%), joka toimii porttina pohjoiseen sekä kuuluisalle Isolle valliriutalle.

Mistä tämä uskomaton nousu johtuu?

Kasvun määrää selittää erityisesti kiinalaisten matkailijoiden määrän nousu. Kiinalaiset ovat saaneet matkakärpäsen pureman - vuosituhannen vaihteesta maan matkailijoiden määrä on noussut peräti 1380%. Kiinalaisten lisäksi Australiaan saavutaan etenkin Uudesta-Seelannista, jotka ovat tunnetusti suuria Australian ystäviä. Näiden kahden maan turistit muodostavat 15,4% osuuden Australiaan saapuvista vierailijoista. Seuraavaksi eniten maahan suunnataan Yhdysvalloista sekä Iso-Britanniasta.

Siinä missä naapurimaan asukit ovat pitkään olleet Australian suurimpia ystäviä, on Aasia nyt noussut suurimmaksi matkustajaryhmäksi maassa. Kiinalaisia turisteja on nyt enemmän kuin Uusi-Seelannista tulevia: pelkästään tämän vuoden helmikuussa kiinalaisia saapui maahan huimat 1,4 miljoonaa. Myös Intia on viime aikoina kiinnostunut Australiasta, ja heidän määränsä kasvaa tasaisesti vuosi vuodelta. Vuodelle 2018/19 Australia odottaa jälleen nousua kävijätilastoihinsa, noin 9,7 miljoonaa turistia.

Australia vetää matkailijoita puoleensa ennätystahtia

Australian uniikki luonto, vaihtelevat mahdollisuudet, sekä maailman kärkitasoa oleva ruoka- ja viinikulttuuri vetävät ihmisiä nyt puoleensa. Omalaatuinen huumori tehoaa myös. Maata mainostettiin aiemmin tänä vuonna Crocodile Dundee -tyylisellä videolla, ja tuloksena oli, ei kovinkaan yllättäen, kävijöiden kasvanut määrä.

Lähde: Telegraph

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.