Tasmanian Wineglass Bayn ranta hipoo täydellisyyttä. Kuva: Markus Gann | Dreamstime.com
Tasmanian Wineglass Bayn ranta hipoo täydellisyyttä. Kuva: Markus Gann | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Australia sen todistaa: Hienoimmat uimapaikat eivät aina löydy suosituimmilta hiekkarannoilta

Australian villi luonto kutsuu patikoimaan, minkä lisäksi kengurumaan luonnonmaisemasta löytyy uskomattoman ihania uimapaikkoja.

Australia ja luonnon keskellä uiminen kulkevat käsi kädessä, sillä maa on täynnä toinen toistaan hienompia paikkoja pulahtaa vilvoittaviin vesiin. Näin voi tehdä esimerkiksi useissa kansallispuistoissa. Tässä viisi hyvää esimerkkiä uimapaikoista, jotka maisemiensa puolesta vetävät vertoja suosituimmillekin hiekkarannoille - mutta niissä saa pulikoida aivan rauhassa. Myös kesähelteellä.

Millaa Millaa Falls, Queensland

Millaa Millaa Fallsin vesiputoukset, jotka sijaitsevat Atherton Tablelandsissa, ovat maan kuvatuimpien joukossa. Queenslandin vehreiden sademetsien, saniaisten ja kukkien keskeltä löytyy suosittu pulahduspaikka, jonka vesiputous on noin 18 metriä korkea. Alla oleva allas on täydellinen uimiseen, ja siksi alueella tuskin rauhallista hetkeä löytyy.

Vesiputoukset ovat osa Waterfall Circuitia, joka kannattaa lisätä tutustumislistalleen jos kyseiseen suuntaan maailmaa sattuu vierailulle.

Millaa Millaa Falls Kuva: Eudaemon | Dreamstime.com
Millaa Millaa Falls Kuva: Eudaemon | Dreamstime.com

Gunlom Pool, Kakadun kansallispuisto

Gunlom Pool Kakadun kansallispuistossa palkitsee sinne asti patikoineet. Reitti on jyrkkä ja osittain tiheää pusikkoa, joten hiki tulee otsalle. Perillä odottaa kuitenkin suuri allas, joka saa vetensä kausittain toimivasta vesiputouksesta.

Parasta paikan päällä on kuitenkin näköala, sillä allas sijaitsee korkealla jyrkänteellä. Edessä avautuvat Kakadun kansallispuiston maisemat vaihtelevine maastoineen.

Gunlom Pool Kuva: Emma Jones | Dreamstime.com
Gunlom Pool Kuva: Emma Jones | Dreamstime.com

Wineglass Bay, Tasmania

Freycinetin kansallispuistossa Tasmaniassa sijaitsee lähes täydellinen ranta. Wineglass Bayn ranta on valkoista hiekkaa ja sitä ympäröivät yllä kohoavat vuoret. Parhaat valokuvat saa näköalatasanteelta, josta näkymä aukeaa yli lahden. Lahden vesi on kirkasta ja muuttuu hiljalleen vaalean turkoosista tummemman siniseksi kohti merta edetessään.

Paikalle on parasta suunnata kesällä, sillä ilma on usein alueella viileä.

Wineglass Bay Kuva: Paul Looyen | Dreamstime.com
Wineglass Bay Kuva: Paul Looyen | Dreamstime.com

Josephine Falls, Queensland

Josephine Falls Wooroonooranin kansallispuistossa on Queenslandin helmiä. Alueella voi viettää koko päivän tai käydä vain pulahtamassa uskomattomissa putouksissa, joissa vesi laskeutuu pitkin sileitä kiviä kohti vihreitä altaita.

Ympäröivä sademetsä on maailmanperintöluettelossa, ja tarjoaa lukemattomia patikkapolkuja sekä nähtävää pitkäksikin aikaa. Putousten ympäristö toimii myös kotina muun muassa vesinokkaeläimille, kasuaareille ja puukenguruille.

Josephine Falls Kuva: Grant Phillips | Dreamstime.com
Josephine Falls Kuva: Grant Phillips | Dreamstime.com

Karijinin kansallispuisto, Länsi-Australia

Valokuvaajat ja uimisesta luonnon keskellä todella pitävät ihmiset suuntaavat kohti Karijinin kansallispuistoa, joka sijaitsee noin tuhat kilometriä Perthistä pohjoiseen. Alueen vetovoima on kerroksittain rakentuneissa kivimuodostelmissa, jotka muistuttavat auringonlaskua.

Monet alueen rotkoista ovat täyttyneet kirkkaan sinisellä vedellä, joka pysyy varjoissa viileänä, tarjoten täydellisen virkistyksen helteen keskellä. Hienon elämyksen saa esimerkiksi Kermit’s Poolilla, jossa seinämät kohoavat altaan ympärille, tarjoten luonnon oman kylpyläkokemuksen.

Karijinin kansallispuisto Kuva: Sara Winter | Dreamstime.com
Karijinin kansallispuisto Kuva: Sara Winter | Dreamstime.com

Lue myös: Sydneyn ihanat rannat - Viisi vinkkiä

PS. Jos jäi vaivaamaan - kuten meitä toimituksessa - miltä Josephine Fallsin ympäristössäkin tavattava puukenguru näyttää, niin tässä vastaus:

Puukenguru (Dendrolagus goodfellowi) Kuva: Iryna Rasko | Dreamstime.com
Puukenguru (Dendrolagus goodfellowi) Kuva: Iryna Rasko | Dreamstime.com

Lue myös: Australian uskomattomat luonnonihmeet

Lue myös: Ihana Whitsunday Islands kutsuu Australian upean luonnon pariin

 

Lähde: Lonely Planet

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.