Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Kukapa haluaisi sanoa vastaan yhteiskuvalle suloisen vompatin kanssa! Kuva: © Martin Pelanek | Dreamstime.com
Kukapa haluaisi sanoa vastaan yhteiskuvalle suloisen vompatin kanssa! Kuva: © Martin Pelanek | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Australia: Kiitos ei selfie-kuville vompattien kanssa!

Selfie-tikkujen yleistymisen ja Instagramin myötä valokuvien ottaminen yhdessä suloisten eläinten kanssa on lisääntynyt valtavasti. Luonnoneläimet saattavat kuitenkin häiriintyä liian läheisestä kontaktista ihmisen kanssa. Esimerkiksi Australiassa suositellaan jättämään villieläimet rauhaan.

Australiassa asustaa mitä ihmeellisimpiä eläimiä. Skaala ulottuu valtavista hämähäkeistä ja myrkyllisistä käärmeistä mitä suloisimpiin otuksiin kuten koaloihin ja kenguruihin.

Maria Island, joka sijaitsee Tasmanian itäpuolella, on tunnettu erityisesti vompateistaan. Nämä ihastuttavat pussieläimet muistuttavat pieniä nallekarhuja. Maria Islandilla ei asu metsänvartijoiden lisäksi muita asukkaita: sen luontoa pidetään juuri koskemattomuuden vuoksi arvokkaana ja säilyttämisen arvoisena.


Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com
Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com

Vompatit ovat luonteeltaan säyseitä ja ystävällisiä. Tämä on johtanut siihen, että Maria Islandille matkaavien turistien rutiineihin on jo kauan kuulunut selfien ottaminen vompatin kanssa. Ajat ovat kuitenkin muuttumassa.

Nykyisin saarelle matkaavia odottaa perillä kyltti, jossa kehotetaan kunnioittamaan saaren karvaisia asukkaita. Turisteja pyydetään nauttimaan luonnonkauniista saaresta sen rauhaa häiritsemättä, ja pitämään alue villinä, kuten se on alun perin ollutkin.

Tekstissä vannotetaan matkaajia myös olemaan lähestymättä vompatteja ja pitämään selfietikut kaukana eläinten ulottuvilta. Eläimiä ei myöskään saa nostaa syliin, eikä alueelle saa jättää roskia vompattien ja luonnon kiusaksi.

Vompattivauva hoidossa Trowunna Wildlife Sanctuaryssa Tasmaniassa. Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com
Vompattivauva hoidossa Trowunna Wildlife Sanctuaryssa Tasmaniassa. Kuva: © Bennymarty | Dreamstime.com

Vompatteja onkin parasta ihailla sopivan välimatkan päästä. Mikään yksittäinen tapahtuma ei ole johtanut kehotukseen jättää eläimet rauhaan: kyseessä on yksinkertaisesti muistutus matkailijoille siitä, että luonnossa liikkuessa tulee kunnioittaa sen asukkaita ja ympäristöä.


Jos halu päästä lähelle vompattia on kuitenkin yksi suurimmista toiveista Australiaan matkatessa, voi näihin eläimiin tutustua lähemmin Trowunna Wildlife Sanctuaryssa, joka sijaitsee Tasmaniassa. Täällä pelastetut ja kasvatetut eläimet ovat tottuneet ihmisiin, ja kaikki sujuu tarkasti valvotuissa olosuhteissa.

Lähde: CNN Travel

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.