Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Tuttuun paikkaan on mukava tulla uudestaan
Tuttuun paikkaan on mukava tulla uudestaan
· Napsun toimitus

Asiantuntijat kertovat: Tämän takia palaamme usein samaan matkakohteeseen

Monet matkustamisesta innostuneet haluavat nähdä maailmaa monelta kantilta, mutta huomaavat silti matkustavansa tuttuun kohteeseen kerta toisensa jälkeen. Seikkailunhaluisimmatkin matkaajat nimittäin kaipaavat välillä tuttuuden mukanaan tuomaa rentoutta.

Jopa kaikkein seikkailunhaluisimmat matkailijat huomaavat usein palaavansa johonkin tiettyyn kohteeseen uudestaan ja uudestaan. Miksi näin tapahtuu? Miksi uusia elämyksiä etsivät matkailijat tuntuvat löytävänsä tiensä usein samaan paikkaan? Asiaan pyrittiin saamaan valaistusta kysymällä matkailualan asiantuntijoilta.

Moni matkustaa tuttuun kohteeseen kulttuurin vuoksi
Moni matkustaa tuttuun kohteeseen kulttuurin vuoksi

Joillakin matkoilla matkailijat huomaavat löytävänsä yhteyden paikalliseen kulttuuriin ja yhteisöön. Paikkaan palataan siksi uudestaan, oppimaan lisää kulttuurista ja syventymään sen elämäntapaan.

Myös matkakohteen ihmiset voivat olla niitä, jotka vetävät puoleensa luonteensa tai elintapojensa vuoksi. Usein maailmalla liikkuessa tutustuu ihmisiin, joiden kanssa syntyvä tunneside on niin syvä, että heitä haluaa palata tapaamaan uudestaan. Paikka tuntuu tutulta, koska sen tärkein voimavara, ihmiset, ovat tärkeitä.

Historia ja ruoka houkuttelevat palaamaan

Rikas historia on asia, joka saa monet matkailijat palaamaan. Jos olet esimerkiksi kiinnostunut renessanssista Italiassa, on todennäköistä, että vietät maassa paljon aikaa. Jos kohdemaa tarjoaa lukemattomia käyntikohteita historiallisine yksityiskohtineen, on hyvin todennäköistä että siitä kiinnostuneet ovat täysin koukussa. Maa voi olla jo tuttu, mutta uusia elämyksiä tutussa kulttuurissa on tarjolla aina lisää.

Moni matkustaa suosikkimaahansa myös ruoan perässä. Suosituin maa ruokaa rakastavien keskuudessa on tietenkin Italia. Toisena tulee Ranska ja kolmas sija menee Espanjalle. Ruokakulttuuri on tärkeä osa matkailua, ja joillekin juuri se asia, minkä vuoksi maailmalla kuljetaan. Viinin ystävät ottavat harrastuksensa vakavasti. Samoin esimerkiksi Italiassa ruokakulttuuri vaihtelee alueittain, joten asiasta kiinnostuneet tulevat maahan uudestaan ja uudestaan.

Italiaan houkuttaa muun muassa ruoka ja viini
Italiaan houkuttaa muun muassa ruoka ja viini

Tuttuun paikkaan on helppo tulla uudestaan

Rentous ja tuttuus ovat hyviä motivaattoreita. Kun on löytänyt paikan, jossa tietää viihtyvänsä, on sinne helppo palata uudestaan. Stressitaso laskee tutussa paikassa, eikä paikan uutuus aiheuta ongelmia. Moni tuntee tutuissa kohteissa olonsa turvalliseksi, levänneeksi ja aikaa säästäväksi - siinä on loma monille pähkinänkuoressa. Uudet kohteet ovat kiehtovia ja jännittäviä, mutta usein me haluamme vain istua alas ja nauttia olostamme poissa kotoa, mutta silti tutussa ympäristössä.

Yksi syy on myös kokemuksen karttuminen. Kenties maassa on käyty aikoinaan kiertämässä juuri ne pakolliset nähtävyydet, mutta takaraivoon on jäänyt kolkuttamaan tunne siitä, että paljon on jäänyt näkemättä. Kun suurimmat turistirysät on hoidettu alta pois, voi toisella kerralla kokea saman kohteen täysin eri tavalla, eri näkökulmasta.

Usein tällaisilla reissuilla toinen kerta on huomattavasti rennompi, ja sisältää paikallisten parissa liikkumista ja hieman oudompienkin kohteiden tutkimista.

Lähde: Huffington Post

 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.