Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Ajmanissa rantalomaan saa yhdistettyä rauhallista luksusta. Kuva: © Slava296 | Dreamstime.com
Ajmanissa rantalomaan saa yhdistettyä rauhallista luksusta. Kuva: © Slava296 | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Arabiemiraateista löytyy luksusta: Ajman on vähälle huomiolle jäänyt rantaparatiisi

Yhdistyneet arabiemiirikunnat tarjoavat muutakin kuin vain Dubain sekä Abu Dhabin. Näiden kahden suosikkikohteen varjosta löytyy lisäksi viisi muuta emiraattia. Mielenkiintoinen Ajman sijaitsee lyhyen matkan päässä Dubaista ja on helppo päiväretken kohde.

Ajman sijaitsee vain noin 40 minuutin ajomatkan päässä Dubaista ja on siksi erinomainen käyntikohde vaikkapa päiväretkelle Dubain reissulla. Mutta mielenkiintoiselle Ajmanille kannattaa antaa hieman enemmänkin aikaa.

Harva tietää, että Ajmanista löytyy upeita rantoja, joita reunustavat loisteliaat viiden tähden lomaresortit. Hyvä tapa tutustua alueeseen onkin viettää ainakin yksi yö Ajmanissa ja panostaa hemmotteluun kunnon hotellissa. Nämä ylelliset hotellikokonaisuudet tarjoavat rantojen ja uima-altaiden lisäksi korkeatasoisia ravintoloita.

Kuva: © Saletomic | Dreamstime.com
Kuva: © Saletomic | Dreamstime.com

Ajmanin hiekkarannat ovatkin hyvä vaihtoehto Dubain ruuhkaisille uimarannoille, sillä kävijöitä on huomattavasti vähemmän.

Yksi Ajmanin suosituimmista nähtävyyksistä on Ajman Museum, joka sijaitsee 1700-luvun linnoituksessa. Siellä voi tutustua alueen historiaan, aseisiin ja satoja vuosia vanhoihin käsikirjoituksiin. Linnoitus toimi Ajmanin hallitsijan kotina vuoteen 1970 saakka, mutta on nyt avoin kaikille.

Kuva: © Mudrikath | Dreamstime.com
Kuva: © Mudrikath | Dreamstime.com

Villiä luontoa on emiraateista hankala löytää. Al Zorahin luonnonpuisto on kuitenkin poikkeus. Alueelta löytyy pinkkejä flamingoja sekä suoalueita, jotka houkuttelevat alueelle yli 60 erilaista lintulajia.

Paras tapa rentoutua päivän päätteeksi on suunnata Ajmanin bulevardille. Samalla tavalla kuin Abu Dhabin rantabulevardi, myös Ajmanissa useimmat ravintolat ja kahvilat ovat keskittyneet tälle alueelle. Veden äärellä istuessa voi nauttia illallisen ennen hotellille suuntaamista, ja katsella paikallista elämänmenoa auringon laskeutuessa.

Kuva: © Станислав Саблин | Dreamstime.com
Kuva: © Станислав Саблин | Dreamstime.com

Pakettimatkat Ajmaniin löydät Napsun valmismatkahaulla.

Lähde: The Culture Trip

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.