Keukenhofiin istutetaan vuosittain yli seitsemän miljoonaa kukkasipulia.
Keukenhofiin istutetaan vuosittain yli seitsemän miljoonaa kukkasipulia.
· Napsun toimitus

Amsterdamin tulppaanikausi lähestyy - Näin vierailet Keukenhofin kukkaparatiisissa

Tulppaaneistaan tunnettu Hollanti on taas pian täynnä kukkaloistoa. Maan tunnetuin kukkaparatiisi on Amsterdamin lähellä sijaitseva Keukenhof, jossa vierailijaa tervehtivät miljoonat värikkäät kukat.

Keväisin suoranaisen kukkameren keskellä kylpevä Keukenhof sijaitsee Lissessä, noin 40 kilometrin päässä Amsterdamin keskustasta. Se houkuttelee vuosittain valtavan määrän niin paikallisia kuin turistejakin ihastelemaan kevään värejä.

Tänä vuonna Keukenhofissa kerrotaan kukkivan kaikkiaan seitsemän miljoonaa kukkasipulia ja 800 eri lajia tulppaaneja. Kevään aikana puutarhassa järjestetään kukkaparaateja ja useita teemaan liittyviä festivaaleja.

Valtavaan puistoon kannattaa varata runsaasti aikaa. Puistoon voi myös tutustua oppaan avulla, joka kierrättää keskeiset nähtävyydet läpi tunnissa ja kertoo alueen historiasta. Lasten kanssa matkustaville puistossa on runsaasti tekemistä.

Amsterdamin tulppaanikausi lähestyy - Näin vierailet Keukenhofin kukkaparatiisissa

Milloin mennä Keukenhofiin?

Ulkona sijaitsevan puutarhan kukinta riippuu luonnon olosuhteista ja kevään etenemisestä. Krookukset, narsissit ja hyasintit kukkivat ensimmäisenä, suuremmat tulppaanit niiden jälkeen. Ajantasaista tilannetta kukinnan suhteen voi seurata esimerkiksi Keukenhofin Facebook-sivulta

Miten Keukenhofiin pääsee?

Keukenhofiin pääsee helposti julkisella liikenteellä. Suora bussilinja kulkee Keukenhofiin Schipholin lentokentältä sekä Leidenin suunnasta. Amsterdamin keskustasta paikalle pääsee joko bussilla tai juna-bussi -yhdistelmällä, jolloin Amsterdamista lentokentälle vievästä junasta on Schipholissa vaihdettava bussiin.

Keukenhofiin järjestetään myös opastettuja kiertomatkoja. Myös omalla autolla on mahdollista tulla paikalle, mutta kannattaa huomata, että puiston parkkipaikka on maksullinen (6 €).

Liput Keukenhofin kukkapuutarhaan

Keukenhofiin voi ostaa yhdistelmälipun, joka kattaa yhden päivän vierailun puutarhassa sekä lipun julkaiseen liikenteeseen. Näin ei tarvitse jonottaa pääsylippua enää paikan päällä.

Yksittäisen lipun hinta on etukäteen ostettuna hieman edullisempi kuin portilta. Alle 3-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi sisään, alle 17-vuotiaat pääsevät sisään noin puoleen hintaan.

Amsterdamin tulppaanikausi lähestyy - Näin vierailet Keukenhofin kukkaparatiisissa

Keukenhofin aukioloajat 2024

Vuonna 2024 Keukenhofin kukkapuutarha on avoinna 21. maaliskuuta – 12. toukokuuta välisen ajan päivittäin klo 8-19.30.

Keukenhofin puisto ei ole Hollannin ainoa paikka nauttia kevään kukkaloistosta. Tulppaanipellot levittäytyvät joka suuntaan Keukenhofin ympäristössä ja niitä voi ihailla vaikkapa auto- tai pyöräilyretken aikana pysähdellen.

 

Lähde: Keukenhof

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.