Matkalle kannattaa välillä uskaltautua yksinkin
Matkalle kannattaa välillä uskaltautua yksinkin
· Napsun toimitus

Ammattilaisten vinkit naisten soolomatkailuun

Yksin matkustamista pidetään usein vaarallisena etenkin naisille. Tutkimusten mukaan soolomatkailu kasvattaa kuitenkin suosiotaan juuri naisten keskuudessa. Mutta mitä yksin matkustamisessa pitää ottaa huomioon?

Yleisesti ajatellaan, että yksin matkustaminen olisi naisille vaarallista. Kumotakseen tämän väitteen Matador Network kysyi naismatkailijoilta vinkkejä ja kokemuksia yksin matkustamisen vaaroista - ja onko sellaisia edes olemassa.

Tässä vinkkejä niille, jotka haaveilevat reissuun lähtemisestä yksin.

Lataa itsesi täyteen informaatiota

Turvallisuudentunne tulee huolellisesta valmistautumisesta. Tutustu kohteeseesi etukäteen: tiedä missä hotellisi sijaitsee, miten pääset sinne, miten julkiset kulkevat ja kuinka myöhään ne toimivat. Liity Facebookissa soolomatkaajien ryhmiin ja kysele kokemuksia sekä vinkkejä kohteestasi. Myös yksin matkustaville naismatkaajille löytyy erillisiä ryhmiä.

Kaikkia valokuvia ei yksin matkatessaankaan tarvitse ottaa selfieinä - pyydettäessä löytyy aina joku auttamaan kuvan otossa
Kaikkia valokuvia ei yksin matkatessaankaan tarvitse ottaa selfieinä - pyydettäessä löytyy aina joku auttamaan kuvan otossa

Hanki samanhenkistä seuraa

Yksin matkatessa yksinäisyys saattaa välillä vallata mielen. Yöpyminen hostelleissa on hyvä vaihtoehto löytää samanhenkisiä ihmisiä ja torjua yksinäisyyttä. Avaa suusi rohkeasti, mainitse että olet yksin liikenteessä ja mitä muut suosittelisivat nähtäväksi kohteessa. Moni muukin matkustaa yksin, ja on hyvin todennäköistä että juttuseuraa ja matkaseuraa löytyy samasta hostellista hyvinkin helposti. Osallistu myös hostellien järjestämille retkille ja tapahtumiin - tutustuminen tapahtuu kuin puolivahingossa.

Pidä pääsi kylmänä

Muista, että uutisissa kerrotaan lähinnä huonoja uutisia. Paikan päällä huomaatkin helposti, että ihmiset ovat todella ystävällisiä, nähtävyydet turvallisia ja normaalia järkeä käyttäen uhkaavia tilanteita ei tule. Maissa, joissa naisen asema ei ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi länsimaissa, kannattaa pitää pää kylmänä ja kulkea yhdessä samanhenkisten ihmisten seurassa.

Paras neuvo on: käytä järkeä

Käyttäydy kuten käyttäytyisit kotiseudullakin. Naiset ovat tottuneet kulkemaan valaistuilla kaduilla, katsomaan ympärilleen ja olemaan tarkkana muutenkin. Tämä pätee myös reissaamiseen. Älä juo itseäsi umpihumalaan ollessasi yksin, älä kulje pimeitä kujia pitkin, käytä taksia ja julkisia jos mahdollista, ilmoita ystävillesi missä päin maailmaa olet. Älä anna pelkosi estää sinua kokemasta hienoja asioita ja kasvamasta ihmisenä.

Aloita pienestä

Aloita viikonloppureissusta lähikaupunkiin tai -maahan. Tuttu kulttuuri ja ympäristö ovat helppo tapa ujuttautua yksin matkaamisen maailmaan, ja antavat luottamusta ottaa isompia harppauksia. Osallistu ryhmämatkoille: niitä on tarjolla eri teemoilla ympäri maailmaa. Usein ryhmämatkoilla on myös todella paljon muita yksin matkustavia naisia, joten et todellakaan ole yksin.

Rohkeasti kohti uusia ja ikimuistoisia kokemuksia!
Rohkeasti kohti uusia ja ikimuistoisia kokemuksia!

Lähde: Matador Network 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.