Matkan ateriapaketti kannattaa valita omaan lomaan sopivaksi. Kuva: TravelMedia | Adobe Stock
Matkan ateriapaketti kannattaa valita omaan lomaan sopivaksi. Kuva: TravelMedia | Adobe Stock
· Napsun toimitus

All inclusive vai täysihoito? Näin matkojen ateriapaketit eroavat toisistaan

Moni valitsee all inclusive -matkan sen helppouden vuoksi. Varsinkin lapsiperheet ovat kokeneet kaikki juomat ja ateriat kattavan ruokapaketin matkaa sujuvoittavaksi valinnaksi.

All inclusive -matkat ovat nostaneet suosiotaan matkailijoiden keskuudessa. Monet kokevat sen matkaa helpottavana palveluna, kun nälkäkiukku ei pääse latistamaan lomatunnelmaa.

Monia mietityttää matkaa varatessa, mitä eri ruokapaketit oikein sisältävätkään. All inclusivella ja täysihoidolla yksi merkittävä ero: alkoholipitoiset ruokajuomat.

All inclusive

All inclusive -matkapakettiin kuuluu ruokailujen sekä juomien lisäksi usein myös erilaisia välipaloja. Jotkut hotellit tarjoavat lasten iloksi esimerkiksi jäätelöbaarin, jota loman jälkeen muistellaan hymyssä suin.

Joskus all inclusive -matkoja kuulee hassutellen kutsuttavan rannekelomiksi, sillä etukäteen maksettu palvelupaketti todennetaan matkan aikana yleensä erivärisillä rannekkeilla.

Täysihoito

Täysihoito, joka on nykyisin all inclusive -pakettia harvinaisempi ateriapaketti, sisältää aamiaisen, lounaan sekä päivällisen. Merkittävä ero all inclusiveen on se, ettei täysihoitoon kuulu alkoholipitoisia ruokajuomia, vaan ne maksetaan erikseen hotellille.

Puolihoito

Puolihoito on hyvin yleinen ateriatyyppi pakettimatkoilla. Siihen kuuluu aamupalan lisäksi lounas tai illallinen. Kuten täysihoidossa, myös puolihoidossa ruokajuomat maksetaan hotellille erikseen. Useimmiten puolihoitoon kuuluva ateria on illallinen, mutta jotkin hotellit tarjoavat mahdollisuuden valita lounaan ja päivällisen välillä - hotellivieraan oman toiveen mukaan. Puolihoito onkin erinomainen vaihtoehto niille, jotka suunnittelevat kiertävänsä kohteessa enemmän, eivätkä välttämättä halua sitoutua syömään aina hotellin ravintolassa.

All inclusive -pakettien tarjonta vaihtelee hotellien mukaan

Aivan kuten muutkin hotellipalvelut, myös all inclusive ja sen tarjonta vaihtelee hotelleittain. Ruokapakettiin kuitenkin kuuluu aina aamiainen, lounas ja päivällinen sekä näiden ohessa nautittavat juomat. Joidenkin hotellien ateriatarjonta saattaa olla hyvin vaatimatonta, kun taas jotkin lomaresortit tarjoavat ultra all inclusive -kokemuksen, rajoittamattoman määrän juomia sekä valtavan määrän erilaisia á la carte- ja buffet-ravintolavaihtoehtoja.

Joissain hotelleissa all inclusivesta on saatettu rajoittaa tuontialkoholi pois. Tällöin hintaan kuuluvat vain paikalliset juomat, kuten oluet ja viinit sekä tietenkin alkoholittomat virvoitusjuomat. Tämä kannattaa varmistaa matkaa varatessa.

Herkullinen ruoka on monille tärkeä osa lomaa. Kuva: TravelMedia | Adobe Stock
Herkullinen ruoka on monille tärkeä osa lomaa. Kuva: TravelMedia | Adobe Stock

Mikä ihmeen ultra all inclusive?

Ultra all inclusive -hotellit tarjoavat erinomaisen valikoiman erilaisia ravintolavaihtoehtoja, välipalamahdollisuuksia sekä monipuolisen juomavalikoiman hotellialueellaan. Lisäksi matkapakettiin voi kuulua erilaisia palveluita, kuten hierontaa, aurinkopedit tietyltä alueelta tai esimerkiksi pesulapalvelu loman aikana. Nämä ekstrapalvelut ovat täysin hotellin itse määriteltävissä.

Matkan hintaan kuuluvat palvelut tuleekin tarkistaa huolellisesti ennen matkan varausta, sillä all inclusive -pakettien sisältö vaihtelee hotellikohtaisesti.

All inclusiven huonot puolet?

Jotkut matkailijat saattavat kokea matkan hintaan sisältyvien all inclusive -ruokailujen rajoittavan kohteen autenttisiin makuihin ja paikallisiin ravintoloihin tutustumista. Monet kuitenkin malttavat käydä lomansa aikana syömässä muutaman kerran myös muualla kuin hotellilla, sillä ruokapaketin osuus matkan kokonaishinnasta on melko maltillinen.

All inclusive -matkoja kritisoidaan usein myös ruokahävikin vuoksi. Tämä on tärkeä huomio, johon jokainen voi vaikuttaa osaltaan ottamalla buffetista lautaselleen vain sen verran kuin aikoo syödä ja hakea tarvittaessa lisää.

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.