Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Omat jalat käyttöön Santorinilla! | Kuva: © Silvapinto | Dreamstime.com
Omat jalat käyttöön Santorinilla! | Kuva: © Silvapinto | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Aasikyyti Santorinilla on perinne - Harkitse kuitenkin uudestaan ennen satulaan hyppäämistä

Kreikan Santorinilla aasikyyti on vanha perinne, mutta nykyisin aaseilla ratsastavat erityisesti turistit. Eläimet kuitenkin kärsivät tästä, minkä vuoksi paikalliset ovat käynnistäneet kampanjan, joka tiedottaa eläinten oloista.

Santorinilla asuvat paikalliset haluavat kävijöiden viihtyvän saarellaan ja nauttivan lomastaan. He kuitenkin pyytävät yhtä asiaa, ja pyyntöön on helppo yhtyä: älä ratsasta aasilla ylös jyrkkää mäkeä, vaikka se on pitkäaikainen perinne.

Santorinin saari on käynnistänyt kampanjan, jonka tarkoituksena on tuoda ihmisten tietoon pitkän perinteen huonoja puolia. Aasit ja muulit kärsivät sekä fyysisesti että henkisesti kantaessaan ihmisiä uudelleen ja uudelleen ylös jyrkkiä rinteitä.

Kuva:  © Aleh Varanishcha | Dreamstime.com
Kuva: © Aleh Varanishcha | Dreamstime.com

Kampanja käynnistettiin, kun paikalliset huomasivat monen eläimen kärsivän selkärankaongelmista, satulan aiheuttamista hiertymistä ja uupumisesta.

Saaren pormestari Nikos Zorzos toteaa, että eläimet ovat osa saaren perinnettä. Etenkin nuoremmat omistajat ovat vihdoin ymmärtäneet, että eläimistä tulee pitää hyvin huolta. Näin Santorinin saari onkin tehnyt laittomaksi yli sata kiloa painavien lastien tai ihmisten kantamisen aaseilla ja muuleilla. Painoraja on noin viidesosa eläimen omasta painosta.

Kuva: © Davide D Amico | Dreamstime.com
Kuva: © Davide D Amico | Dreamstime.com

Painoraja tuntuu suurelta, ja parasta olisikin etsiä muita keinoja kiivetä ylös Santorinin jyrkkiä kukkuloita. Ylös pääsee nykyisin kolmella tavalla: jalan, kaapelivaunulla tai ratsain. Koska on tärkeää säästää eläimiä, ovat omat jalat tai kaapelivaunu mitä parhaimmat vaihtoehdot - ja samalla myös eläinystävällinen valinta.

Paikalliset toivovatkin, että kampanja nimeltä “In their hooves” saa matkailijat ajattelemaan asioita myös eläinten kannalta, ja käyttävänsä järkeä menopeliä harkitessaan. Kun suuntaat seuraavan kerran Santorinille, panosta mieluummin hyviin kävelykenkiin ja jätä aasit tärkeämpiin töihin.

Lähde: Travel and Leisure

 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.