Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Singaporen futuristinen Gardens by the Bay. Kuva: © Worachat Sodsri | Dreamstime.com
Singaporen futuristinen Gardens by the Bay. Kuva: © Worachat Sodsri | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

Aasialaisen suurkaupungin keskustasta löytyy futuristinen puutarha: Singaporen vehreä helmi on Gardens by the Bay

Tulevaisuus avautuu vehreänä Singaporessa. Vuonna 2009 avattu Gardens by the Bay on suuri ja värikäs, futuristisia tunnelmia tarjoileva puistoalue Singaporejoen rannassa. 

Vehreä ja futuristinen Gardens by the Bay -puisto on pakollinen käyntikohde jokaiselle Singaporeen suuntaavalle matkaajalle. Vuonna 2009 Marina Bayn lahden alueen tekomaalle rakennettu puisto on ainutlaatuinen ja kuvauksellinen: metallikehikkoiset jättipuut kannattelevat puiston ylittävää kulkusiltaa.

Gardens by the Bayn alueelta löytyy satoja puu- ja kasvilajeja. Näin se tarjoaa hienojen näkymien lisäksi ihasteltavaa ja ihmeteltävää koko perheelle. 

Kuva: © Henrymm | Dreamstime.com
Kuva: © Henrymm | Dreamstime.com

Kaksi kertaa illassa puiston keskiosassa järjestetään valo- ja musiikkishow, joka valaisee alueen noin 200 kasvi- ja kukkalajia. Kello 19:45 ja 20:45 käynnistyvä esitys tuo puutarhaan satumaailman tuntua.

Lisää erityisiä elämyksiä etsivien kannattaa siirtyä 25 metriä puutarhan yläpuolella oleville silloille, jotka yhdistävät kolme Supertree-rakennelmaa toisiinsa. Ylhäältä avautuvat 360-asteen näkymät yli Marina Bayn sekä puutarha-alueen.

Helteisellä ilmalla kannattaa käväistä Cloud Forest -rakennuksessa. Sen sisältä löytyy 35 metriä korkea kukkula täynnä mielenkiintoisia kasvilajeja. Ylös kulkee myös hissi, joten se sopii kaikenkuntoisille kävijöille. 

Kuva: © Saw San Teo | Dreamstime.com
Kuva: © Saw San Teo | Dreamstime.com

Toinen konservatorio, Flower Dome, on sisäilmaltaan viileämpi kuin Singaporen kostea helle. Sen sisältä löytyy Kalifornian kuivempaa ilmanalaa jäljittelevä ilmasto, ja konservatorio on täytetty ympäri maailmaa löytyviltä puilla ja kasveilla.

Gardens by the Bay -puistoon pääsee hyvin esimerkiksi Bayfront MRT -linjalla, josta kävelytie kulkee ohi kahden pienen järven. Gardens by the Bayn ympäristöstä löytyy myös neljä muuta puutarhaa, jotka ovat kunnianosoitus Singaporen monikulttuuriselle väestölle. Alueella on ravintoloita ja kahviloita, joten käyntiin alueella kannattaa varata aikaa ainakin neljä tuntia.

Kuva: © Roberto Ruggieri | Dreamstime.com
Kuva: © Roberto Ruggieri | Dreamstime.com

Kuva: © Tang90246 | Dreamstime.com
Kuva: © Tang90246 | Dreamstime.com

Alueella vierailu on kaiken lisäksi ilmaista. Jos haluat tutustua lähemmin Supertree-nimellä kulkeviin jättimäisiin rakennelmiin tai vierailla viherhuoneissa, joudut maksamaan pääsymaksun.

Kuva: © Luciano Mortula | Dreamstime.com
Kuva: © Luciano Mortula | Dreamstime.com

Lennot Singaporeen löydät Napsun lentohaulla.

Lähde: Visit Singapore

 

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.