Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Thaimaan Koh Adangin valkoiset hiekkarannat ovat edelleen melko autioita turisteista.
Thaimaan Koh Adangin valkoiset hiekkarannat ovat edelleen melko autioita turisteista.

Aasia kiinnostaa, mutta turistilaumat eivät? Viisi vinkkiä rauhallisempiin Aasian kohteisiin

Aasia on monelle matkaajalle tuttu kohde, mutta maanosan laajuus ja monipuolisuus takaavat sen, että aina löytyy uusia tuntemattomia kohteita joista haaveilla.

Insider.com listasi 16 matkakohdetta, joista osa on vaikeasti tavoitettavissa. Mutta osa on yksinkertaisesti jäänyt suurilta turistilaumoilta huomaamatta niiden helposta sijainnista huolimatta. Tässä viisi vähemmän tunnettua matkakohdetta, jotka ovat tutustumisen arvoisia.

1. Champasak, Laos

Champasak, Laos
Champasak, Laos

Laos on viime vuosina kasvattanut suosiotaan matkakohteena. Suosituin kohde Pakse voi tuntua jo turistimaiselta sekä sesonkikaudella ruuhkaiselta. Ihastuttava vaihtoehto Laosia harkitseville on Champasak, Laosin eteläosassa sijaitseva provinssi.

Alue on täynnä menneen kuningaskunnan raunioita ja nähtävyyksiä, kuten Wat Phu Champasak, UNESCON maailmanperintökohde.

2. Koh Adang, Thaimaa

Koh Adang, Thaimaa
Koh Adang, Thaimaa

Tuntuuko että Thaimaa on nähty? Maata rakastavien kannattaa suunnata Koh Adangin saarelle, jonka valkoiset hiekkarannat ovat edelleen melko autioita turisteista. Saarta ympäröivät kauniit koralliriutat, joten se on suosittu snorklaus- ja sukelluskohde.

Koh Adang sijaitsee Tarutaon kansallispuiston alueella, ja sen sisämaata koristavat vehreät metsät, joista löytyy vesiputouksia ja lyhyitä kävelypolkuja. Koh Adang ja viereinen Koh Rawi ovat erinomaisia kohteita pienelle pysähdykselle ja rentoutumiselle kaukana turistilaumoista.

3. Yakushima, Japani

Yakushima, Japani
Yakushima, Japani

Japanin eteläisimmän pääsaaren Kyushun eteläpuolella sijaitseva pienempi Yakushima on suosittu paikallisten matkakohde. Saari kuuluu UNESCOn maailmanperintökohteisiin, eikä syyttä. Saari on täynnä vehreitä metsiä täynnä sammaleen peittämiä satumaisia sugipuita, jotka ovat tuhansia vuosia vanhoja.

Ilmasto on lempeän subtrooppinen ja saari on ihanteellinen matkakohde luonnosta ja ulkoilusta kiinnostuneille. Saari on toiminut inspiraationa myös Prinsessa Mononoke -elokuvalle.

4. Bai Xep, Vietnam

Qui Nhon Beach, Vietnam
Qui Nhon Beach, Vietnam

Vietnam on täynnä kuhinaa. Paitsi jos matkustaa pieneen kalastajakylään lähellä Qui Nhonia, Vietnamin keskiosassa sijaitsevaan Bai Xepiin. Valkohiekkainen ranta ja rauhallinen tunnelma houkuttelevat suurempien kaupunkien vilinää pakenevia matkaajia pysähtymään hetkeksi.

Kylä on autoista vapaa, ja aika kuluu rannalla sekä erinomaisesta ruuasta nauttien. Vierailijat voivat vuokrata veneen, osallistua kokkaustunnille sekä kävellä luontopolkua pitkin läheisille vesiputouksille.

5. Ulleungdo, Etelä-Korea

Ulleungdo, Etelä-Korea - Kuva: Flickr.com / Republic of Korea
Ulleungdo, Etelä-Korea - Kuva: Flickr.com / Republic of Korea

Etelä-Korean itäpuolella sijaitseva Ulleungdon saari on 11 kilometriä pitkä. Se on suosittu matkakohde paikallisten keskuudessa, ja sen jyrkät rannikot sekä vulkaaninen maaperä luovat jylhän kauniin kokonaisuuden.

Saarella ulkoilmaelämästä nauttivat ovat elementissään; pitkät kävelyreitit kulkevat pitkin rinteitä vehreissä metsissä ja kalastajat täyttävät rannikot sekä Dodongin satama-alueen.

Lähde: Insider - Kuvat: Dreamstime, Flickr.com / Republic of Korea

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.