Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Matkalle lähtiessä ei kannata unohtaa vakuutusta! Kuva: © Irishka777 | Dreamstime.com
Matkalle lähtiessä ei kannata unohtaa vakuutusta! Kuva: © Irishka777 | Dreamstime.com

7 vinkkiä turvalliseen matkaan

ILMOITUS Loma on ihanaa aikaa, mutta matkalla myös sattuu ja tapahtuu. Yleensä pienellä suunnittelulla voit kuitenkin ehkäistä ikävimpiä tapahtumia. Lomamatkalle ei kannata lähteä ilman matkavakuutusta, muuten matkasta voi tulla suunniteltua kalliimpi.

Listasimme muutamia vinkkejä, jotta sinä ja perheesi voitte lähteä huolettomammin reissuun.

1. Huolehdi tärkeistä asiakirjoista

Skannaa passi, ajokortti, viisumi ja reittisuunnitelma ennen matkalle lähtöä. Ota niistä vaikkapa kännykällä kuvat. Kopiot kannattaa säilyttää turvallisessa paikassa sekä lähettää ystävälle tai perheelle. 

2. Ole tarkkaavainen vilkkaissa paikoissa

Säilytä arvotavaroita sellaisissa paikoissa, joihin on vaikea päästä käsiksi. Huomaa, että varkaat liikkuvat mielellään turistinähtävyyksissä ja niiden ympäristössä, sekä julkisissa liikennevälineissä. Selässä oleva reppu kannattaa ottaa vaikka sylin puolelle ja välttää säilyttämästä housujen tai takin taskuissa mitään tärkeää.

3. Jätä arvoesineet kotiin

Et todennäköisesti tarvitse kalliita korujasi ja kelloasi matkalla. Onkin suositeltavaa, että jätät arvoesineet kotiin, etteivät ne häviä matkalla tai päädy varkaiden käsiin.

4. Älä jaa kuvia sosiaalisessa mediassa

Älä mainosta matkaasi sosiaalisessa mediassa ennen matkalle lähtöäsi, äläkä mielellään myöskään matkan aikana. Tällaiset päivitykset saattavat houkutella tyhjään kotiisi kutsumattomia vieraita. Kuvamuistot voi turvallisin mielin jakaa vaikka heti matkan jälkeen.

5. Käytä pankkiautomaatteja vain turvallisissa paikoissa ja mielellään päiväsaikaan

Muista varmistaa ennen matkaa, että kortin käyttörajat ovat sopivat ja voit käyttää korttejasi matkalla. Jos nostat rahaa pankkiautomaatista, vältä ruuhkaisia paikkoja ja muista suojata tunnuslukusi hyvin. Jos huomaat matkan aikana epäilyttäviä siirtoja tililläsi, ota heti yhteyttä pankkiisi.

6. Varmista, että sinulla on tarvitsemasi matkavakuutus

Ihanteellinen matka sujuu ongelmitta. Matkavakuutus tuo kuitenkin turvaa, jos matkalla sattuu tapaturmia tai jos sairastut matkan aikana. Vakuutus voi korvata myös matkan peruuntumisen, matkatavaroiden vahingoittumisen tai niiden menetyksen.

7. Nauti

Lomalle on tarkoitus lähteä hyvillä mielin. Kun pidät maalaisjärjen mukana ja vakuutusasiat ovat kunnossa, voit keskittyä vain nauttimaan matkastasi.

Napsun lukijat saavat nyt vuoden loppuun asti 15 % alennuksen matkavakuutuksesta koodilla CHUBBMATKA15. Käy tutustumassa Chubb Matkavakuutukseen!

Näillä seitsemällä vinkillä matkustat turvallisemmin. Kuva: © Disqdr | Dreamstime.com
Näillä seitsemällä vinkillä matkustat turvallisemmin. Kuva: © Disqdr | Dreamstime.com

Napsun kanssa yhteistyössä: Chubb European Group SE, siivuliike Suomessa

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.