Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Piritan ranta löytyy bussimatkan päästä Tallinnan keskustasta.
Piritan ranta löytyy bussimatkan päästä Tallinnan keskustasta.
· Napsun toimitus

5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

Virossa rantalomakohde löytyy helposti, sillä maalla on rantaviivaa tuhansien kilometrien verran. Suomenlahden ja Itämeren rannikko sekä suurten järvien rannat tarjoavat mahdollisuuden yhdistää näppärästi esimerkiksi Tallinnan kaupunkireissu rantalomaan.

Tallinnan tunnetuin ranta sijaitsee Piritassa, vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Suositulle rannalle pääsee keskustasta bussilla. Mutta mihin päin kesäistä Viroa ajeletkin, uimapaikka löytyy varmasti koko perheelle. Viron uimarannat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia sekä monet niistä ovat rantavahtien valvomia.

Viisi vinkkiä rantalomalle Viroon:

1. Suosittu Pärnu

Viron tunnetuin hiekkaranta sijaitsee Pärnussa, maan suosituimmassa lomanvietto- ja kylpyläkaupungissa. Pärnun uimaranta sijaitsee vain noin vartin kävelymatkan päässä kaupungin keskustasta ja se on monipuolisine palveluineen kesäisin kuin oma pieni kaupunkinsa. Itse ranta syvenee hitaasti, minkä vuoksi vesi on lämmintä. Tämä tekee Pärnusta erinomaisen hiekkarannan lapsiperheille.

Pärnun valkohiekkaista rantaa reunustaa romanttinen rantapromenadi, jota iltaisin koristavat lyhdyt ja suihkulähteiden värilliset valot.

Lue myös: Aurinkoa, hemmottelua ja kylpylälomaa virolaisittain - 5 vinkkiä Pärnuun

5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

2. Narva-Jõensuun ranta itäisessä Virossa

Suomenlahden rannalla, Narvajoen suulla itäisessä Virossa sijaitseva Narva-Jõensuun ranta on Viron pisin. Yli seitsemän kilometrin mitalle levittäytyvällä hiekkarannalla on tilaa useammallekin auringonpalvojalle! Hienohiekkainen ranta on tunnettu mäntymetsän reunustamasta, maalauksellisesta luonnonympäristöstään, mikä antaa alueelle rauhallisen tunnelman.

Rannalla on pukukopit ja ulkosuihkut sekä hengenpelastaja, minkä vuoksi se on suosittu lapsiperheiden keskuudessa.

5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

3. Saarenmaan Kuressaari ja Mändjala

Saarenmaan saarella sijaitseva Kuressaari on matalan vetensä ja siksi lämpimän vetensä ansiosta kuin järvi, minkä vuoksi se sopii erityisesti lapsiperheille. Rannalla on ulkovessat ja pukukopit sekä leikkipuisto lapsia varten. Rantavahdit pitävät silmällä uimarantaa kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Kuressaaresta länteen löytyy Mändjalan hiekkaranta, joka nykyisin on Saarenmaan virallinen uimaranta. Ranta on suosittu myös leijalautailijoiden keskuudessa. Alueella on rantabaari, ja uimareita hemmotellaan mm. mäntyjen väliin ripustetuilla riippumatoilla.

Copyright: Visit Saaremaa
Copyright: Visit Saaremaa

4. Peipsijärven rannalla sijaitseva Kauksi

Kaikki Viron parhaista rannoista eivät kuitenkaan sijaitse meren rannalla. Itäisessä Virossa Venäjän rajalla sijaitsevaa Peipsijärveä ympäröivät kutsuvat hiekkarannat. Näistä tutustumisen arvoinen on erityisesti järven pohjoisosassa, noin parin tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta sijaitseva Kauksin ranta. Se on luonnonkaunis, kilometrien mittainen lomanviettopaikka, jonne pääsee dyynien yli rakennettuja portaita pitkin.

Kauksin rannan läheisyydestä löytyy lomakylä ja leirintäalue, jolla on nuotio- ja telttapaikkoja. Itse ranta on valvomaton, minkä vuoksi uinti järvessä on omalla vastuulla.

5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

5. Erikoinen Rummu

Vajaan tunnin ajomatkan päässä Tallinnasta länteen, noin Tallinnan ja Haapsalun puolivälissä, sijaitsee Rummun vanha louhos. 1930-luvulla siellä sijaitsi Murrun vankilan vankileiri, jonka työvoimaa käytettiin kivilouhoksella. Tästä muistona järven rannalla sijaitsee edelleen valkoinen hylkykivimäki eli kalkkikiven jalostusjätteestä koostuva kukkula.

Kristallinkirkkaasta vedestään tunnettu Rummu on erityisesti seikkailuhenkisten uimakohde, sillä pienessä Rummun järvessä on veden alle vajonneita rakennuksia, joiden tutkimiseen voi varata sukellus- ja snorklausretkiä. Järvelle voi tehdä retkiä myös kanootilla tai SUP-laudalla. Iltaisin järven salaisuuksiin voi tutustua valolauttaretkellä, joilla eri väristen valojen avulla voi tarkastella järven vedenalaista elämää rakenusten raunioissa. Alueen historiaan on kiinnostavaa tutustua myös uimakauden ulkopuolella retkillä, jotka vievät esimerkiksi Murrun vankilalle.

Lue myös: Virossa sijaitseva Rummun louhos on seikkailunhaluisten vierailukohde, joka tarjoaa kesäisin rentoa rantaelämää

5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

Lähde: Visit Estonia

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.