Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Monelle suomalaiselle matka Tallinnaan on elämän ensimmäinen ulkomaanmatka
Monelle suomalaiselle matka Tallinnaan on elämän ensimmäinen ulkomaanmatka
· Napsun toimitus

5 vinkkiä: Lasten kanssa Tallinnassa

Viro on näppärän matkan päässä tehdä matka ulkomaille lasten kanssa. Tallinnasta ja sen lähistöltä löytyy runsaasti hauskaa tekemistä koko perheelle.

Monelle suomalaiselle lapselle Viro ja etenkin Tallinna on ensimmäinen ulkomaanmatkan kohde. Näppärän merimatkan päässä sijaitseva Tallinna tarjoaa tekemistä koko perheelle ympäri vuoden, mutta etenkin kesäisin kaupunki näyttää miellyttävän puolensa.

Keräsimme viisi vinkkiä lasten kanssa Tallinnaan matkaaville:

1. Seikkailu Vanhassakaupungissa

Tallinnan Vanhakaupunki ravintoloineen ja putiikkeineen ei ole ainoastaan aikuisille matkalaisille mukava käyntikohde. Keskiaikaiset mukulakivikadut, kiemurtelevat kujat ja salaperäiset portit mahdollistavat mielikuvituksellisen seikkailun etenkin niille lapsille, jotka jo jaksavat kävellä itse. Myös aikuiset voivat kaivella itsestään tunnelmallisilla kaduilla leikkisän puolen ja ryhtyä vaikkapa ritareiksi tai salapoliiseiksi. Muista myös jännittävät Bastionieden tunnelit Toompean kukkulan alla! 

Suomalaisittain hauskan kuuloiset katujen nimet antavat leikkiin lisämakua. Niille voi vaikka keksiä uusia merkityksiä koko perheen voimin. Kun energia leikkiin loppuu, kulman takaa löytyy varmasti ihana kahvila pattereiden lataamiseen.

5 vinkkiä: Lasten kanssa Tallinnassa

2. Viron merimuseo ja Tallinnan tiedemuseo

Kalamajan kaupunginosan rannassa sijaitseva Viron merimuseo eli Lennusadam on koko perheelle soveltuva vierailupaikka. Museon satojen näyttelyesineiden joukossa pääsee tutustumaan muun muassa oikeaan sukellusveneeseen, sata vuotta vanhaan jäänmurtajaan ja vesilentokoneeseen. Museossa pääsee kokeilemaan ja tekemään itse, mikä on lasten kannalta mukavaa. Paikan päältä löytyy mm. simulaattoreita.

Kuva: Visit Estonia
Kuva: Visit Estonia

Toinen sisällä oleva kohde, joka on mielenkiintoinen lasten kanssa matkatessa, on samalla suunnalla merimuseon kanssa oleva tiedekeskus, Energia Avastuskeskus. Suomalaisen Heurekan tyyppinen tiedekeskus järjestää esimerkiksi näytöksiä sähkön ja salamoiden synnystä, varsinaisessa näyttelyssä voi tutustua sähkön syntyyn sekä äänen ja valon fysiikkaan. Keskuksessa on myös planetaario, missä esitetään tiedeaiheisia elokuvia.

3. Uimaan!

Tallinnan tunnetuin ranta sijaitsee Piritassa, vain muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Suositulle rannalle pääsee keskustasta helposti bussilla, ja ranta on koko perheen leppoisa rentoutumispaikka.

Lue myös: 5 vinkkiä: Rantaloma Virossa!

5 vinkkiä: Lasten kanssa Tallinnassa

Rantakauden ulkopuolella Tallinnassa pääsee uimaan kaupungin lukuisissa kylpylöissä. Piritasta löytyy suuri kylpylähotelli meren rannalta ja esimerkiksi Vanhassakaupungissa sijaitsevassa Kalev Spassa on vesipuisto, jossa perheen pienimmät pääsevät pulikoimaan. Huom! Kalev Span vesipuisto on suljettuna remontin vuoksi vuoden 2018 loppuun saakka.

Reilun 10 kilometrin päässä keskustasta, Viimsissä sijaitseva Atlantis H2O Aquapark on elämyskeskus, josta löytyy niin vesipuisto kuin tutkimuskeskuskin.

4. Eläintarha ja seikkailupuistot

Rocca al Maren kauppakeskuksen läheltä löytyy Tallinnan eläintarha sekä sinne uutuutena rakennettu seikkailupuisto. Toukokuusta syyskuun auki olevassa seikkailupuistossa on viisi erilaista rataa erilaisilla vaikeustasoilla. 2-7-vuotiaille on tarjolla lasten seikkailupuisto.

Hieman keskustan ulkopuolella sijaitsee puolestaan Nommen seikkailukeskus, joka on rakennettu puiden latvoihin. Puiden väliin rakennetuilla radoilla seikkaillaan erilaisten esteiden läpi ja loppulasku takaa kutitukset mahanpohjaan. Puistossa on tekemistä koko perheelle, sillä myös pienimmille on suunniteltu oma seikkailupuisto.

Tallinnan eläintarhassa tehdään työtä uhanalaisen vesikon hyväksi
Tallinnan eläintarhassa tehdään työtä uhanalaisen vesikon hyväksi

5. Tv-torni ja kasvitieteellinen puutarha

Keskustan itäpuolella, vajaan kymmenen kilometrin päässä laivasatamasta nousee yli 300 metrin korkeuteen Tallinnan tv-torni. Teletornin lasilattian läpi voi ihmetellä alapuolista Tallinnaa yläilmoista ja sieltä voi hyvällä säällä nähdä Helsinkiin saakka.

Tv-tornin vieressä sijaitsee Tallinnan kasvitieteellinen puutarha, joka etenkin kesäisin on kaunis paikka rauhallisille kävely- ja picnicretkille. Kun lapset pitää turistitouhujen lomassa päästää hetkeksi kirmaamaan vapauteen, puutarhan laajat puistoalueet ovat siihen oivallinen vaihtoehto.

5 vinkkiä: Lasten kanssa Tallinnassa

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.