Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Sri Lanka on tunnettu kauniista rannoistaan. Kuva: © Freesurf69 | Dreamstime.com
Sri Lanka on tunnettu kauniista rannoistaan. Kuva: © Freesurf69 | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

5 syytä lisätä Sri Lanka matkatoivelistalle!

Pisaranmuotoinen Sri Lankan saari sijaitsee Intian eteläpuolella. Entisenä siirtomaana se on historiansa vuoksi kiehtova sekoitus portugalilaista, hollantilaista sekä brittiläistä kulttuuria ja arkkitehtuuria.

Intian valtameressä sijaitseva Sri Lanka tunnetaan myös nimellä Ceylon, aivan kuten se kuuluisa Ceylonin tee. Ceylon-nimi tulee briteiltä, jotka ottivat aikoinaan saaren haltuun hollantilaisilta. Sri Lanka onkin kiehtova sekoitus portugalilaista, hollantilaista ja brittiläistä kulttuuria ja arkkitehtuuria.

Siirtomaana toimiminen on luonnollisesti jättänyt jälkeensä myös ongelmia - sisällissota, joka jatkui peräti 26 vuotta, päättyi vuonna 2009. Nyt Sri Lanka on suosittu matkakohde ja sillä menee paremmin kuin koskaan.

Kuva: © Valerii Iavtushenko | Dreamstime.com
Kuva: © Valerii Iavtushenko | Dreamstime.com

Kauniit maisemat

Sri Lanka on noin Australian Tasmanian kokoinen saari. Silti sinne mahtuu uskomaton määrä erilaista maastoa, mikä tarjoaa vaihtelevia ja hienoja maisemia jokaiseen makuun. Trooppinen rantaviiva on täynnä upeita, valkoisia hiekkarantoja ja sisämaassa sijaitsee järviä ja sademetsiä villieläimineen. Sri Lankasta löytyy myös aaltoilevia kukkuloita täynnä olevia alueita, jotka peittyvät usvaan, sekä vesiputouksia ja teeplantaaseja.

Ruoka, tietenkin

Ruokamatkailu on nousussa, ja Sri Lanka tarjoaa hienoja makuelämyksiä joissa yhdistyvät monenlaiset mausteet kuten kaneli ja muskotti. Curryt ovat saaren erikoisuuksia, ja jokaisella niistä on oma ainutlaatuinen makunsa, joihin myös läheisten maiden kulttuurit ovat vaikuttaneet. Saarella ei käytetä eineksiä, vaan kaikki on tuoretta suoraan lähitiloilta.

Kuva: © Martinlee58 | Dreamstime.com
Kuva: © Martinlee58 | Dreamstime.com

Kulttuuri ja historia

Sri Lankassa on kahdeksan UNESCO:n maailmanperintökohdetta. Maan muinaiset pääkaupungit antavat matkailijoille hyvän käsityksen sen rikkauksista ja elämäntyylistä menneiden kuninkaiden aikaan. Luolatemppeleitä ja muinaisia palatsin raunioita löytyy runsaasti. Sigiriyan muinaista kaupunkia ja sen kunnioitusta herättävää kivilinnoitusta on usein sanottu maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.

Kuva: © Vassiliy Kochetkov | Dreamstime.com
Kuva: © Vassiliy Kochetkov | Dreamstime.com

Luonto ja eläimet

Saarella on erinomainen mahdollisuus nähdä villieläimiä luonnossa. Sri Lankalta löytyy useita suojeltuja luonnonpuistoja ympäri saarta. Parhaiten tunnetut kohteet ovat Yala ja Wilpattu. Norsuja voi nähdä myös luonnossa, mutta tällöin pitää muistaa kunnioittaa villieläinten rauhaa ja ihailla niitä etäältä. Leopardeja ja karhuja voi myös nähdä puistoissa vuodenajasta riippuen. Valaiden bongaus on helpointa saaren etelärannikolla Mirissassa sekä Trincomaleessa itärannikolla.

Hemmottelu

Sri Lanka osaa hemmotella vieraitaan. Saarella on lukuisia korkeatasoisia kylpylöitä ja retriittejä. Ayurveda-hoitoihin pääsee ympäri maata, ja mikä parasta, niitä on tarjolla jokaisen kukkarolle sopivasti. Koska Sri Lankan suurin uskontokunta on buddhismi, löytyy saarelta paljon meditaatioon ja joogaan keskittyviä retriittejä.

Lue myös: 10 vinkkiä: Vehreä Sri Lanka on Intian valtameren helmi

Kuva: © Mlnuwan - Dreamstime.com
Kuva: © Mlnuwan - Dreamstime.com

Lähde: Conscious Traveller

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.