5 + 1 vinkkiä Kap Verden luontoon ja kulttuuriin
5 + 1 vinkkiä Kap Verden luontoon ja kulttuuriin

5 + 1 vinkkiä Kap Verden luontoon ja kulttuuriin

ILMOITUS Kap Verde on tunnettu pitkistä rannoistaan ja lomailijoita suosivasta ilmastostaan, mutta pienellä saarivaltiolla on myös muutamia yllättäviä valtteja. Tässä viisi vinkkiä Kap Verden aitoon luontoon ja kulttuuriin – sekä bonuksena hotellisuositus täydelliseen No stress -lomaan.

1. Hiekkadyynejä, aavikkoa ja trooppista viidakkoa

Kap Verden saariryhmä koostuu 15 saaresta, joista 10 on pinta-alaltaan isompia ja 5 pienempää. Vulkaanista alkuperää olevien saarten saarten luonto eroaa toisistaan paljon. Esimerkiksi Sal on kuin hienohiekkainen aavikko, kun taas Santo Antão on vuoristoinen ja trooppisen vehreä saari. Fogolla maisemaa hallitsee suuri tulivuoren kraateri.

Salin ja Boavistan saarilla riittää hiekkaa ja aavikkomaista maisemaa.
Salin ja Boavistan saarilla riittää hiekkaa ja aavikkomaista maisemaa.

2. Sukella hylkyjen keskellä

Salin ulkopuolelle merenpohjaan on haaksirikkoutunut lukuisia aluksia. Paikalliset sukellusfirmat järjestävät parhaille sukelluspaikoille retkiä, ja vaikuttavat vedenalaiset maisemat hylkyjen hautausmaalla ovat ikimuistoisia.

3. Kellu suola-altaassa

Salin saaren pohjoisosassa on Pedra da Lumen suola-altaat, jotka sijaitsevat luontaisen suolajärven päällä sammuneen kraaterin sisällä. Alueen suola-altaissa on tuotettu suolaa jo parinsadan vuoden ajan ja yhdessä suola-altaista voi käydä myös uimassa. Tai varsinaisesti uimisesta ei ole kyse, koska altaan suolapitoisuus on niin korkea, että vesi kelluttaa kuin Kuolleessameressä. Tuliaisiksi kannattaa tietenkin hankkia hienoa kylpysuolaa.

Suola-altaissa kelluminen on rentouttavaa.
Suola-altaissa kelluminen on rentouttavaa.

4. Musiikkia suurella sydämellä

Perinteinen musiikkityyli morna on kaihoisaa laulua yleensä kitaran tai viulun säestyksellä. Musiikkityyli muistuttaa portugalialaista fadoa, ja tunnetuin mornan esittäjä on Cesária Évora. Morna-musiikista voi nauttia saarten klubeilla.

Laulu ja tanssi kuuluvat Kap Verdellä katukuvaan.
Laulu ja tanssi kuuluvat Kap Verdellä katukuvaan.

5. Kansallisjuoma grogue

Kap Verden kansallisjuoma grogue on eräänlaista sokeriruokoviinaa. Grappaa ja rommia muistuttava maku ei sellaisenaan välttämättä ole herkimpien makuaistien mieleen. Juomaa käytetään kuitenkin myös paikallisen drinkin, ponchen, pohjana. Groguen lisäksi juomaan tulee limeä ja siirappia.

+ 1: Stressitöntä All Inclusive -lomaa

Kap Verden slogan on kuvaavasti ”No stress”. Boavistan ja Salin saarten ensiluokkaiset All Inclusive -hotellit takaavat mitä parhaat puitteet täydelliseen rentoutumiseen ja stressittömään lomanautintoon.

5 + 1 vinkkiä Kap Verden luontoon ja kulttuuriin

Riu Karamboa

Valtavaa hiekkalinnaa muistuttava Riu Karamboa Boavistan saarella on yksi Kap Verden suosituimmista hotelleista, jolla on runsaasti kanta-asiakkaita. Hotellin palvelutaso on korkea ja rentoutuminen ja aktiviteetit yhdistyvät täällä sopivassa suhteessa. Hotelli sopii niin lapsiperheille kuin pariskunnille. All Inclusive sisältyy hintaan.

Tutustu TUIn Kap Verdeen

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.