Kuva: Dreamstime
Kuva: Dreamstime

25 jännittävää salaisuutta Disney-puistoista

Oletko vieraillut Disney-puistossa, minkä jälkeen sinusta on tuntunut, ettet ehtinyt nähdä puistosta kuin murto-osan? Olet luultavasti aivan oikeassa. Travel + Leisure -matkailulehden tekemässä haastattelussa San Franciscossa sijaitsevan Walt Disney Family Museumin historioitsija kertoo puistojen olevan suunnitellun niin, ettei niitä voi kokea kokonaan yhdellä vierailukerralla.

Disney-faneille puistot suuntaavat lukuisia, alan tekijöitä kunnioittavia ”easter eggejä”, joita voi löytää mm. rakennuksiin maalattujen kauppojen näyteikkunoista. Mutta näillä vuosittain miljoonia perheitä puoleensa vetävillä puistoilla on takataskussaan myös muita jännittäviä salaisuuksia.

Travel + Leisure listaa 25 salaisuutta, joista tavallinen Disney-puistossa kävijä ei välttämättä tiedä mitään. Tiesitkö esimerkiksi, että vaikka Disneyn tavaramerkissä on Mikki Hiiren kuva, puistojen öiset hiiri- ja rottavieraat eivät ole kutsuttujen listalla? Näitä vieraita karkottamaan Kaliforniassa sijaitsevalla Disneylandilla on ”palkkalistoillaan” lukuisa määrä kissoja, jotka öisin liikkuvat vapaasti puiston alueella ja pitävät siimahäntien kantaa kurissa.

Entä tiesitkö, että Disneylandin juna kulkee ranskalaisten perunoiden paistoöljystä tuotetulla biodieselillä? Se tuskin on salaisuus, ettei puistojen laitteissa mainittuihin arvioituihin jonotusaikoihin kannata luottaa. Mutta syy siihen, miksi ne eivät pidä paikkaansa on luova: yliarvioimalla jonotusajan viidestä kymmeneen minuuttiin puistot toisaalta houkuttelevat vierailijoita siirtymään toisiin laitteisiin, mutta toisaalta taas varsinaisille jonottajille tulee hyvä mieli, kun he huomaavatkin odotusajan olleen ilmoitettua lyhyempi!

Kaikki 25 Disney-puistojen salaisuutta löydät täältä.

Lähde: Travel + Leisure

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.