Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Singapore ja kiinalainen uudenvuoden juhla kutsuu helmikuussa. Kuva: © Izabela 23 - Dreamstime.com
Singapore ja kiinalainen uudenvuoden juhla kutsuu helmikuussa. Kuva: © Izabela 23 - Dreamstime.com
· Napsun toimitus

10 vinkkiä: Minne matkustaa helmikuussa?

Helmikuu on maailmalla matkailussa laiska kuukausi, minkä vuoksi erinomaisia tarjouksia kannattaa pitää silmällä. Suomessa pakkaset ovat kovimmillaan, joten jo pienikin lämpötilan muutos on tervetullutta vaihtelua. Kaupunkiloma Euroopassa piristää mukavasti talvea, ja kauemmaksikin pääsee hieman pienemmällä budjetilla.

Suomen helmikuussa koulujen talvilomat sotkevat tilannetta kuitenkin sen verran, että suosituimpiin matkakohteisiin kannattaa varata matkat ajoissa!

10 vinkkiä helmikuun lomamatkaan

1. Hong Kong, Kiina

Helteitä ja turistisesongin suuria ihmisjoukkoja välttelevän kannattaa harkita suuntaamista alkuvuodesta Hong Kongiin, joka tarjoaa elämyksiä, hyvää ruokaa ja shoppailumahdollisuuksia säästä riippumatta. Helmikuu on kuiva ja viileä kuukausi tässä sykkivässä miljoonakaupungissa, joten nähtävyyksien kiertäminen kuivin jaloin on helppoa.

The Spring Festival on helmikuussa vietettävä monipäiväinen festivaali, jolla juhlitaan kiinalaista uutta vuotta ja on kokemuksena unohtumaton. Juhlinta alkaa Hong Kongissa yleensä helmikuun ensimmäisellä tai toisella viikolla. Tämä tarkoittaa myös suuria alennuksia useimmissa kaupoissa ja ostoskeskuksissa.

Kuva: © Saiko3p | Dreamstime.com
Kuva: © Saiko3p | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Monipuolinen Hong Kong on risteymä modernia ja vanhaa kulttuuria

2. Havaiji, Yhdysvallat

Pitäisi kenties kysyä onko huonoa aikaa mennä Havaijille, ja vastaus olisi ei. Mutta helmikuussa matkailijoita hemmotellaan keskimäärin aika kalliin matkakohteen edullisemmilla hotelleilla - usein hinnat ovat jopa 40 % halvemmat. Helmikuu on yleensä myös talvikuukausista vähäsateisin ja aurinko tietenkin hemmottelee ympäri vuoden.


Paitsi rentoa rantaelämää, tarjoavat Havaijin saaret myös erittäin kiinnostavia elämyksiä. Talvi on aikaa, jolloin suuret ryhävalaat liikkuvat alueella ja niitä voi päästä näkemään jopa rannikolta. Pääsaari Oahulta on erittäin helppoa vierailla muillakin saarilla. Big Islandilla sijaitsevat komeat tulivuoret, Jurassic Parkissakin nähtyä, vehreää Kauaita kehutaan maailman kauneimmaksi saareksi ja Mauille suunnataan esimerkiksi parhaiden surffiaaltojen perässä.

Pääkaupunki Honolulussa kannattaa vierailla Chinatownissa kiinalaisen uuden vuoden aikaan tai käydä vaikkapa katsastamassa Kakaako-kaupunginosan suositut yömarkkinat.

Kuva: © Idreamphotos | Dreamstime.com
Kuva: © Idreamphotos | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Saarihyppelyä sadunhohtoisella Havaijilla

3. Berliini, Saksa

Berliini hurmaa ympäri vuoden. Sen monipuolinen kulttuuritarjonta pitää huolen siitä, että museoita ja konsertteja on tarjolla viikoittain. Lukuisissa puistoissa lammet on jäädytetty luistelua varten ja asukkaat istuvat kahviloissa juomassa kuumia juomia. Läheisen sijaintinsa vuoksi Berliini on ihanteellinen kohde pikaiselle viikonloppumatkalle, ja talvinen kaupunki tarjoaa täysin erilaisen kokemuksen kesähelteisiin verrattuna.


Berlinale - kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään helmikuun aikana, jolloin kaupungissa on mahdollista nähdä paljon elokuvatähtiä ja kansainvälistä kimallusta.

Kuva: © Cineberg Ug | Dreamstime.com
Kuva: © Cineberg Ug | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Monimuotoinen, omalaatuinen, ihana: Berliini sekä 10 vinkkiä: Vaikuttava Berliini

4. Taiwan

Jos mieli halajaa itään päin, voi suunnaksi ottaa Taiwanin, jonka pääkaupunki Taipei tarjoaa paljon elämyksiä. Kokeile vaikka 24 h auki olevaa Eslite Dunnanin kirjakauppaa, jossa on kymmenen kerrosta tai outoja ravintoloita sairaala- tai vankilateemoilla. Yangmingshanin kansallispuisto on bussimatkan päässä ja shopattavaa löytyy yömarketeista suuriin ostoskeskuksiin.

Taipeista pohjoiseen olevassa Pingxissa järjestetään vuosittain Pingxi Sky Lantern Festival, jossa paikalliset täyttävät taivaan perinteisillä paperilyhdyillä. Sytytetyt lyhdyt leijailevat kohti taivasta ja kuljettavat mukanaan myös ihmisten rukouksia ja toiveita. Myös turistit voivat sytyttää omat lyhtynsä paikan päällä. Tuhansien valaistujen lyhtyjen noustessa ilmaan syntyy tuloksena upea spektaakkeli. Festivaali pidetään kahtena tai kolmena viikonloppuna helmikuun aikana, ja lyhtyjen vapautuspaikoille on järjestetty myös bussikuljetuksia.

Kuva: © Victor Turek | Dreamstime.com
Kuva: © Victor Turek | Dreamstime.com

5. Geneve, Sveitsi

Genevejärven rannalla sijaitsevassa kaupungissa puhaltavat talvisin vilpoiset tuulet, joten kerrospukeutuminen kannattaa muistaa reissuun lähtiessään. Sveitsin Alpit hiihtorinteineen ovat kuitenkin kivenheiton päässä, minkä vuoksi helmikuisin Geneven ympäristö täyttyy talviurheilun harrastajista. Niille matkailijoille, jotka eivät viihdy sukset jalassa, talvi on viehättävää aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin suhteellisen rauhassa.

Talvisin yksi kaupungin ihastuttavimpia kokemuksia on La Réserve Genève -hotellissa sijaitseva luistelurata, joka on auki talven viimeisiä hetkiä helmikuussa. Rata on koristeltu tuikkivilla valoilla, lumiukoilla ja jääpuikoilla, mikä tekee siitä koko perheelle suunnatun talven ihmemaan. Luistelun lomassa voi myös nautiskella kupillisen kuumaa kaakaota ja herkullisia crêpes-lettuja.

Kuva: © F11photo | Dreamstime.com
Kuva: © F11photo | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Kansainvälinen Geneve

6. New Orleans, Yhdysvallat

Kevät on New Orleansissa keskeisten festivaalien aikaa. Nämä polkaistaan komeasti käyntiin helmi-maaliskuussa järjestettävän Mardi Gras -festivaalin voimin. Mardi Gras houkuttelee kaupunkiin valtavasti turisteja, minkä vuoksi varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että osa kaupungin keskeisimmistä nähtävyyksistä sulkee Mardi Grasin ajaksi ovensa.

Mardi Gras ei ole ainoa New Orleansin festivaali helmikuussa, minkä vuoksi sitä kutsutaankin karnevaalien kuukaudeksi. Tarjolla on tapahtumia SuperBowlista sirkusesityksiin tai vaikkapa maratoniin – Rock 'n' Roll Marathon juostaan helmikuun puolessa välissä ja maaliviivan ylityksen jälkeen on tarjolla live-musiikkia.

Kuva: © Imagecom | Dreamstime.com
Kuva: © Imagecom | Dreamstime.com

7. Rio de Janeiro, Brasilia

Pelkkä Rio de Janeiron nimen kuuleminenkin luo mielleyhtymän värikkäisiin sambakarnevaaleihin ja tanssittaviin rytmeihin. Maailmankuulut, useiden päivien mittaiset karnevaalit järjestetään vuosittain helmikuussa, jolloin majoitus on suositeltavaa varata hyvissä ajoin etukäteen, jotta juhlahumusta pääsee mukaan nauttimaan. Myös karnevaalihumun ulkopuolisena aikana kannattaa muistaa, että kesäinen helmikuu on Riossa matkustuksen sesonkiaikaa.

Karnevaalien lisäksi Brasilian toiseksi suurin kaupunki tarjoaa myös paljon muuta. Sokeritoppavuori, Cobacabanan hiekkaranta ja Corcovado-vuori Kristus-patsaineen ovat monipuolisen Rion pakollisia nähtävyyksiä, mutta luontomatkailijoille tarjolla on eteläisen Amerikan monipuolinen luonto ja kulinarismin ystäville puolestaan herkullisia ruokia ja juomia joka makuun.

Kuva: © Mmeeds | Dreamstime.com
Kuva: © Mmeeds | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Rytmikäs Rio de Janeiro

8. Singapore

Siistiin ja turvalliseen Singaporeen on helppo ihastua. Monipuolisessa kaupunkivaltiossa pääsee tutustumaan Aasian kulinaariseen kirjoon, asiointi on helppoa englanniksi ja liikkuminen sujuu julkisen liikenteen avulla edullisesti ja joustavasti.

Helmikuussa monsuunikausi on lopuillaan, eivätkä kovat sateet enää rytmitä päivää samaan tapaan kuin edeltävien kuukausien aikana. Tämä onkin Singaporessa matkailun sesonkiaikaa, mikä kulminoituu kiinalaisen uuden vuoden juhliin. Majoitusvarauksensa kannattaa siis tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Kuva: © Roberto Ruggieri | Dreamstime.com
Kuva: © Roberto Ruggieri | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Moderni ja eksoottinen Singapore

9. Los Angeles, Yhdysvallat

Yhdysvaltain toiseksi suurimman kaupungin, Los Angelesin, metropolialue koostuu Hollywoodin ja varsinaisen Los Angelesin keskustan lisäksi useasta kaupungista, kuten rannalla sijaitsevasta Santa Monicasta sekä eteläisestä Long Beachista. Helmi-maaliskuussa Hollywoodissa vietetään vuosittaista Oscar-gaalaa, jolloin kaupunki täyttyy viihdealan silmäätekevistä. 

Elokuvatunnelmaan johdattavat myös Hollywood Boulevardia reunustavat Walk of Fame -tähdet. Katu halkoo Hollywoodin viihdekeskustaa ja sen varrella sijaitsevat niin Graumanin kiinalainen teatteri kuuluisine käden- ja jalanjälkineen kuin Oscar-juhlien pitopaikkana toimiva Dolby-teatterikin. Viihteen keskuksena tunnetusta Los Angelesin alueelta löytyy tekemistä ja kokemista jokaiseen makuun. Elokuvastudioille tutustuminen, teema- ja huvipuistot, elokuvatähtien koteja ihailevat kiertoajelut, kävelyretki maailmankuululle Hollywood-kyltille ja tähtitaivaan ihailu Griffithin observatoriolta kuuluvat asiaan.

Kuva: © Supannee Hickman | Dreamstime.com
Kuva: © Supannee Hickman | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Hollywood ja Los Angeles - viihdettä ja glamouria

10. Venetsia, Italia

Venetsia on monen matkaajan mielestä hurmaavimmillaan helmikuussa. Tästä pitävät huolen 16.2.-5.3.2019 järjestettävien Venetsian karnevaalien lisäksi mystisen romanttiset kujat, turistijoukoista rauhalliset nähtävyydet ja sesonkiaikaa maltillisempi hintataso. Viileitä iltoja pakoon pääsee ihastuttaviin kahviloihin ja lukuisiin taidegallerioihin - ja mikäpä olisikaan romanttisempi paikka viettää ystävänpäivää kuin rakkauden kaupunki Venetsia.

Kuva: © Vojtaheroutcom | Dreamstime.com
Kuva: © Vojtaheroutcom | Dreamstime.com

Lue myös: 10 vinkkiä: Romanttinen Venetsia

 

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.