Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Avenue of the Baobabs on yksi Afrikan upeista luontokohteista.
Avenue of the Baobabs on yksi Afrikan upeista luontokohteista.
· Napsun toimitus

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Afrikan mantereelta löytyy maailman laajin valikoima luonnonihmeitä, eläimiä sekä kasveja - näiden läpikäymiseen vaadittaisiin kokonainen elämä. On vaikea valita vain kymmenen nähtävyyttä, mutta tämä lista yrittää ainakin parhaansa.

Tässä 10 luonnonihmettä Afrikassa.

10. Namaqualand, Namibia ja Etelä-Afrikka

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Talvikaudella paikka ei tee suurta vaikutusta - kaikkialla on kuivaa ja hyvin kolkon oloista.

Kaikki muuttuu kuitenkin maagisesti kevään tullessa. Tuhannet värikkäät kukat aloittavat kukintansa ja ne levittävät huumaavaa tuoksuaan yli alueen. Namaqualandiin saavutaan ihailemaan juuri tätä aikaa vuodesta.

9. Nyiragongo-vuori, Kongon demokraattinen tasavalta

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Tämä aktiivinen tulivuori on kuuluisa, koska sen sisältä löytyy maailman suurin laavajärvi. Vuoren rinteet ovat jyrkät ja laava hyvin juoksevaa - siksi laava kulkeutuu nopeasti alas rinnettä vuoren purkautuessa.

Laava ei ole tietenkään aina nähtävissä: purkautuminen vie aikansa, ja tämä tapahtuu harvoin. Sitä seuraavat päivät ovat kuitenkin hyvin näyttäviä. Viimeksi vuori on purkautunut 2002, ja nykyisin sen toimintaa tarkkaillaan tarkasti.

8. Maanalainen vesiputous, Mauritius

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Intian valtamereltä löytyvä etäinen saari on noin 2 000 kilometrin päässä Afrikan rannikosta. Se on suosittu turistikohde, ja sen ns. vedenalainen vesiputous hyvin suosittu kävijöiden keskuudessa. Se ei ole aito vesiputous, vaan illuusio joka on hyvin uskottava. Aluetta ympäröivät hiekkarannat ovat erinomaisia rentoutumiseen ja snorklaamiseen.

7. Blyde-joki ja kanjoni, Mpumalanga, Etelä-Afrikka

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Luultavasti maailman kaunein kanjoni ulottuu noin 25 kilometrin päähän Drakensbergistä. Ainakin se on maailman suurin niin kutsuttu vihreä kanjoni: vehreä puusto peittää sen punaiset kalliokivet.

Tuuhean luonnon lisäksi kanjoni toimii kotina useille eläinlajeille kuten virtahevoille, antiloopeille ja useille kädellisille lajeille. Paikalta löytyy myös lukuisia vesiputouksia ja näköalatasanteita.

6. Namib-aavikko, Namibia

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Yksi maailman hienoimmista maisemista löytyy kohdasta, jossa Namib kohtaaa Atlantin valtameren. Tämän elämyksen voi kuitenkin nähdä vain lentokoneesta; tuhansia kilometrejä pitkä aavikko on saavutettavissa myös autolla kiertoajelun avulla. Suosittu käyntikohde aavikon alueella on myös Kolmanskop - aavekaupunki, jonka aavikko aikoinaan tuhosi.

Turisteille helpoin tapa tutustua aavikkoon on vierailla Namib-Naukluftin kansallispuistossa, jossa voi ihastella punertavia dyynejä jotka luovat aavikon ainutlaatuisen ilmeen.

5. Victorian putoukset

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Kahden maan, Sambian ja Zimbabwen, rajalla sijaitsevat vesiputoukset ovat yksi maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Paikalliset kutsuvat niitä nimellä Mosi-oa-Tunya, savu joka ukkostaa. Virallinen nimi tulee Kuningatar Victoriasta, jonka mukaan tutkimusmatkailija David Livinstone halusi putouksen nimetä.

Sambian puolelta putouksia löytyy myös jättimäinen Devil’s Pool, joka on luonnon muokkaama allas.

Paikalle pääsee helposti lukuisilla kulkuvälineillä, sillä paikka on hyvin suosittu alueella käyvien keskuudessa.

4. Pöytävuori, Kapkaupunki, Etelä-Afrikka

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Ikoninen vuorenhuippu houkuttelee paikalle patikoitsijoita ja vuorikiipeilijöitä. Huipulle pääsee helposti jalan, mutta sinne kulkee myös köysivaunu, joka on suositumpi tapa turistien joukossa.

Suosittu näköalapaikka Lion’s Head tarjoaa huimat näkymät yli meren ja kaupungin, ja on pakollinen kaikille kaupungissa käyville.

3. Avenue of the Baobabs, Menabe, Madagaskar

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Tämä hiekkatie Morondavan ja Belon’i Tsiribihinan välillä on kuuluisa jättimäisistä puista, jotka kasvavat tien varrella.

Paikka on Madagaskarin tunnetuin ja suosituin käyntikohde, ja sitä valokuvataan ahkerasti. Ei ihme, sillä kasvavat puut muodostavat ainutlaatuisen näyn, joka vaihtelee vuorokaudenajan mukaan maagisesta outoon.

2. Serengetin kansallispuisto, Tansania

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Afrikan suosituin kansallispuisto kattaa noin 14 763 neliökilometrin trooppisen ja subtrooppisen alueen. Se on kuuluisa, sillä sen eläimistö on monipuolinen: alueelta löytyy paljon saaliseläimiä, jotka luovat dramaattisia kohtauksia metsästäessään.

Serengetillä vieraillessaan voi nähdä yleensä leijonia, seeproja, krokotiileja, buffaloita, sarvikuonoja, flamingoja, leopardeja ja lukuisia muita lajeja vapaasti kulkevina.

1. Kilimanjaro, Tansania

10 uskomatonta luonnonihmettä Afrikassa

Afrikan korkein vuori on 5 885 metriä korkea. Tosiasiassa se on tulivuori, joka koostuu kolmesta erillisestä kraaterista. Kaksi näistä on lopettanut toimintansa. Kolmas, Kiboksi nimetty kraateri, on niin kutsuttu nukkuva tulivuori. Se on myös ainoa, jolla on pysyvä lumipeite.

Loivan rinteensä vuoksi Kilimanjaro on helppo kiivetä ja suosittu vuorikiipeilijöiden keskuudessa.

Kilimanjaron kansallispuisto tarjoaa runsaasti nähtävää myös niille, jotka eivät halua kiivetä vuorta pitkin, vaan ihailla sitä kauempaa.

Lähde: Pandotrip

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.