Singaporessa useaan hotelliin on kiellettyä tuoda durian-hedelmiä. Kuva: Dominik Schäfter | Dreamstime.com
Singaporessa useaan hotelliin on kiellettyä tuoda durian-hedelmiä. Kuva: Dominik Schäfter | Dreamstime.com
· Napsun toimitus

10 outoa lakia maailmalla, joista et välttämättä ole ollut tietoinen

Maailmalla matkatessa vastaan tulee kummalliselta tuntuvia lakeja, jotka voivat hämmästyttää suomalaista matkaajaa. Joskus säännöt saattavat tuntua täysin epäloogisilta, mutta kaikille löytyy selitys maan historiasta tai kulttuurista.

Sri Lankassa suhtaudutaan ankarasti Buddhan kuvien väärinkäyttämiseen. Muiden maiden kansalaisia on estetty pääsemästä maahan, jos näillä on esimerkiksi ollut näkyviä tatuointeja Buddhasta. Sri Lankassa ei myöskään kannata poseerata tai ottaa selfietä Buddha-patsaan kanssa - siitä joutuu vain vaikeuksiin.

Sri Lankassa buddhapatsaiden kanssa ei saa poseerata. Kuva: Mlnuwan | Dreamstime.com
Sri Lankassa buddhapatsaiden kanssa ei saa poseerata. Kuva: Mlnuwan | Dreamstime.com

Suositut sähkötupakat ja niiden täyttöpakkaukset ovat asia, joita ei kannata ottaa mukaansa Thaimaan lomalle. Mitä todennäköisimmin nämä laitteet takavarikoidaan tullissa, ja päälle voi rapsahtaa sakot tai jopa vankilatuomio.

Thaimaa on myös kieltänyt tupakoinnin 24 eri rannalla 15:ssä provinssissa. Mukana on joitakin suomalaistenkin suosimia rantakohteita kuten Phuket, Koh Samui ja Krabi. Tarkoituksena on suojella alueen ympäristöä.

Thaimaassa tupakointi on kielletty useilla rannoilla. Kuva: Pzaxe | Dreamstime.com
Thaimaassa tupakointi on kielletty useilla rannoilla. Kuva: Pzaxe | Dreamstime.com

Kuten aina matkaan lähtiessä, lääkkeistä kannattaa ottaa mukaan reseptit. Jotkut lääkeaineet ovat erityisen tiukassa syynissä Japanissa. Kodeiinia sisältävät tuotteet kuten Vicksin inhalaattori, ovat kiellettyjä Japanissa. Kipulääkkeet, jotka sisältävät kodeiinia, ovat myös kiellettyjä. Tuotteen tuominen maahan johtaa pidätykseen ja jopa karkoitukseen.

Monissa Karibian maissa, kuten Barbadoksella, St. Vincentissa ja St. Luciassa, on kielletty maastokuosien käyttäminen vaatteissa. Suosittu kuvio on muualla päin maailmaa yleinen, mutta täällä kuosia ei katsota hyvällä. Sääntö koskee myös lapsia ja näiden vaatteita.

Ranskassa taas ollaan tarkkoja uima-asujen suhteen. Miehet voivat suosiolla jättää löysät uimashortsinsa kotiin tai hotelliin, sillä tässä maassa vaaditaan käyttämään tiukkoja uimiseen tarkoitettuja housuja, jotka kulkevat myös nimellä Speedo. Syynä pidetään hygieniaa - pussimaisissa shortseissa on turha tarjota itseään uima-altaaseen kesälomalla, sillä sellaisiin pukeutuneet käsketään heti pois.

Venetsiassa sijaitseva Pyhän Markuksen tori on täynnä puluja. Ne ovat jo itsessään nähtävyys, mutta lintujen ruokkiminen on tiukasti kielletty. Lain avulla on yritetty pienentää torin ja kaupungin valtavaa pulukantaa ja estää arvokkaiden nähtävyyksien rappeutuminen lintujen aiheuttamien vahinkojen takia.

Älä syötä puluja Venetsiassa! Kuva: Colicaranica | Dreamstime.com
Älä syötä puluja Venetsiassa! Kuva: Colicaranica | Dreamstime.com

Kätevää tai ei, on vastoin lakia, jos polttoaine loppuu autosta Saksan moottoriteillä eli autobahnilla. Autobahnilla käveleminen on myös lain mukaan kielletty - ei sillä että kukaan noilla supernopeilla teillä edes haluaisi kävellä. Pidä siis huoli, että kohti moottoritietä Saksassa lähtiessäsi autosi on tankattu täyteen.

Korkeat korot on kielletty monilla historiallisilla nähtävyyksillä Kreikassa. Korot kuluttavat muinaisten nähtävyyksien pintaa eri tavalla kuin normaalit kengät. Tämän vuoksi osa paikoista, kuten esimerkiksi Akropolis, on kieltänyt korkokenkien käytön alueella kokonaan. Tosin, kukapa sinne edes haluaisi kavuta korot jalassa!

Useat ihmiset pitävät purukumin jauhamista huonona käytöksenä, mutta Singapore on vienyt asian hieman pidemmälle. Maassa on lailla kielletty purukumin syöminen ja jopa sen maahan tuominen. Tarkasta siis matkalaukkusi tämänkin varalta maahan suunnatessasi. Purkkaa saa syödä ainoastaan, jos se on hankittu lääketarkoitukseen, kuten lääkärin määräämänä nikotiinin vieroitusoireisiin.

Singapore on kieltänyt purukumin jauhamisen. Kuva: Paulus Rusyanto | Dreamstime.com
Singapore on kieltänyt purukumin jauhamisen. Kuva: Paulus Rusyanto | Dreamstime.com

Rahan kaltoin kohteleminen on kiellettyä useammassakin maassa. Thaimaassa setelien päälle astuminen on rikollinen teko. Seteliä koristaa kuva maan edesmenneestä kuninkaasta, joka hallitsi maata 70 vuotta - kuninkaan naaman päälle astuminen on näin asia, josta joutuu suuriin vaikeuksiin. Turkissa setelien tuhoamisesta tai esimerkiksi niihin piirtämisestä voi joutua vankilaan.

 

Lähde: Telegraph

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.