Kreikan Mykonos on ihastuttava kohde myös häämatkalle.
Kreikan Mykonos on ihastuttava kohde myös häämatkalle.
· Napsun toimitus

10 ihanaa häämatkakohdetta Euroopassa

Euroopasta löytyy useita kauniita ja romanttisia häämatkakohteita.

Yhteinen taival alkaa ensimmäisestä askeleesta. Ja mikä onkaan parempi tapa aloittaa yhteinen elämä häiden jälkeen kuin häämatka? Reissun suunnitteluun kannattaa varata aikaa ja vaivaa, sillä se mikä sopii yhdelle pariskunnalle voi olla toiselle parille kauhistus. Tässä 10 vinkkiä häämatkailuun Euroopassa.

1. Madrid

Madrid, Espanja
Madrid, Espanja

Kaupunki on täydellinen yhdistelmä vilkasta suurkaupunkia sekä kauniita puutarhoja ja puistoja. Parque Del Retiron järvellä voi tehdä romanttisen souturetken,  nauttia herkullisesta paikallisesta ruuasta sekä katutaiteilijoista Plaza Mayorin kahviloissa ja pyöräillä Madrid Rion ympäri.

Rentoa iltaelämää, shoppailua ja romanttisia kävelyitä tarjoava Madrid on parhaimmillaan loppukeväästä sekä syyskuusta marraskuuhun.

2. Mykonos

Mykonos, Kreikka
Mykonos, Kreikka

Kirkkaan sininen Egeanmeri ja valkoiset talot luovat ihastuttavan kontrastin, joka on postikortin arvoinen. Mykonos on tunnettu vilkkaasta iltaelämästään, joten se sopii hyvin pariskunnille jotka nauttivat hauskanpidosta ja viihtyvät myös muiden seurassa.

Vuokraa skootteri, bailaa rannalla auringon laskiessa ja nauti drinkit pikku-Venetsiassa meren äärellä.

Paras aika matkustaa on kesäkuusta syyskuulle.

3. Budapest

Budapest, Unkari
Budapest, Unkari

Unkarin pääkaupunki on täydellinen valinta eleganttia häämatkakohdetta etsiville, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurista ja historiasta. Nuorekas tunnelma ja vilkas iltaelämä, sekä kaunis arkkitehtuuri luovat tyylikkään taustan lomalle. Samalla se on kuitenkin erinomainen kohde myös tarkemmalla budjetilla matkustaville.

Kaupunkiin on helppo tutustua kävellen, ja kauniit sillat ovat erinomaisia kuvauskohteita. Varsinkin musiikkitarjonta on laajaa, joten kylpyläreissun jälkeen voi suunnata vaikka jollekin kaupungin lukuisista musiikkia tarjoavista baareista.

Paras aika matkustaa Budapestiin on maalis-toukokuussa, sekä syyskuusta marraskuuhun.

4. Santorini

Santorini, Kreikka
Santorini, Kreikka

Valkoiset talot ovat houkutelleet Santorinille häämatkalaisia jo pitkään; se on yksi suosituimmista kohteista pariskuntien listoilla. Voit nauttia iltapurjehduksesta Egeanmerellä, tai tutkia ihastuttavaa Oian kylää kävellen. Rentoudu rannoilla ja tutustu paikallisiin viineihin Koutsoyannopoulosin viinimuseossa.

Päiväretki kuumille lähteille ja herkulliset merenelävät Kamárissa kruunaavat häämatkan.

Santorini on parhaimmillaan kesällä, huhtikuusta lokakuuhun saakka.

5. Firenze

Firenze, Italia
Firenze, Italia

Taiteen ja kulttuurin ja urbaanin kaupunkielämän ystäville Firenze tarjoaa museoita ja puutarhoja loputtomiin. Boboli Gardenissa vietetty iltapäivä piknikkeineen, vaeltaminen Uffizi Galleriassa ja herkullisen gelaton syöminen katukahvilassa ovat pieniä ihastuttavia tapoja viettää päivää kaupungissa.

Arno-joen rannalla voi nauttia illallisen kynttilänvalossa, ja vastapainoksi vuokrata polkupyörät ja tutkia kaupunkia vapaasti herkut sulatellen.

Paras aika vierailla Firenzessä on kesä, toukokuusta aina lokakuulle saakka.

6. Sveitsi

Luganojärvi, Sveitsi
Luganojärvi, Sveitsi

Seikkailua ja luksusta etsiville Sveitsi tarjoaa monipuolisia elämyksiä. Vehreät laaksot ja lumihuippuiset vuoret ovat ulkoilmasta nauttivien pariskuntien ulottuvilla. Zürichin vanhakaupunki hurmaa kujillaan, ja samalla voit nauttia juustofonduesta ja paikallisista viineistä.

Golden Pass Linen junamatka tarjoaa uskomattomia maisemia seikkailunhaluisille, ja jotkut sanovat että maailman paras suklaa tulee Sveitsistä.

Paras aika vierailla Sveitsissä on kesä, kesäkuusta syyskuuhun.

7. Pariisi

Pariisi, Ranska
Pariisi, Ranska

Listaa ei voi tehdä ilman Pariisia, onhan se maailman romanttisin paikka. Miljoonien valojen kaupunki, sen lukemattomat ravintolat, museot ja puistot ovat kuin luotuja luksusta etsiville pariskunnille. Häämatkalaiset käyvät kiinnittämässä omat lukkonsa Pont des Arts-siltaan ja täydentävät päivän iltakävelyllä Seinen varrella.

Voit nauttia viiden tähden illallisen korkeatasoisessa ranskalaisessa ravintolassa ja siemailla iltaviinit katukahvilassa, tai ottaa hevoskärrykyydin puiston ympäri.

Pariisi on parhaimmillaan kesäkuusta elokuulle, mutta ruuhkien välttämiseksi loppukevät ja alkusyksy ovat myös erinomaista aikaa.

8. Ateena

Ateena, Kreikka
Ateena, Kreikka

Kreikkalaisten makujen ja historian ystäville Ateena tarjoaa yllätyksiä. Akropolis on erinomainen paikka auringonlaskun ihasteluun, ja Anafiotika sekä Lycabettus Hill tarjoavat tutkittavaa ja ihasteltavaa.

Suuntaa Kolonakin kaupunginosaan nauttimaan aidoista kreikkalaisista mauista ja huuhdo päivän pölyt pois kylpylässä.

Ateenaan kannattaa suunnata keväällä ja kesällä; myös syyskuu on erinomainen aika häämatkalle.

9. Lontoo

Lontoo, Iso-Britannia
Lontoo, Iso-Britannia

Urbaanista kaupunkielämästä nauttiva pariskunta suuntaa Lontooseen. Teatterit, shoppailumahdollisuudet ja nähtävyydet pitävät liikkeessä. Romantiikkaa ei kuitenkaan kaupungista puutu, siitä pitävät huolen lukuisat puistot ja tunnelmalliset ravintolat.

Voit ratsastaa Hyde Parkissa, nauttia näkymistä London Eyessa tai Sky Gardenissa, ottaa lasin skumppaa The Shardissa ja kävellä käsi kädessä Green Parkissa.

Lontooseen voi matkustaa aina - vilkas kaupunki tarjoaa tekemistä jokaiselle vuodenajalle.

10. Amsterdam

Amsterdam, Alankomaat
Amsterdam, Alankomaat

Tunnelmalliset kanaalit, kapeat kujat, kukkaloisto ja välitön tunnelma. Ei ihme että Amsterdam on suosittu. Romanttinen kyyti pitkin kaupunkia halkovia kanaaleita on elämys, samoin kaupungin museot ja värikäs kukkatulva Bloemenmarktilla.

Voit ottaa hevoskyydin tai vuokrata polkupyörät, ja viettää päivän piknikillä Vondelparkissa.

Paras aika matkustaa kaupunkiin on kesällä, kesäkuusta elokuuhun.

Lähde: triphobo.com

Päivitetty:

Poimintoja Napsusta

Pieni hetki, sivua ladataan.