Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Omat matkat - Nizza

Menossa Nizzaan

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut olevansa menossa Nizzaan. Oletko sinä menossa Nizzaan? Ilmoita siitä muille!

Käynyt Nizzassa

Oletko sinä käynyt Nizzassa? Ilmoita siitä muille!

ekku71

Kohde: Nizza
Ajankohta: Kesäkuu 06, 2016 - Kesäkuu 12, 2016

Kajar

Kohde: Nizza
Ajankohta: Toukokuu 30, 2015 - Kesäkuu 02, 2015

ristoheikki

Kohde: Nizza
Ajankohta: Syyskuu 2014
Kommentti: Beaulieu-sur-Mer, Nizza, Cannes, Monaco ja Eze(Bussilla) paikallisjunalla pendelöitynä. Osa kohteista menneiden muistelua vuodelta 1991. Sama viehätys jäljellä.Paluupäivänä vaikeuksia mahtua junaan. (italialainen lakko?).

heikkivayrynen

Kohde: Nizza
Ajankohta: Syyskuu 03, 2013 - Syyskuu 10, 2013
Kommentti: Kaikilla on varmasti jonkinlainen mielikuva Ranskan rivierasta ja sen kaupungeista. Omat odotukseni olivat hieman ristiriitaiset, mutta kohde oli kerrassaan positiivinen yllätys. Paljon parjattu hintataso on kenties shoppailijalle sama kuin Suomessa, mutta esimerkiksi syöminen ja matkustaminen alueella on edullista. Tietysti kalliitakin ravintoloita löytyy. Varsinainen sesonki oli matkamme aikaan jo ohitse, mutta silti kadut kuhisivat turisteja ja paikallisia. Nizza isännöi samalla viikolla suurta ranskankielisten maiden Francophonie -tapahtumaa, ja katukuvassa näkyi kenties tavallistakin enemmän ihmisiä joka puolelta maailmaa. Nizza lähialueineen tarjosi valtavasti nähtävää ja koettavaa. Alueella sijaitsee lukuisia museoita ja gallerioita, ja vanha kaupunki itsessään on jo kokemus. Kaupunkivaltio Monaco sijaitsee vajaan puolen tunnin paikallisjunamatkan päässä, ja meno-paluulipun Nizzasta saa seitsemällä eurolla. Vietimme yhden päivän Monacossa, ja suunnittelimme päivämme Monacon merimuseokäynnin ympärille. Kasinon edessä kävimme ihmettelemässä luksusautoja ja elokuvista tuttua jetset-elämää. Toinen etäämmälle suuntautunut retkemme vei meidät St. Paulin taiteilijakylään, ylös vuorille. Tätäkin kohdetta voi suositella, jos vain kestää valtavat turistilaumat. Nizzaa voi suositella kaikille, jotka haluavat sekä rantaloman että kaupunkiloman yhdellä kertaa. Itse Nizzan rannat ovat mukulakivisiä, mutta hiekkarantoja löytyy lyhyen juna- tai bussimatkan päästä. Kaupunki on valloittava sekoitus nykyaikaista suurkaupunkia sekä välimeren alueen leppoisaa elämäntyyliä. Jos etsit omaa rauhaa ja luonnon läheisyyttä, joku muu kohde voi olla ehkä sopivampi. Viikko Nizzassa ei riitä alkuunkaan kaiken näkemiselle ja kokemiselle!

muus

Kohde: Nizza
Ajankohta: Heinäkuu 30, 2011 - Elokuu 03, 2011
Pieni hetki, sivua ladataan.