Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Outer Banks

Matkakohteita Outer Banksin lähellä

 • Bensan hinta

  North carolinessa bensan hinta 3.30 gallona ja tupakka 4 dollaria, kun NY:ssa tupakka maksaa n. 10 dollaria, vuonna 2013.

  Kohde: Outer Banks, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Outer Banksin lennot & liikenne
  Lisätty: 21.07.13 Lähettäjä: parmir
 • OBX: Riippuliitokursseille

  Kokemuksesta voin suositella Kitty Hawk Kites'in järjestämiä riippuliitokursseja, joita järjestetään Jockeys Ridge -osavaltiopuisossa Outer Banksilla. Itse puisto koostuu pääosin korkeista hiekkadyyneistä, joille kurssilaiset viedään harjoittelemaan riippuliidon alkeita. Toki pidemmälle ehtineetkin usein hyödyntävät puiston olosuhteita, jotka ovat suurimman osan vuotta suotuisia tällekin harrastukselle. Saarilta ei ole vaiketa löytää majoittumispaikkaa jos vaikka valitsee useamman päivän mittaisen kurssin, mikä on ehdottomasti järkevää mikäli aikoo edistyä harrastuksessaan.

 • OBX: Ulkoilmaihmisen paratiisi

  Atlantin rannalla Pohjois-Carolinassa olevat matalat saaret ovat monipuolisesta ulkoilmatekemisestä pitävän huippukohde - vaikkakin melko hinnakas, sillä kohde on hyvin suosittu amerikkalaisten itsensä keskuudessa. Saarilla voi harrastaa mm. golfia, syvänmeren kalastusta, purjehdusta (tosin kovin rajoittuneessa muodossa), seinäkiipeilyä, leijasurffausta, lintujen tarkkailua, uintia, heittokalastusta rannalta tai kalastuslaitureilta, auringonottoa ja uintia sekä riippuliitoa. Saarilla on myös muutamia mielenkiintoisia kansallis- ja osavaltiopuistoja sekä tutustumsen arvoisia majakoita. Moottorilentämisen syntysijat Kitty Hawkissa löytyvät myös saarilta. Majoittumisen voi valita erittäin laajasta valikoimasta paikkoja huippuhotelleista vähemmän loistavaan motelliin, mutta suurin osa niistä sijaitsee lähellä rantaa, josta pääsee kivuttomasti yleisille uimarannoille. Ravintoloita on lähes joka makuun, vaikka seafood vaikuttaa olevan monen suosikki sillä niitä paikkoja on lähes kaikki...  Lisää...

  Atlantin rannalla Pohjois-Carolinassa olevat matalat saaret ovat monipuolisesta ulkoilmatekemisestä pitävän huippukohde - vaikkakin melko hinnakas, sillä kohde on hyvin suosittu amerikkalaisten itsensä keskuudessa. Saarilla voi harrastaa mm. golfia, syvänmeren kalastusta, purjehdusta (tosin kovin rajoittuneessa muodossa), seinäkiipeilyä, leijasurffausta, lintujen tarkkailua, uintia, heittokalastusta rannalta tai kalastuslaitureilta, auringonottoa ja uintia sekä riippuliitoa. Saarilla on myös muutamia mielenkiintoisia kansallis- ja osavaltiopuistoja sekä tutustumsen arvoisia majakoita. Moottorilentämisen syntysijat Kitty Hawkissa löytyvät myös saarilta. Majoittumisen voi valita erittäin laajasta valikoimasta paikkoja huippuhotelleista vähemmän loistavaan motelliin, mutta suurin osa niistä sijaitsee lähellä rantaa, josta pääsee kivuttomasti yleisille uimarannoille. Ravintoloita on lähes joka makuun, vaikka seafood vaikuttaa olevan monen suosikki sillä niitä paikkoja on lähes kaikkialla. Muutama varoituksen sana lienee myös paikallaan: Saaret kuuluvat alueeseen, jolle iskeytyy lähes säännöllisesti Atlantin pyörremyrskyjä, hurrikaaneja. Itse olen asunut yhdessä motellissa, josta oli kuukautta myöhemmin jäljellävain kasa tiiliä. Siispä selvitä pakoreitit (Hurricane escape routes) hyvissä ajoin, mikäli myrsky alkaa lähestyä. Mantereelta päin saattaa joskus myös tornadot tulla häiritsemään rauhallista oloa. Joillakin rannoilla esiintyy voimakkkaita Rip current -virtauksia, jotka on myös hyvä huomioida, ettei löydä itseään yhtäkkiä kilometrien päästä rannasta. Nämä kun ottaa huomioon, niin OBX on mitä miellyttävin paikka lomailla pidempäänkin. Kannattaa mennä rannalle ja pistää silmät kiinni ja kuunnella luonnon ääniä, joista ainakin Atlantin tyrskyjen kohina on kumman rauhoittavaa.

  Kohde: Outer Banks, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Outer Banksin nähtävyydet
  Lisätty: 14.10.09 Lähettäjä: Pasaatituuli

Oletko käynyt Outer Banksissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Outer Banksissa

Kysymyksiä Outer Banksista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Outer Banksiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

parmir

Kohde: Outer Banks
Ajankohta: Heinäkuu 07, 2013 - Heinäkuu 14, 2013
Kommentti: Amerikkalaisten perheiden lomanviettopaikka. Jostain luin, että olisi kallis paikka, mutta se ei pidä paikkaansa verrattuna NY. Paikka oli Avon, joka on puolessa välissä saariryhmaa Myrskyjä kannattaa varoa, nimittäin ne tulevat todella nopeasti. Viikon aikana, onneksi vain kerran täytyi koko juosta rannalta pois. Mielenkiintoista oli seurata talon sisällä miten se huojui, vaikkei ollut edes myrskyä. Kahdessa kerroksessa olevan omakotitalon vuokra oli viikoksi 2500 dollaria. Siellä oli tietenkin poreammeet terassilla, 4 makuuhuonetta, baarikeittio ja valtava halli ruokailuhuoneineen ja olohuoneineen, nettiyhteys ja 4 tv:tä. Syyskuusta vuokrat halpenevat . Ajomatka vaan oli tosi raskas 14 tuntia.\r\nMeressa virtaukset vaarallisia ja vaahtopäiden aikaan ei ole mereen menemistä.

Oletko vieraillut Outer Banksissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Outer Banksista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Yhdysvallat (USA)
Etäisyys Helsingistä: 7192 km
Lentoaika-arvio:[1] 8h 50min
Rahayksikkö: Yhdysvaltain dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,13 USD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT -4
Aikavyöhyke (virallinen): GMT -5
Aikaero Suomeen: -7

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 120 V, 60 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1
Yleinen hätänumero: 911
Ambulanssi: 911
Palokunta: 911
Poliisi: 911

Hyödyllisiä linkkejä 

Suomen suurlähetystö Yhdysvalloissa
Yhdysvaltain suurlähetystö
Suositeltavat rokotukset: Yhdysvallat (USA)
Englanninkielinen Wikipedia: Outer Banks
Ulkoministeriön matkustustiedote: Yhdysvallat (USA)
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Outer Banks
Pieni hetki, sivua ladataan.