Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Grand Canyon

Grand Canyonin artikkelit

Matkakohteita Grand Canyonin lähellä

Suosittuja hotelleja Grand Canyonissa

 • Bensan hinta

  Bensan hinta vuonna 2013 syksyllä oli 3,49 dollaria gallona.

  Kohde: Grand Canyon, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Grand Canyonin lennot & liikenne
  Lisätty: 16.11.13 Lähettäjä: parmir
 • Tavallinen, yksinkertainen, mutta lämmin hotelli

  Hotelli: Bright angel lodge

  Lämmin ja viihtyisi hotelli lähellä canyonin reunaa.

  Kohde: Grand Canyon, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Grand Canyonin hotellit
  Lisätty: 13.11.13 Lähettäjä: parmir
 • Grand Canyon: Jotain ihan ylitsekäyvän suurta

  Paikka kuuluu niihin, joihin USA:n matkaajan tulisi päästä tutustumaan mikäli siihen vain on mahdollisuus. Itse kanjonin mittasuhteita ei tajua ennenkuin on reunalla katselemassa, jos kykenee ymmärtämän silloinkaan, sillä se on jotain mille ei ole vertaistaan. Parhaiten siitä saa kuvan jos pystyy lentämään kanjonissa pienkoneella. Mikäli tyytyy vain kanjonin reunalta ihailemiseen niin siihen riittää päivä, mutta mikäli aikoo käydä rotkon pohjalla virtaavalla joella patikoiden, niin silloin kannattaa varata aikaa useampi päivä, joista yhden käyttää pelkästään retkeen kanjonin pohjalle. Varaa tällöin riittävästi vettä juotavaksi ja jotain kevytttä syötävää, josta saa helpolla energiaa. Eteläiseltä reunalta (South Rim) löytää myös intiaaneja ja heidän myyntikojujaan, vaikka vierailu heidän luonaan tekee melkeinpä kipeetä henkiseen hyvinvointiin, niin mielellään sen kuitenkin teki, jotta pystyi jollain tavoin osoittamaan heille arvostuksensa. Eteläreunalla on amerikkalaiseen tapaan ...  Lisää...

  Paikka kuuluu niihin, joihin USA:n matkaajan tulisi päästä tutustumaan mikäli siihen vain on mahdollisuus. Itse kanjonin mittasuhteita ei tajua ennenkuin on reunalla katselemassa, jos kykenee ymmärtämän silloinkaan, sillä se on jotain mille ei ole vertaistaan. Parhaiten siitä saa kuvan jos pystyy lentämään kanjonissa pienkoneella. Mikäli tyytyy vain kanjonin reunalta ihailemiseen niin siihen riittää päivä, mutta mikäli aikoo käydä rotkon pohjalla virtaavalla joella patikoiden, niin silloin kannattaa varata aikaa useampi päivä, joista yhden käyttää pelkästään retkeen kanjonin pohjalle. Varaa tällöin riittävästi vettä juotavaksi ja jotain kevytttä syötävää, josta saa helpolla energiaa. Eteläiseltä reunalta (South Rim) löytää myös intiaaneja ja heidän myyntikojujaan, vaikka vierailu heidän luonaan tekee melkeinpä kipeetä henkiseen hyvinvointiin, niin mielellään sen kuitenkin teki, jotta pystyi jollain tavoin osoittamaan heille arvostuksensa. Eteläreunalla on amerikkalaiseen tapaan hyvin järjestettyjä näköalapaikkoja infotauluineen. Läheisessä Flagstaffin kaupungissa on sitten tarjolla monen hintaista majoitusta, joista kukin voi valita mieleisensä. Eksoottisempiakin vaihtoehtoja kannattaa halutessaan kysellä, sillä niitäkin löytyi ainakin meidän vierailumme aikana - tosin silloin vaaditaan aikamoista sopeutumista vähemmän laadukkaisiin olosuhteisiin. Mutta yhteenvetona on sanottava, että Yellowstonen lailla Grand Canyon on jotain unohtumatonta.

  Kohde: Grand Canyon, Yhdysvallat (USA) Kategoria: Grand Canyonin nähtävyydet
  Lisätty: 07.11.09 Lähettäjä: Pasaatituuli

Oletko käynyt Grand Canyonissa?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Grand Canyonissa

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Oletko menossa Grand Canyoniin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

parmir

Kohde: Grand Canyon
Ajankohta: Marraskuu 04, 2013 - Marraskuu 05, 2013
Kommentti: Uskomattoman henkeäsalpaava paikka. Los angelesista 800 km, n.10 tunnin ajo. Noustaan siinä ajassa 2km 200m merenpinnasta. Suosittelen kaikille. Majoitus canyonin reunalla bright angel lodgessa maksoi n. 75 euroa . Canjoni on noin 446 kilometriä pitkä, ja sen leveys vaihtelee kuudesta 29 kilometriin. Syvyys on enimmillään lähes kaksi kilometriä. Canjonin seinät ovat valtava, miljoonia vuosia kestäneiden geologisten prosessien näyttely. Coloradojoki alkaa kalliovuorilta ja laskee meksikonlahteen. Sen pituus on 2333 km. leveys 23-91 m, syvyys 11-30 m.
Matkakokemuksia:

Eki

Kohde: Grand Canyon
Ajankohta: 2010
Kommentti: Olis kyllä kiva päästä käymään Grand Canyonissa.. onkos kellään antaa vinkkeja matkaa varten..

Oletko vieraillut Grand Canyonissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Grand Canyonista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Yhdysvallat (USA)
Englanninkielinen nimi: Grand Canyon
Etäisyys Helsingistä: 8660 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 40min
Rahayksikkö: Yhdysvaltain dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,18 USD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -7
Aikaero Suomeen: -10

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: A  B  
Jännite ja taajuus: 120 V, 60 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1
Yleinen hätänumero: 911
Ambulanssi: 911
Palokunta: 911
Poliisi: 911

Hyödyllisiä linkkejä 

Suomen suurlähetystö Yhdysvalloissa
Yhdysvaltain suurlähetystö
Suositeltavat rokotukset: Yhdysvallat (USA)
Englanninkielinen Wikipedia: Grand Canyon
Suomenkielinen Wikipedia: Grand Canyon
Ulkoministeriön matkustustiedote: Yhdysvallat (USA)
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Grand Canyon
Pieni hetki, sivua ladataan.