Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Rarotonga

Matkakohteita Rarotongan lähellä

Suosittuja hotelleja Rarotongassa

Oletko käynyt Rarotongassa?

Rarotongasta ei ole vielä yhtään kokemusta/vinkkiä. Ole ensimmäinen ja kirjoita omista kokemuksistasi - vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Rarotongassa

Kysymyksiä Rarotongasta

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Rarotongaan?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

ahoiii

Kohde: Rarotonga
Ajankohta: 2000
Kommentti: Rarotonga sisältyi maailmanympärimatkamme paratiisisaari osuuteen. Se oli Aitutaki. Mutta päästäkseen sinne, piti lentää Rarotongaan suurella koneella. Air New Zealand lentääsinne Aucklandista tai Los Angelesista muistaakseni pari kertaa viikossa. Lennot lentävät siten, että olet perillä aamun koitteessa. N. klo. 5 aamulla. Saari ei ole iso. Autoilet sen puolessa päivässä ympäri. Meillä oli pieni Suzuki Jeeppi, ja ajoimme kartan avulla niin rantoja myöden kuin vain mahdollista. Saimme kulumaan 6 tuntia. Osa oli ruohikkoisia polkuja, mutta sitkeänä sissinä ajelimme läpi. Turistit oikovat isompia teitä, mutta heiltä jää näkemättä paikallisia asumuksia. Tyypillistä oli paikallisten todella verkkainen elämän tyyli. Keskellä päivää saattoi koko perhe olla ulkona, katoksessa olevassa sängyssä päiväunilla. Juoksuaskelta ei ottanut kukaan missään. Kun olimme siirtymässä Aitutakiin ja tulossa sieltä jouluksi takaisin, kyselin että onko hotellilla joulujuhlaa? en tiedä, ei ole vielä suunniteltu. Kun sitten saavuimme takaisin jouluaaton aattona, oli illallislippujen myynti täydessä käynnissä. Ohjelmassa tyynenmeren alueen tapaan mm. laulukuoroesityksiä. Aluksi ihan pienet lapset siisteissä koulun juhla-asuissa, jatkuen vanhempiin. Perinteistä ohjelmaa esittivät aikuiset. Eli kansanlauluja sekä kansantanssi esityksiä ja tulitansseja, jossa maailman parhaat (?) näyttivät liekin nielemistä ja hurjia soihtuesityksiä. Joulupukki toi pieniä joululahjoja kaikille. Se ei oikein ollut samassa hengessä kun kotimaassa. Lähinnä tuli mieleen vain turistin viihdytys. Ruokalista on tietysti kaukana kotimaisesta jouluateriasta, mutta juhlavampaa kuin muina iltoina oli ollut tarjolla. Rarotongalla asuu yksi Suomalainen. Hän on kirvesmies joka on työhullun ja rehellisen miehen maineessa. Tekee töitään jokapuolella Coock saaria. Vastaanotto yritti tavoittaa herraa, muttei onnistunut saamaan käsiinsä. Jos olet menossa lennolla Rarotongan kautta Jenkkeihin, kannattaa tehdä kuten maailmanympäri purjehtijatkin tekevät; topata Rarotongaan ja vielä mieluummin myös Aitutakiin. Kelloa et tarvitse kuin korkeintaan lentokoneeseen ehtiäksesi. Todellista lomaa.

Oletko vieraillut Rarotongassa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Rarotongasta

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Cookinsaaret
Englanninkielinen nimi: Rarotonga
Etäisyys Helsingistä: 15689 km
Lentoaika-arvio:[1] 18h 50min
Rahayksikkö: Uuden-Seelannin dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,81 NZD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -10
Aikaero Suomeen: -13

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: I  
Jännite ja taajuus: 240 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +682
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 998
Palokunta: 996
Poliisi: 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Cookinsaaret
Englanninkielinen Wikipedia: Rarotonga
Suomenkielinen Wikipedia: Rarotonga
Ulkoministeriön matkustustiedote: Cookinsaaret
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Rarotonga
Pieni hetki, sivua ladataan.