Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Aitutaki

Matkakohteita Aitutakin lähellä

Suosittuja hotelleja Aitutakissa

Oletko käynyt Aitutakissa?

Aitutakista ei ole vielä yhtään kokemusta/vinkkiä. Ole ensimmäinen ja kirjoita omista kokemuksistasi - vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Aitutakissa

Kysymyksiä Aitutakista

Kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

Aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Oletko menossa Aitutakiin?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

ahoiii

Kohde: Aitutaki
Ajankohta: 2000
Kommentti: Oman kaukomatkailun ensimmäisen maailmanympärimatkan kohokohdaksi valittu paratiisisaari. Aivan uskomaton kokemus. Pienehköllä Saab lentokoneella lennettiin sinne Rarotongasta. Kun kone rullasi ns.lentoaseman eteen.arvelin että nyt on vedetty nenästä, ja pahasti. Kuivaa ja kellastunutta ruohoa, ankean näköistä maailmanlopun maisemaa. Mutta avot kun pölyisen hiekkatien jälkeen kaarsimme sillan pieleen, nousumme autosta ja kävelimme saareen jossa resorttimme sijaitsi, alkoi usko palautua. Rauhallinen ja vaatimattoman näköinen päärakennus oli kaunis ja jälkeenpäin ajatellen, tavanomainen Tyynenmeren alueen vastaanottoihin. Erittäinkohteliasta henkilökunta tarjosi heti coctailit. Seremoniaóiden jälkeen meidät saatettiin alueen halki rannalla olevaan "taloomme". Aurinko paistoi suoraan ylhäältä, joten palmujen varjossa kävely, erittäin pikkutarkasti hoidettujen istutusten ja kävelyteillä, oli kuin sadusta. Talot ovat palmunlehdillä katettuja huippunykyaikaisia perinnemajoja. Viimeisenpäälle kylpyhuoneet, keitto/tarjoilutilat, olohuoneen ja makuuhuoneen yhdistelmä, jossa paljon tilaa sekä iso terassi.Turkoosiin veteen matkaa alle 10 metriä. Alueella 2 ravintolaa, joista rannalla olevalla oli muutaman kerran viikon aikana erilaista ohjelmaa. Halutessasi voit tilata ravintolasta pöydän rannalle, omiin oloihin.Illallinen kynttilän valossa, hiekkarannalla! kokemus, joka ei lähde milloinkaan mielestä. Viikon ohjelmaan kuului lähinnä ihastelu ja nauttiminen hotellin tarjoamien ilmaisten kanoottien, pienten purjeveneiden jne. kanssa liikkuessa lähialueella, atolien sisäpuolella. Järjestetyllä kiertoajelulla veneellä saimme snorklailla alueen upeimpien koralliriuttojen alueella. Syötimme "akvaariokaloja" kädestä jne. Siinä missä meillä on Napapiirin postitoimisto, oli siellä one food postoffice. Tarinan mukaan saarelle oli aikanaan ensimmäisenä rantautunut yksijalkainen merikapteeni. Joten tämä pieni office oli perustettu hänen kunniakseen. Päivittäinen postikorttien merkit leimattiin omalla leimalla. Aitutakin saari on pieni, mutta kaunis. Todellinen mustahelmi. Niitä esiintyy tällä alueella, ja on erittäin arvostettu maailmalla. Matka on pitkä ja kallis, mutta maailmanympärimatkalla sinne kannattaa pysähtyä, ja maksaa kalliilta tuntuva maksu Aitutakin pariin viiden tähden resorttiin. Siellä kannattaa viihtyä vähintään 4 päivää. Meidän oleskelumme 7 päivää tuntui kuukaudelta joka kului parissa päivässä.

Oletko vieraillut Aitutakissa?

Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Aitutakista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Cookinsaaret
Englanninkielinen nimi: Aitutaki
Etäisyys Helsingistä: 15424 km
Lentoaika-arvio:[1] 18h 30min
Rahayksikkö: Uuden-Seelannin dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,78 NZD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke: GMT -10
Aikaero Suomeen: -13

Sähköverkko[3]

Pistokkeet: I  
Jännite ja taajuus: 240 V, 50 Hz

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +682
Yleinen hätänumero:
Ambulanssi: 998
Palokunta: 996
Poliisi: 999

Hyödyllisiä linkkejä 

Suositeltavat rokotukset: Cookinsaaret
Englanninkielinen Wikipedia: Aitutaki
Suomenkielinen Wikipedia: Aitutaki
Ulkoministeriön matkustustiedote: Cookinsaaret
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Aitutaki
Pieni hetki, sivua ladataan.