Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivustomme käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää...

Turks- ja Caicossaaret

  • Turks ja Caicossaarten kokemuksia

    Turks ja Caicossaaret on karibiatyylinen saariryhmä Atlantilla. Täältä löytyy ehkä maailman kauneimmat rannat: turkoosi meri ja valkoista, hienoa hiekkaa. Ne rannat, joilla olen käynyt ovat olleet puhtaita ja turvallisia. Grace Bay on rannoista suosituin. Useilta rannoilta on helppo mennä snorklaamaan ja samalla voi nähdä koralleja, erivärisiä kaloja ja joskus jopa merikilpikonnan. Tärkeimmät aktiviteetit saarilla ovatkin snorklaaminen ja sukellus rannalla löhöämisen lisäksi. Providencialesin tuntumassa sijaitsee myös upeat mangrove-matalikot, joihin kävimme tutustumassa sup-laudalla (stand up paddle). Mangrove-matalikoissa voi liikkua kapeita luonnon muovaamia kanavia pitkin ja nähdä monenlaisia merieläimiä. Parin tunnin sup-session aikana näimme mm. haita, erilaisia lintuja ja kaloja sekä upean merikilpikonnan. Suosittelen kokeilemaan sup-lautailua, mikäli haluaa mennä matalikkoihin tutustumaan. Lautailu oli yllättävän helppoa vasta-alkajallekin. Kannattaa tosin muistaa käyttää run...  Lisää...

    Turks ja Caicossaaret on karibiatyylinen saariryhmä Atlantilla. Täältä löytyy ehkä maailman kauneimmat rannat: turkoosi meri ja valkoista, hienoa hiekkaa. Ne rannat, joilla olen käynyt ovat olleet puhtaita ja turvallisia. Grace Bay on rannoista suosituin. Useilta rannoilta on helppo mennä snorklaamaan ja samalla voi nähdä koralleja, erivärisiä kaloja ja joskus jopa merikilpikonnan. Tärkeimmät aktiviteetit saarilla ovatkin snorklaaminen ja sukellus rannalla löhöämisen lisäksi. Providencialesin tuntumassa sijaitsee myös upeat mangrove-matalikot, joihin kävimme tutustumassa sup-laudalla (stand up paddle). Mangrove-matalikoissa voi liikkua kapeita luonnon muovaamia kanavia pitkin ja nähdä monenlaisia merieläimiä. Parin tunnin sup-session aikana näimme mm. haita, erilaisia lintuja ja kaloja sekä upean merikilpikonnan. Suosittelen kokeilemaan sup-lautailua, mikäli haluaa mennä matalikkoihin tutustumaan. Lautailu oli yllättävän helppoa vasta-alkajallekin. Kannattaa tosin muistaa käyttää runsaasti aurinkorasvaa ennen parin tunnin lautailua. Aamu on parasta aikaa tutustua matalikkoihin. Tuolloin ei ole vielä liian kuuma, emmekä nähneet ollenkaan muita turisteja aamutunteina. Saarten hintatasosta täytyy sanoa, että se on erittäin korkea. Esimerkkeinä mainittakoon, että toukokuussa 2015 kaupassa maksoi kymmenen juustoviipaleen paketti 6,5 $, neljän vessapaperirullan paketti 7,5 $, purkki Ben & Jerry´s jäätelöä 8,5 $, purkki kuohukermaa 2,5 $, 2 l Cokista 4 $ ja 500 g jogurttipurkki 5 $. Etenkin maitotuotteet ovat todella kalliita. Ravintolassa syöminen ei ole suhteessa yhtä kallista kuin kaupassakäynti, vaan ravintoloissa hintataso on noin Suomen luokkaa tai hieman kalliimpaa riippuen tietysti paikasta. Esimerkkinä hyvästä ravintolasta voisin mainita Magnolian, jossa ruoka oli erittäin hyvää ja merinäköala ilta-aikaan kertakaikkisen upea vaaleanpunaisine auringonlaskuineen. Kahden hengen kolmen ruokalajin aterialle hintaa kertyi veroineen ja tippeineen vajaat 150 $ (juomana tosin kuplavesi ja vain yksi olut sekä jälkiruokakahvi). Toisaalta saarilla ei rahaa kulu juuri muuhun kuin ruokaan tai vesiaktiviteetteihin, mikäli sellaisia haluaa harrastaa. Ostosmahdollisuuksia on hyvin rajoitetusti. Paikka sopii sellaisille, jotka haluavat rantalomailla maailman kauneimmilla rannoilla, lukea kirjaa, rentoutua, vesiurheilla ja snorklata. Shoppailijoille ja yöelämästä nauttijoille sopii paremmin puolentoista tunnin päässä sijaitseva Miami, jossa hintatasokin on kohdillaan.

    Kohde: Turks- ja Caicossaaret Kategoria: Turks- ja Caicossaarten aktiviteetit ja harrastukset
    Lisätty: 18.05.15 Lähettäjä: Vieras

Oletko käynyt Turks- ja Caicossaarilla?

Vinkkisi saattavat olla korvaamattomia muille matkailijoille. Voit kertoa esimerkiksi lempiravintolastasi, uskomattomasta paikallisesta nähtävyydestä, harrastusmahdollisuuksista tai paikallisista tavoista.

Kirjoita omista kokemuksistasi Turks- ja Caicossaarilla

Kysymyksiä Turks- ja Caicossaarilta

kysy kohteesta muilta käyttäjiltä

merkkiä jäljellä    
* Vaatii rekisteröitymisen.

aiemmin kysyttyä

Tästä kohteesta ei ole vielä kysymyksiä.

Onko sinulla kuvia Turks- ja Caicossaarilta?

Turks- ja Caicossaarilta ei ole vielä yhtään kuvaa Napsussa. Oletko sinä käynyt Turks- ja Caicossaarilla?

Lisää matkakuvasi Napsuun!

Oletko menossa Turks- ja Caicossaarille?

Ilmoita siitä muille - voit löytää matkaseuraa tai saada vinkkejä matkaasi varten.

Oletko vieraillut Turks- ja Caicossaarilla?

Yksikään Napsun jäsen ei ole ilmoittanut käyneensä Turks- ja Caicossaarilla. Oletko sinä vieraillut Turks- ja Caicossaarilla? Kerro siitä muille!

Hyödyllistä tietoa Turks- ja Caicossaarista

Yleistietoja kohteesta 

Valtio: Turks- ja Caicossaaret
Virallinen nimi: Turks- ja Caicossaaret
Englanninkielinen nimi: Turks and Caicos Islands
Pääkaupunki: Cockburn Town
Pinta-ala: 498 km²
Asukasluku (2005): 21 000
Suurimmat uskontokunnat: protestantit, katolilaiset
Itsenäistynyt vuonna:
Viralliset kielet: englanti
Puhutuimmat kielet: englanti
Englanninkielinen nimi: Turks and Caicos Islands
Etäisyys Helsingistä: 8282 km
Lentoaika-arvio:[1] 10h 10min
Rahayksikkö: Yhdysvaltain dollari
Valuuttakurssi (1 EUR): 1,18 USD

Aika[2]

Paikallinen aika:  
Aikavyöhyke (kesäaika): GMT -4
Aikavyöhyke (virallinen): GMT -5
Aikaero Suomeen: -7

Sähköverkko[3]

Pistokkeet:   
Jännite ja taajuus: ,

Puhelinnumerot[4]

Suuntanumero: +1649
Yleinen hätänumero: 999 tai 911
Ambulanssi: 999 tai 911
Palokunta: 999 tai 911
Poliisi: 999 tai 911

Hyödyllisiä linkkejä 

Englanninkielinen Wikipedia: Turks- ja Caicossaaret
Suomenkielinen Wikipedia: Turks- ja Caicossaaret
Ulkoministeriön matkustustiedote: Turks- ja Caicossaaret
Vaadittavat matka-asiakirjat (IATA): Turks- ja Caicossaaret
Pieni hetki, sivua ladataan.